Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultor nou, cu putina experienta

Mesajde mihair » 16 Mai 2016, 12:44

IMAG1681.jpg

IMAG1670.jpg
Suparatu'
"Daca albinele ar disparea, omenirea ar mai exista inca 4 ani." - Albert Einstein
mihair

Mesajde mihair » 16 Mai 2016, 20:09

mihair scrie:
lucky5strike scrie:Mihai, asa mai glumim noi...

Vezi ca, de alergie mai scapa omul, dar de boala numita albine... cam greu.

Mare dreptate a avut "lucky5strike". Deja am nopti la rand in care visez doar rame, puiet, albine, roiuri.Deja ma pot declara bolnav :lol: :lol: . Anul acesta este un an foarte bun, bun pentru roiuri desigur si miere cam deloc. Am prins si eu vreo 15 roiuri de la mine toate. Am mai cumparat 25 de cutii. Intr-o saptamana o sa ii sparg sa populez cutiile goale. In toamna sper sa vina si masina pt transport iar mama+tata=pastoral de la anu :lol:
Si acum poze:

Au aparut si certurile cu prietena, ca investesc prea mult timp si bani :lol: :lol: , asa ca tot raul spre bine.
IMAG1663.jpg

IMAG1675.jpg
"Daca albinele ar disparea, omenirea ar mai exista inca 4 ani." - Albert Einstein
mihair

Mesajde andrei_calinescu » 16 Mai 2016, 20:59

"Au aparut si certurile cu prietena, ca investesc prea mult timp si bani"

Salutare, femeile si rabdarea nu vor rima niciodata.
Tu vezi-ti de idealurile tale netulburat. Fii tare si nu te lasa influentat.
Investeste in material biologic de calitate si vei avea si rezultate excelente.
andrei_calinescu

Mesajde lucky5strike » 16 Mai 2016, 22:49

Salut, Mihai, vad ca te misti frumusel. Pe efectiv mai maricel se invata chiar mai bine si mai repede...

In rest, banii ca banii, dar timpul pentru voi... sa fie pentru voi!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde vslsilviu » 17 Mai 2016, 07:02

Salut Mihai,

Eu nu am solutii, dar te rog sa te gandesti la urmatoarele intrebari (sunt si problemele mele):
- daca acum ai facut x roiuri, la anul iti garantez ca aceleasi familii (daca sunt sanatoase) vor roii exact atunci cand tu vrei sa culeaga;
- o sa ajungi la concluzia ca e frumos cu scuturat creanga, dar parca ai vrea mai mult sa dai la centrifuga;
- cea mai mare parte a supinei o sa fie formata cu aceste familii care in primul rand vor fi de "carne";
- incearca sa opresti 1-2 din roit si o sa vezi ca nu e chiar atat de simplu; o sa le vezi cum stau si "someaza" la urdinis si salcamul le cade in cap.

In rest iti doresc multa sanatate, o prietena cu multa rabdare/intelegere (mierea este mai dulce in doi) si spor in toate!
vslsilviu

Mesajde mihair » 17 Mai 2016, 10:13

vslsilviu scrie:Salut Mihai,

Eu nu am solutii, dar te rog sa te gandesti la urmatoarele intrebari (sunt si problemele mele):
- daca acum ai facut x roiuri, la anul iti garantez ca aceleasi familii (daca sunt sanatoase) vor roii exact atunci cand tu vrei sa culeaga;
- o sa ajungi la concluzia ca e frumos cu scuturat creanga, dar parca ai vrea mai mult sa dai la centrifuga;
- cea mai mare parte a supinei o sa fie formata cu aceste familii care in primul rand vor fi de "carne";
- incearca sa opresti 1-2 din roit si o sa vezi ca nu e chiar atat de simplu; o sa le vezi cum stau si "someaza" la urdinis si salcamul le cade in cap.

In rest iti doresc multa sanatate, o prietena cu multa rabdare/intelegere (mierea este mai dulce in doi) si spor in toate!

Salut,
Cred ca toti apicultorii isi doresc sa dea la centrifuga decat sa alerge dupa roi. Eu nu aveam in plan sa fac multe roiuri anul acesta(vroiam ceva mai controloat dupa salcam), dar vremea nu a tinut cu mine. De vreo 2-3 saptamani ploua aproape zilnic. Nu am avut timp nici sa rup botcile la toate familiile din cauza ploilor. Am avut familii in care am gasit zeci de botci. Am vreo 10 familii care au ramas cam de capul lor ,repet nu mi-a permis nici vremea si nici timpul, cum prind o fereastra de soare cum roiesc.
Concluzie: daca vremea era buna, aveam timp sa rup botcile,albinele nu mai roiau,dadeam la centrifuga,recuperam ceva din bani=prietena fericita. Deci vremea a suparat prietena mea. :lol: :lol:
mihair

Mesajde mihair » 31 Mai 2016, 10:39

La mine situatia nu e prea roz. Miere foarte putina, cules aproape 0. Am roiuri care nu cred ca au gram de cules. Am bagat vreo 40 de kg de sirop. Am mai cumparat 15 cutii, care trebuie sa imi ajunga azi/maine. 4 roiuri deja ii am in caturi ca nu mai aveam cutii, unu baban a plecat pana m-am coit sa il iau :( . Sper ca anul viitor sa fie un an bun sa pot recupera ce am bagat anul acesta :(.
IMAG1734.jpg
mihair

Mesajde Shrek » 31 Mai 2016, 12:38

mihair scrie:La mine situatia nu e prea roz. Miere foarte putina, cules aproape 0. Am roiuri care nu cred ca au gram de cules. Am bagat vreo 40 de kg de sirop. Am mai cumparat 15 cutii, care trebuie sa imi ajunga azi/maine. 4 roiuri deja ii am in caturi ca nu mai aveam cutii, unu baban a plecat pana m-am coit sa il iau :( . Sper ca anul viitor sa fie un an bun sa pot recupera ce am bagat anul acesta :(.
IMAG1734.jpg

Ai grija ce iti doresti! Daca iti doresti un an mai bun ca acesta...... in privința rolurilor s-ar putea sa ți se îndeplinească!
Shrek

Mesajde ovidiu8403 » 31 Mai 2016, 12:49

Deci vremea a suparat prietena mea. :lol: :lol:

Eu chiar la inceputul inceputului cand aveam ca mentor un batran "nebun" de moda veche m-a intrebat de ce vrau albine ? R: sa am sa ii dau miere la nevasta . Replica lui geniala "Tu da-i miere intre picioare" ... :shock: :o :shock:

Cu roirile astea ca si tine m-am tot consumat aiurea , nu am nici o remuscare sa rup gatu la matca din stupul cu botci , sau de ti-e mila un roi pe 1-2 rame ... degeaba rupi botci , multa munca grea si fara reusita , fa cum zic si asa faci miere din stupul plin de carne , dai la centrifuga dai si la prietena... miere si asa si cum a spus batranu , nu mai stai printre stupi atat de mult sa rupi botci, o luna concediu pana iese matca si se imperecheaza ...

Hai noroc ,
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?