mihair scrie:lucky5strike scrie:Mihai, asa mai glumim noi...
Vezi ca, de alergie mai scapa omul, dar de boala numita albine... cam greu.
Mare dreptate a avut "lucky5strike". Deja am nopti la rand in care visez doar rame, puiet, albine, roiuri.Deja ma pot declara bolnav![]()
. Anul acesta este un an foarte bun, bun pentru roiuri desigur si miere cam deloc. Am prins si eu vreo 15 roiuri de la mine toate. Am mai cumparat 25 de cutii. Intr-o saptamana o sa ii sparg sa populez cutiile goale. In toamna sper sa vina si masina pt transport iar mama+tata=pastoral de la anu
![]()
Si acum poze:
vslsilviu scrie:Salut Mihai,
Eu nu am solutii, dar te rog sa te gandesti la urmatoarele intrebari (sunt si problemele mele):
- daca acum ai facut x roiuri, la anul iti garantez ca aceleasi familii (daca sunt sanatoase) vor roii exact atunci cand tu vrei sa culeaga;
- o sa ajungi la concluzia ca e frumos cu scuturat creanga, dar parca ai vrea mai mult sa dai la centrifuga;
- cea mai mare parte a supinei o sa fie formata cu aceste familii care in primul rand vor fi de "carne";
- incearca sa opresti 1-2 din roit si o sa vezi ca nu e chiar atat de simplu; o sa le vezi cum stau si "someaza" la urdinis si salcamul le cade in cap.
In rest iti doresc multa sanatate, o prietena cu multa rabdare/intelegere (mierea este mai dulce in doi) si spor in toate!
mihair scrie:La mine situatia nu e prea roz. Miere foarte putina, cules aproape 0. Am roiuri care nu cred ca au gram de cules. Am bagat vreo 40 de kg de sirop. Am mai cumparat 15 cutii, care trebuie sa imi ajunga azi/maine. 4 roiuri deja ii am in caturi ca nu mai aveam cutii, unu baban a plecat pana m-am coit sa il iau. Sper ca anul viitor sa fie un an bun sa pot recupera ce am bagat anul acesta
.
Deci vremea a suparat prietena mea.![]()
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori