Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde stefanmadalin » 13 Mai 2016, 18:34

Vineri, 13.05. 2016, 1300 lei.
Fişiere ataşate
centrifuga.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 17 Mai 2016, 20:29

roiuri,roiuri,roiuri...
Fişiere ataşate
Untitled.jpg
stefanmadalin

Mesajde FLORINELU » 17 Mai 2016, 21:03

cam mult verde. :lol:
FLORINELU

Mesajde stefanmadalin » 17 Mai 2016, 22:26

Astia-s stupi care fac fotosinteza, au clorofila!
Clorofila=verde=viata. Culoarea mea preferata!
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 30 Mai 2016, 00:25

Ieri s-a consemnat primul roi natural in stupina.
Am avut un stup, care la extrasul mierii (acum 2 saptamani), nu i-am gasit matca, in schimb avea botci de roire. De 4 ori am luat stupul la mana si n-am vazut-o, oua foarte putine. Am decis atunci sa-l dau egal in doua si daca matca exista, sa o vad intr-unul. Albina multa, nu roise sigur.
La cateva zile i-am controlat pe cei doi. Nici urma de matca sau oua in niciunul.

Ieri, din cel de baza, unde lasasem doua botci din cele de roire, a plecat un roi. Noroc ca s-a pus cat de cat accesibil in prunii lui tata. L-am si varat la casa noua.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 07 Iul 2016, 13:38

:P
Fişiere ataşate
cap de mort.jpg
Baiatu trage la miere, dar au grija fetele de el.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 07 Iul 2016, 13:49

Am ajuns si la Dunare!
Fişiere ataşate
pf.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 16 Iul 2016, 01:35

Ca dupa bombardament.
Fişiere ataşate
extractie 2016.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 28 Iul 2016, 18:50

Ne apucam de treaba. :D
Nu eu :lol:
Fişiere ataşate
protofil in casa.jpg
stefanmadalin

Mesajde un OM » 28 Iul 2016, 19:16

Daca ai un uruitor de cereale, mai mic, nu este rau sa le mai dai prin el. Este bun in special daca usuci tu plantele adunate. Pui fiecare sortiment in cutii de carton etc.
un OM

Mesajde stefanmadalin » 28 Iul 2016, 23:49

Sa mor de ciuda si nu alta. Scrisesem si eu ceva randuri, gata sa le public, cand, pana de curent.....
Ma culc, m-am suparat.
stefanmadalin

Mesajde Closcutz » 29 Iul 2016, 10:16

Buna ziua. Trimite-mi si mie, te rog frumos necesarul pentru protofil ( reteta). Multumesc anticipat!
Closcutz

Mesajde stefanmadalin » 29 Iul 2016, 13:49

http://www.miere-bucovina.ro/reteta-protofil.html

https://www.youtube.com/watch?v=zKeyO6ZAMts

Si m-am mai inspirat si de pe subiectul prezent aici pe forum, numit "protofil"
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 30 Iul 2016, 09:11

un OM scrie:Daca ai un uruitor de cereale, mai mic, nu este rau sa le mai dai prin el. Este bun in special daca usuci tu plantele adunate. Pui fiecare sortiment in cutii de carton etc.

Hai sa revin, sper sa nu mi se mai opreasca pc-ul dupa ce scriu. :lol:
La ce cantitate de plante am eu, daca le mai dau si prin uruitor nu mai ramane nimic din ele. sunt destul de bine maruntite din fabrica. Care mai vrea mai poate sa foloseasca si rasnite de cafea mai vechi, poate chiar un blendar.

Cu adunatul...am facut dastea cand eram mic si aveam vacanta mare vara, adunam paducel, macese, sunatoare, musetel...toata ziua umblam pe camp cu bicicleta. Acum din pacate nu mai am timpul acela necesar sa caut locuri bune, canale neerbicidate, fructe coapte culese pe uscare... Acum ma duc si cumpar, imi ia maxim 5 minute. Dupa ce ca am putin timp liber, macar sa-l folosesc cum trebuie. Pe principiul "am alte treburi mai importante la care sa ma gandesc decat sa adun plante".
Sau poate atunci cand o sa fac cantitati mai mari o sa-mi schimb atitudinea si o sa umblu de nebun pe camp. (nu ca acum nu as face si asta)

Si inca un aspect, in natura nu gasesti chiar ce trebuie, spre exeplu la noi in sud creste o planta inrudita cu coada soricelului, se pare ca nu este asa de valoroasa ca sora ei mai mare ce creste mai spre zona de deal. Si or mai fi astfel de exemple.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 01 Aug 2016, 08:38

Daca tot am facut niste bulion, am zis sa topesc si niste ceara. :D
Fişiere ataşate
cera top.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 04 Aug 2016, 22:32

Azi am dat o tura in cautarea scandurii pentru 2017. Pentru asta am ales sa ma duc pe Soseaua Fundeni din Bucuresti, un loc cu multe depozite cu materiale de constructii. De aici imi iau tabla de mai multi ani (atat cea de pe stupi cat si alte modele pentru ce mai am prin curte) si preturile sunt bune, oferta bogata.

A fost pentru prima data cand m-am dus pentru scandura, dau in cautarea unui material lemnos.
Datele problemei: scandura de 4m lungime, grosime uniforma cuprinsa intre 20mm (uscata) sau 25mm (umeda), latimi cuprinse intre 18 cm si 24 cm. Comanda=1m3.

Cred ca am umblat prin vreo 7-8 depozite/ateliere.
Intr-un singur loc am gasit scandura uscata, dar era stramba si pe lungime si pe latime, datorita proastei depozitari si a grosimilor diferite.
Preturi cuprinse intre 650 lei/m3, scandura verde-verde(un singur loc), iar in rest de la 750 lei pana la 1000 lei/ m3.
La 650 lei/m3 ai scandura verde vrac, adica nu-ti alegi, o iei gramada, la rand, iar la 1000 de lei ai tot scandura verde dar ai posibilitatea de a-ti alege materialul.
Grosimi neuniforme si pre mici pentru mine. N-am gasit nicaieri scandura de 25-30mm grosime. Toata se invarte in jurul a 18-22 mm neuscata.
Pentru cei ce vor sa o traga la fata costul este de 400lei/m3(pe ambele parti). Scandura ramane in acest caz cu maxim 17-18 mm grosime. Ceea ce mi se pare putin. Si scump.
Transport=2 lei/km(se calculeaza si dus si intors).
Pe scurt=marfa de toata cacaoua.........

La un simplu calcul pentru mine, 1 m3 de scandura verde, cu grosimi diferite de la 18-22mm, pe alese, transportate la sat=1400 lei. Asta fiind marfa de tot rahatu.
Nu pot sa nu remarc cunostintele celor ce patroneaza astfel de locuri, oameni ce par trasi din videoclipurile cu manele...
Daca tot dau un ban, macar sa-l dau cuiva care merita, nu tuturor ghiolbanilor.

Era unu avea 5 masini, toate cu soferul langa ele, cand a auzit ca trebuie sa transporte la 100 km ... citez "a stai sa gasesc o masina buna".
Cand ii intrebam de transport, ma intrebau de distanta, le spuneam 100km dus, la care ei "unde?" ....In pizda ..100km din Bucuresti si pana la destinatie, conteaza unde? daca sunt 100 km(cifra care ii intereseaza ca sa-si calculeze costul transportului). Zici ca-i trimiteam pe luna.

Asadar, visul meu de a gasit scandura cu grosime uniforma, peste 20 mm s-a spulberat astazi.

Numai bine! si aveti grija cui dati banii. Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai greu de gasit oameni de nadejde, cu care poti vorbi un lucru. Pacat, asta-i Romania, niciodata nu inceteaza sa te surpinda.
Intamplari ca astea ma duc cu gandul tot mai mult la infiintarea unei afaceri (in orice domeniu) in care sa domneasca seriozitate. Dar oare mai sunt clienti seriosi pentru care sa merite riscul?
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?