de stefanmadalin » 04 Aug 2016, 22:32
Azi am dat o tura in cautarea scandurii pentru 2017. Pentru asta am ales sa ma duc pe Soseaua Fundeni din Bucuresti, un loc cu multe depozite cu materiale de constructii. De aici imi iau tabla de mai multi ani (atat cea de pe stupi cat si alte modele pentru ce mai am prin curte) si preturile sunt bune, oferta bogata.
A fost pentru prima data cand m-am dus pentru scandura, dau in cautarea unui material lemnos.
Datele problemei: scandura de 4m lungime, grosime uniforma cuprinsa intre 20mm (uscata) sau 25mm (umeda), latimi cuprinse intre 18 cm si 24 cm. Comanda=1m3.
Cred ca am umblat prin vreo 7-8 depozite/ateliere.
Intr-un singur loc am gasit scandura uscata, dar era stramba si pe lungime si pe latime, datorita proastei depozitari si a grosimilor diferite.
Preturi cuprinse intre 650 lei/m3, scandura verde-verde(un singur loc), iar in rest de la 750 lei pana la 1000 lei/ m3.
La 650 lei/m3 ai scandura verde vrac, adica nu-ti alegi, o iei gramada, la rand, iar la 1000 de lei ai tot scandura verde dar ai posibilitatea de a-ti alege materialul.
Grosimi neuniforme si pre mici pentru mine. N-am gasit nicaieri scandura de 25-30mm grosime. Toata se invarte in jurul a 18-22 mm neuscata.
Pentru cei ce vor sa o traga la fata costul este de 400lei/m3(pe ambele parti). Scandura ramane in acest caz cu maxim 17-18 mm grosime. Ceea ce mi se pare putin. Si scump.
Transport=2 lei/km(se calculeaza si dus si intors).
Pe scurt=marfa de toata cacaoua.........
La un simplu calcul pentru mine, 1 m3 de scandura verde, cu grosimi diferite de la 18-22mm, pe alese, transportate la sat=1400 lei. Asta fiind marfa de tot rahatu.
Nu pot sa nu remarc cunostintele celor ce patroneaza astfel de locuri, oameni ce par trasi din videoclipurile cu manele...
Daca tot dau un ban, macar sa-l dau cuiva care merita, nu tuturor ghiolbanilor.
Era unu avea 5 masini, toate cu soferul langa ele, cand a auzit ca trebuie sa transporte la 100 km ... citez "a stai sa gasesc o masina buna".
Cand ii intrebam de transport, ma intrebau de distanta, le spuneam 100km dus, la care ei "unde?" ....In pizda ..100km din Bucuresti si pana la destinatie, conteaza unde? daca sunt 100 km(cifra care ii intereseaza ca sa-si calculeze costul transportului). Zici ca-i trimiteam pe luna.
Asadar, visul meu de a gasit scandura cu grosime uniforma, peste 20 mm s-a spulberat astazi.
Numai bine! si aveti grija cui dati banii. Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai greu de gasit oameni de nadejde, cu care poti vorbi un lucru. Pacat, asta-i Romania, niciodata nu inceteaza sa te surpinda.
Intamplari ca astea ma duc cu gandul tot mai mult la infiintarea unei afaceri (in orice domeniu) in care sa domneasca seriozitate. Dar oare mai sunt clienti seriosi pentru care sa merite riscul?