Rândaşiţa scrie:"de duma » Ieri, , 17:22
daca cineva vrea am sa transmit informatii utile de a lua legatura cu nenea care mi le-a facut !"
Stimate Domnule Dumitru,
Recent am devenit si eu membru al forumului desi il studiez de ceva vreme.
Anul acesta doresc sa colectez ceva polen de la stupii mai seriosi si sunt interesat de colectoarele de polen achizitionate. Va rog sa imi dati informatii pe MP daca se poate.
Mini-stupina este la casa bunicilor langa Faget (Manastiur).
Referitor la turta proteica, anul trecut am folosit Medopip apoi apiluk.
Medopip (de origine sarbeasca din cate am inteles) a fost cosumata mult mai bine de albine cu o dezvoltare exploziva - Sunt mai multumit decat de apiluk ce a cam curs printre rame si nu le-a prea priit albinelor. Ca si consistenta este mai bine inchegata si nu curge atat de usor printre rame. Anul acesta tot medopip plus am folosit si ma astept a aceleasi rezultate bune.
La apiluk modelul desenat pentru taiat este cam mare - este suficient sa se taie fasii de 1-2 cm precum a mai fost prezentat, nicidecum sa se scoata toata partea de jos.
Vopsea am folosit Kober pe baza de apa 2 straturi. Arata bine dupa un an afara. Desi ma incanta si pe mine ideea de a folosi ulei de in..
Multumesc..numai de bine si spor in toate.
Salutare !
Atentie !!! Este suficient Duma .....ca altfel nu iti dau nimic
De ce am ales Apiluk ....din urmatorul motiv : am intrebat in stanga si dreapta si am primit mai mult s-au mai putin raspunsuri concrete si fiind din Timisoara si sa spunem un client destul de fidel al magazinului Apiluk ( ca altul mai bine aprovizionat nu este in oras ) am mers si am rugat fetele sa imi prezinte modul de fabricare a acestei turte , fiind bagata sa spunem in culise am vazut procesul tehnologic si am fost pe moment lamurit si pot spune 96% ca , ce scrie pe eticheta este real . Sa nu intram in detalii in privinta asta !
Imi asum ori ce gresala facuta in umila mea "stupina "precum am spus undeva pe acest forum in ideea ca daca sunt tras de urechi sa invete alti din greselile mele si bine inteles fiind un novice in tainele apiculturii nu am sa acund nici o data greselile facute si astea sunt bune la ceva

. Despre Medopip nu stiu nimic ......dar de retinut ! Cat despre vopsea am mers pe Tifel vazand lazi date si exploatate 5 ani si aratau foarte bine . Despre uleiul de IN aici am citit si am sa folosesc mai mereu aceasta indrumare fiind multumit de rezultatul obtinut .
Nu in ultimul rand iti spun " Bine ai venit pe forum " si Domnul sa iti calauzeasca pasi printre stupi !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.