Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde liviutzbogos » 24 Feb 2014, 20:45

duma scrie:Duar cu ulei nu stiu in timp ce se intampla decat sa se inegreasca ? Si cand acel ulei de in intra intr-un totul in lemn ????? Poate un bait special de lemn care sa ramana cat mai natur ! Vopseaua are si rolul ei totusi , apa , razele solare , atragerea s-au respingerea cauldurii ....cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un tamplar ce face terase , banci etc care stau in natura fara scuteala !

Oo, stai tu linistit ca dupa ce intra uleiul ala in lemn nu mai ai treaba cu apa, nici cu caldura. Se inegreste in timp probabil dar nu-i un bai. La doi, trei ani mai aplici o mana de ulei. Intreaba-l pe Bunka de treaba asta, te lamureste el :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Rândaşiţa » 25 Feb 2014, 02:17

"de duma » Ieri, , 17:22
daca cineva vrea am sa transmit informatii utile de a lua legatura cu nenea care mi le-a facut !"

Stimate Domnule Dumitru,

Recent am devenit si eu membru al forumului desi il studiez de ceva vreme.
Anul acesta doresc sa colectez ceva polen de la stupii mai seriosi si sunt interesat de colectoarele de polen achizitionate. Va rog sa imi dati informatii pe MP daca se poate.
Mini-stupina este la casa bunicilor langa Faget (Manastiur).
Referitor la turta proteica, anul trecut am folosit Medopip apoi apiluk.
Medopip (de origine sarbeasca din cate am inteles) a fost cosumata mult mai bine de albine cu o dezvoltare exploziva - Sunt mai multumit decat de apiluk ce a cam curs printre rame si nu le-a prea priit albinelor. Ca si consistenta este mai bine inchegata si nu curge atat de usor printre rame. Anul acesta tot medopip plus am folosit si ma astept a aceleasi rezultate bune.
La apiluk modelul desenat pentru taiat este cam mare - este suficient sa se taie fasii de 1-2 cm precum a mai fost prezentat, nicidecum sa se scoata toata partea de jos.

Vopsea am folosit Kober pe baza de apa 2 straturi. Arata bine dupa un an afara. Desi ma incanta si pe mine ideea de a folosi ulei de in..
Multumesc..numai de bine si spor in toate.
Sa facem sa fie bine sa nu fie rau..
Rândaşiţa

Mesajde duma » 25 Feb 2014, 10:02

Rândaşiţa scrie:"de duma » Ieri, , 17:22
daca cineva vrea am sa transmit informatii utile de a lua legatura cu nenea care mi le-a facut !"

Stimate Domnule Dumitru,

Recent am devenit si eu membru al forumului desi il studiez de ceva vreme.
Anul acesta doresc sa colectez ceva polen de la stupii mai seriosi si sunt interesat de colectoarele de polen achizitionate. Va rog sa imi dati informatii pe MP daca se poate.
Mini-stupina este la casa bunicilor langa Faget (Manastiur).
Referitor la turta proteica, anul trecut am folosit Medopip apoi apiluk.
Medopip (de origine sarbeasca din cate am inteles) a fost cosumata mult mai bine de albine cu o dezvoltare exploziva - Sunt mai multumit decat de apiluk ce a cam curs printre rame si nu le-a prea priit albinelor. Ca si consistenta este mai bine inchegata si nu curge atat de usor printre rame. Anul acesta tot medopip plus am folosit si ma astept a aceleasi rezultate bune.
La apiluk modelul desenat pentru taiat este cam mare - este suficient sa se taie fasii de 1-2 cm precum a mai fost prezentat, nicidecum sa se scoata toata partea de jos.

Vopsea am folosit Kober pe baza de apa 2 straturi. Arata bine dupa un an afara. Desi ma incanta si pe mine ideea de a folosi ulei de in..
Multumesc..numai de bine si spor in toate.

Salutare !
Atentie !!! Este suficient Duma .....ca altfel nu iti dau nimic :lol:
De ce am ales Apiluk ....din urmatorul motiv : am intrebat in stanga si dreapta si am primit mai mult s-au mai putin raspunsuri concrete si fiind din Timisoara si sa spunem un client destul de fidel al magazinului Apiluk ( ca altul mai bine aprovizionat nu este in oras ) am mers si am rugat fetele sa imi prezinte modul de fabricare a acestei turte , fiind bagata sa spunem in culise am vazut procesul tehnologic si am fost pe moment lamurit si pot spune 96% ca , ce scrie pe eticheta este real . Sa nu intram in detalii in privinta asta !
Imi asum ori ce gresala facuta in umila mea "stupina "precum am spus undeva pe acest forum in ideea ca daca sunt tras de urechi sa invete alti din greselile mele si bine inteles fiind un novice in tainele apiculturii nu am sa acund nici o data greselile facute si astea sunt bune la ceva :) . Despre Medopip nu stiu nimic ......dar de retinut ! Cat despre vopsea am mers pe Tifel vazand lazi date si exploatate 5 ani si aratau foarte bine . Despre uleiul de IN aici am citit si am sa folosesc mai mereu aceasta indrumare fiind multumit de rezultatul obtinut .
Nu in ultimul rand iti spun " Bine ai venit pe forum " si Domnul sa iti calauzeasca pasi printre stupi !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Rândaşiţa » 25 Feb 2014, 10:48

Stima domnule Duma,

Si eu sunt la inceput de drum cu un mare drag pentru albine.
Am albine de cetiva ani dar din pacate nu m-am ocupat foarte mult de ele. Anul trecut am avut mai mult timp si am inceput sa progresez cu pasi mici.
M-am pus sa citesc despre colegii de forum si sunt bucuros ca vad atatia oameni care iubesc albina mai presus de implicatiile materiale...
Anul acesta doresc sa fac 4 familii Delon sa le aduc langa Timisoara. Sper sa si reusesc..

Multumesc de primire si sa nu uitati de colector polen - daca aveti cateva minute sa-mi dati un contact pe MP (petrescuovil@yahoo.com).
Spor in toate si numai de bine..
Sa facem sa fie bine sa nu fie rau..
Rândaşiţa

Mesajde duma » 02 Mar 2014, 00:19

Primul colector gata de montal !
Fişiere ataşate
rsz_img-20140301-02553.jpg
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 02 Mar 2014, 00:21

Stau sa ma gandesc si la varianta toata vede
Fişiere ataşate
rsz_img-20140301-02556.jpg
duma

Mesajde catalin_vl » 02 Mar 2014, 11:20

parca e mai frumos si cu galben.... :D
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde duma » 02 Mar 2014, 11:35

catalin_vl scrie:parca e mai frumos si cu galben.... :D

Salutare !
....si asta noapte am visat cum imi vopsesc si lazile :lol:
duma

Mesajde catalin_vl » 02 Mar 2014, 12:10

esti tare, nu am ce zice.... :D :D :D
sa pui niste poze cu lazile vopsite , sa vedem daca ai visat frumos... :D
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde duma » 03 Mar 2014, 11:21

catalin_vl scrie:esti tare, nu am ce zice.... :D :D :D

Saptamana asta nu reusesc deoarece mai vreua sa dau o mana de ulei de IN si sa las sa intre bine si mai este targul de la Giroda . Dar sper ca iti placa ce vis am avut :lol:
duma

Mesajde duma » 17 Mar 2014, 14:41

catalin_vl scrie:esti tare, nu am ce zice....

Salutare !!!!
Cataline cu scuzele de rigoare ca m-am trezit din vis ( a sunat ceasul :lol: ) si nu am apucat sa m-ai vopsesc una alba si podisoarele ....dar cam asa a fost visul meu ... . la magazii mai am de lucru la visat ;)
Astept sa te dai cu parerea daca a fost cosmar s-au ???? :lol: :lol:
Fişiere ataşate
rsz_wp_20140315_00920140316112301.jpg
duma

Mesajde BeesDream » 17 Mar 2014, 17:50

Super frumoase lazile :D Azi am vopsit si eu cele doua lazi grunduite de ieri si am mai grunduit alte 3 lazi.
M-a cocosat original :lol: a durat aproape 6 ore... postez si eu o poza sa-mi spuna fiecare daca sunt vopsite frumos :D
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde State » 17 Mar 2014, 17:56

Bizdrime, 6 ore ? Cu ce le-ai vopsit ? Cu pensula de machiat ? :P
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde BeesDream » 17 Mar 2014, 17:59

State scrie:Bizdrime, 6 ore ? Cu ce le-ai vopsit ? Cu pensula de machiat ? :P

Nici chiar :lol: :lol: La cele doua de ieri le-am dat doua maini de vopsea si la alte trei le-am dat cate doua maini de grund.
Asa sunt eu, mai lent dar macar lucrez bine. :lol:
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde duma » 21 Mar 2014, 12:29

Cam asa arata cei doi roi in data de 17.03.2014 ... ???? !!!
duma

Mesajde duma » 21 Mar 2014, 12:35

Daca sunt greseli ce le-am facut astept indrumarii ..... am sa postez si continuarea fimarii .
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?