Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde pustu » 08 Apr 2014, 21:37

liviutzbogos scrie:...m-am gandit odata si eu la treaba asta, sa tai cronitele care-s prea ingrosate dar...mi-e cam frica sa nu curga mierea din ele, sa fac o naclaiala in lada de toata frumusetea...

taie si tu cate un interval pe zi . daca e albina nu are timp sa curga . nushtiu . zic si eu .
sanatate
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde liviutzbogos » 18 Apr 2014, 19:10

Buna sa va fie inima :)
Azi...ca mai peste tot, a fost inorat dar in pauzele de ploaie, cand soarele a mai zambit cate putin...cerul s-a inegrit de albine. A inflorit paducelul si ele stau ca pe ace cand ploua... da si cand iasa un pic de soare, se aglomereaza urdinisele. Speram ca zilele urmatoare se vor mai incalzi, sa poata si ale mele sa culeaga ceva. Va doresc... pace in suflet :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 19 Apr 2014, 00:01

liviutzbogos scrie:Buna sa va fie inima :)
Azi...ca mai peste tot, a fost inorat dar in pauzele de ploaie, cand soarele a mai zambit cate putin...cerul s-a inegrit de albine. A inflorit paducelul si ele stau ca pe ace cand ploua... da si cand iasa un pic de soare, se aglomereaza urdinisele. Speram ca zilele urmatoare se vor mai incalzi, sa poata si ale mele sa culeaga ceva. Va doresc... pace in suflet :)

Salutare sa te audă Dumnezeu Liviu!
Primul a fost Sami care a colectat polen......X grame......ma ambiționat si am strâns si eu Y grame .....sa dea Domnul de săptămână ce vine sa fie cad si bine si sa strângi si tu...Z grame ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 21 Apr 2014, 07:46

https://www.youtube.com/watch?v=Y6gSQ_Q7Fvw CRISTOS A INVIAT
o dedicatia pentru tine.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 21 Apr 2014, 13:38

FLORINELU scrie:https://www.youtube.com/watch?v=Y6gSQ_Q7Fvw CRISTOS A INVIAT
o dedicatia pentru tine.

Adevarat a inviat!
Multam de dedicatie :) Il mai las sa stranga mai multe si dupa ii spun sa mi le treaca :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 27 Apr 2014, 16:51

Hristos a inviat!
A venit vremea...roilor :D Am fost plecat la Ardeal si de vre-o doua zile, tata imi tot spunea ca am la urdinis o aglomeratie foarte mare de albine. E cules puternic, zic eu :D Ieri, venind spre casa, ma suna si-mi zice ca un roi e in pom. Imediat cum ajuns acasa l-am bagat intr-o lada, i-am dat o rama cu puiet larvar si azi i-am dat si vre-o 400 ml de sirop. M-am uitat aseara prin familii si...au ceva botci, mai are si familia din care a plecat roiul. Acu', din lipsa de timp, cred ca am sa le las sa roiasca natural. Dar daca am timp, am sa fac eu un roi sau doi. Daca din cele doua familii care nu au roit INCA iau cate-o rama-doua de puiet, pe o rama sa fie si vre-o doua botci si in familia mama rup toate botcile, are efect, stopez roirea? Si in cea din care a plecat deja roiul, sa rup toate botcile mai putin una? Problema e ca sunt si botci capacite, nu stiu cand or iesi matcile alea... nu stiu cand apuc eu sa fac roiurile...Pff, bataie de cap la trei stupi...nu ma grabesc spre suta inca :lol: Sanatate si tihna va doresc :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 27 Apr 2014, 20:13

Daca e in friguri cu greu se dau pe brazda.
Baga-le faguri artificiali sa aiba ce lucra, tine-le ocupate tu daca natura nu o face. Asta cu fagurii e pe langa ce ai spus tu ca vrei sa faci, si daca as fi in locul tau poate as slabi mai mult familia luand mai mult puiet, pentru siguranta.

Considera sfatul de la unu` caruia nu i-a roit niciun stup...pana acum n-am avut de-a face cu zile ploioase si asa vreme in scurta mea experienta, asa ca nu te lua dupa mine. N-am vazut niciodata un stup in frigurile roitului.

Eu am plecat ieri de la ele, forfaiau fff bine la rapita, le-am bagat o cate o rama cu FA in cuib si o rama 1/2 pentru viitoarele magazii de verticali(acum sunt pe orizontali) si credeam ca vreme este in incalzire, dar astazi m-am uitat pe radarul meteo si tot nor si 15 grade. Acum ,daca eram langa ele le-as mai fi bagat o rama cu FA sa stau linistit.
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 27 Apr 2014, 21:57

stefanmadalin scrie:Daca e in friguri cu greu se dau pe brazda.
Baga-le faguri artificiali sa aiba ce lucra, tine-le ocupate tu daca natura nu o face. Asta cu fagurii e pe langa ce ai spus tu ca vrei sa faci, si daca as fi in locul tau poate as slabi mai mult familia luand mai mult puiet, pentru siguranta.

Considera sfatul de la unu` caruia nu i-a roit niciun stup...pana acum n-am avut de-a face cu zile ploioase si asa vreme in scurta mea experienta, asa ca nu te lua dupa mine. N-am vazut niciodata un stup in frigurile roitului.

Eu am plecat ieri de la ele, forfaiau fff bine la rapita, le-am bagat o cate o rama cu FA in cuib si o rama 1/2 pentru viitoarele magazii de verticali(acum sunt pe orizontali) si credeam ca vreme este in incalzire, dar astazi m-am uitat pe radarul meteo si tot nor si 15 grade. Acum ,daca eram langa ele le-as mai fi bagat o rama cu FA sa stau linistit.

Ma...nu stiu, treaba cu tinutul ocupate...au catul de foite de 1/2 deasupra, s-au apucat sa-l construiasca cat de cat, deci de lucru au, nu mai trebe sa le dau altceva. Cules e, am paducel cat cuprinde, numai sa fie vreme buna. Treaba e ca au fost multe ploi in ultima vreme in zona mea - Doamne multumimu-Ti, ca altfel era vai de noi de nu ploua - si asta le-a bagat in friguri. Cum am mai spus, daca apuc si am vreme, fac eu un roi, doua, daca nu...stau cu ochii pe crengi si fug cu lada cand e nevoie :D E cu doua taisuri, nu mai storc atata miere, dar imi extind stupina :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 28 Apr 2014, 19:43

Aceiasi problema am si eu Liviule ....duar ca ale mele inca nu au plecat in mar sau prun , dar si sambata cand ajung la ele familia cu pricina am sparto fara discutii si fac roiul in stupina mea nu il mai duc la 10 km . Din 10 rame iau 4 pentru inceput , 2 cu puiet una cu miere si una cu pastura ca har Domnului am denuma ca am dat colectoarele jos , mai pun una bucata rama gata cladita care o stropesc bine de tot cu apa si una cu FA , si daca face dinou figuri familia de baza dupa ce ii pun FA o mai rup o data , sau schimb matca de tot !
Bafta !!!! sa faci o poza cu roiul in pom ! :lol: rad eu rad dar asta noapte duar cu botci si catarat prin pomi am visat si dimineata am fost mai obosit !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde samuellazea » 29 Apr 2014, 07:01

duma scrie: rad eu rad dar asta noapte duar cu botci si catarat prin pomi am visat si dimineata am fost mai obosit !

Si cu febra musculara cum stai? :lol: Dar cu zgarieturile de pe la crengi? :lol:
samuellazea

Mesajde duma » 29 Apr 2014, 14:19

samuellazea scrie:
duma scrie: rad eu rad dar asta noapte duar cu botci si catarat prin pomi am visat si dimineata am fost mai obosit !

Si cu febra musculara cum stai? :lol: Dar cu zgarieturile de pe la crengi? :lol:

Stau bine momentan ! Eu m URC IN POMI dar tu daca se duce in tren ce faci ? :lol:
duma

Mesajde samuellazea » 29 Apr 2014, 15:13

:lol: Pai ce, nu ai auzit?? Eu le trimit la cules cu trenul. Sa vezi tu ce rapita imi aduc de prin oltenia. Deja am stors o tura ;)
Doar ca de haine nu miere :lol:
samuellazea

Mesajde liviutzbogos » 05 Mai 2014, 22:44

Buna seara la dumneavoastra...
Ma...faina ii ocupatia asta, cu albinele, da' te si necajeste cateodata...Dupa ce radea inima in mine ca am familii bune, iaca acuma si reversul, roirea. Una a roit si am prins roiul, ce ma roade pe mine e ca a plecat un roi, din pom, de sub nasul meu. Nu l-am vazut pana nu s-a ridicat in inaltul cerului si dus a fost, ma uitam ca...cioara in nuca :lol: Acuma tot stau si ma gandesc daca din familiile mele a roit pt ca exact in momentul ala faceam un control la albine si nu mi s-a parut albina mai putina in nici una din familii. In fine, Domnul a dat, Domnul a luat. Maine mi-am propus sa fac eu un roi ca sa nu mai stau cu morcovul in partea dorsala. Pana vin sfaturile voastre, de care am mare nevoie, va expun ideea mea :D : vreau ca din cele doua familii (una a roit, au ramas celelalte doua care nu le-am vazut sa roiasca) sa mai fac un roi, unul mai bunicel ca poate storc si eu o lingura de miere de la el si m-am gandit asa: caut matcile in familiile de baza, le pun in custi pana imi termin treaba, iau cate 2 rame cu puiet si mai una cu mancare de la fiecare familie, cu albinele de pe ele, stropesc toate ramele cu tuica sa unific mirosul. In roiul ce il fac las vre-o doua botci, care imi par mie mai faine si il duc acasa, sa ramana si culegatoarea, am pe langa casa vre-o cativa salcami, or sa aiba cules cat de cat. Bun asa?

Trebuie sa storc magaziile pt ca albinele mele someaza, nu mai capacesc, si magaziile is cam trei sfert cu miere de la paducel.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde murarudumitru » 05 Mai 2014, 23:18

liviutzbogos scrie:Buna seara la dumneavoastra...
Ma...faina ii ocupatia asta, cu albinele, da' te si necajeste cateodata...Dupa ce radea inima in mine ca am familii bune, iaca acuma si reversul, roirea. Una a roit si am prins roiul, ce ma roade pe mine e ca a plecat un roi, din pom, de sub nasul meu. Nu l-am vazut pana nu s-a ridicat in inaltul cerului si dus a fost, ma uitam ca...cioara in nuca :lol: Acuma tot stau si ma gandesc daca din familiile mele a roit pt ca exact in momentul ala faceam un control la albine si nu mi s-a parut albina mai putina in nici una din familii. In fine, Domnul a dat, Domnul a luat. Maine mi-am propus sa fac eu un roi ca sa nu mai stau cu morcovul in partea dorsala. Pana vin sfaturile voastre, de care am mare nevoie, va expun ideea mea :D : vreau ca din cele doua familii (una a roit, au ramas celelalte doua care nu le-am vazut sa roiasca) sa mai fac un roi, unul mai bunicel ca poate storc si eu o lingura de miere de la el si m-am gandit asa: caut matcile in familiile de baza, le pun in custi pana imi termin treaba, iau cate 2 rame cu puiet si mai una cu mancare de la fiecare familie, cu albinele de pe ele, stropesc toate ramele cu tuica sa unific mirosul. In roiul ce il fac las vre-o doua botci, care imi par mie mai faine si il duc acasa, sa ramana si culegatoarea, am pe langa casa vre-o cativa salcami, or sa aiba cules cat de cat. Bun asa?

Trebuie sa storc magaziile pt ca albinele mele someaza, nu mai capacesc, si magaziile is cam trei sfert cu miere de la paducel.

liviu daca familia e intrata in friguri e bine sa ei matca batrina cu 2 rame puiet, 1 hrana, ocupate cu albina si mai bagi 2 rame goale iar in familia de unde ai luat batrina lasi o botca frumoasa
murarudumitru

Mesajde murarudumitru » 05 Mai 2014, 23:22

Daca e intrata in friguri si tu ei sa faci numa un nucleu si ramine matca e posibil ca matca batrina sa plece si pleaca sigur sunt mai multe variante
murarudumitru

Mesajde duma » 06 Mai 2014, 00:06

Liviule suna un prieten ......vezi nu ma suna pe mine ..... :lol: ..... si mai mult ca sigur ca te ajuta cu sfaturi macar , cred ca sti la cine ma refer ;) .....am prins o idee de la " el" care vreau sa o pun si eu in practica , insa astept si eu raspunsurile colegilor mai experimentati ca noi aici pe forum .
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?