Buna seara la dumneavoastra...
Ma...faina ii ocupatia asta, cu albinele, da' te si necajeste cateodata...Dupa ce radea inima in mine ca am familii bune, iaca acuma si reversul, roirea. Una a roit si am prins roiul, ce ma roade pe mine e ca a plecat un roi, din pom, de sub nasul meu. Nu l-am vazut pana nu s-a ridicat in inaltul cerului si dus a fost, ma uitam ca...cioara in nuca

Acuma tot stau si ma gandesc daca din familiile mele a roit pt ca exact in momentul ala faceam un control la albine si nu mi s-a parut albina mai putina in nici una din familii. In fine, Domnul a dat, Domnul a luat. Maine mi-am propus sa fac eu un roi ca sa nu mai stau cu morcovul in partea dorsala. Pana vin sfaturile voastre, de care am mare nevoie, va expun ideea mea

: vreau ca din cele doua familii (una a roit, au ramas celelalte doua care nu le-am vazut sa roiasca) sa mai fac un roi, unul mai bunicel ca poate storc si eu o lingura de miere de la el si m-am gandit asa: caut matcile in familiile de baza, le pun in custi pana imi termin treaba, iau cate 2 rame cu puiet si mai una cu mancare de la fiecare familie, cu albinele de pe ele, stropesc toate ramele cu tuica sa unific mirosul. In roiul ce il fac las vre-o doua botci, care imi par mie mai faine si il duc acasa, sa ramana si culegatoarea, am pe langa casa vre-o cativa salcami, or sa aiba cules cat de cat. Bun asa?
Trebuie sa storc magaziile pt ca albinele mele someaza, nu mai capacesc, si magaziile is cam trei sfert cu miere de la paducel.