Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2013, 22:48

Numai ce am terminat o transa de turte pentru controlul de maine; nu se stie ce e in roii de anul trecut :!:
Pus miere,protofil si....fainoshagul stuparului,ca fara ala nu se poate,acuma ramine sa primesc nota
Da Doamne ca maine sa fie temperatura optima
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gerulla77 » 19 Ian 2013, 23:02

BAFTA!
gerulla77

Mesajde proapis13 » 20 Ian 2013, 19:34

Astazi am fost sa duc ceva material la tara,rame, podisoare,etc,si am facut o verificare prin sondaj
La unii am gasit umiditate mai mult decat normal-condens si la cei su sita si la cei fara
Asta inseamna decat un singur lucru; reginele au dat drumul la spermateca,lucru confirmat de un vecin
Deci reginele oua,de acum inainte consum ridicat de miere si intestin incarcat
O parte din roii controlati nici nu vrura sa iasa macar dintre rame sa salute
Parte din ei 5-6 din 30 primira preventiv cate o turtita cu fainosag facuta aseara,erau la apel sus pe rame
La 3 batrini din cei iernati pe 6 intervale albina sus si in plina activitate semn ca acolo se petrec lucruri placute
La restul stupilor de productie motoarele torc la relanti ca la Mercedes

In premiera la 2 roi si 2 de productie le scosei folia si le pusei direct peste rame pisla; un mic experiment timp de 2 saptamini
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gerulla77 » 20 Ian 2013, 19:54

Felicitari,ma bucur pt. tine.
gerulla77

Mesajde proapis13 » 20 Ian 2013, 20:00

La unul din stupii de productie de azi timp de 2 saptamini dispare folia
Se vede ca familia este pe 7 rame cu 6 intervale ocupate de albina
Albinele erau jos si numai deranjul le facu sa se ridice,e vede si condensul
si urmarile lui; posibil sa aiba puiet in toate stadiile
Fişiere ataşate
2013-01-20 13.50.45 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde bostina constantin » 20 Ian 2013, 21:01

Am ridicat si eu capacele la toti in speranta ca vor iesi la zbor, dar din nou a aparut un nor care a ascuns soarele.
La doi am gasit si eu capacul umed la colturi, la unul chiar si paturica putin jilava, si ma ducea gandul la puiet.
Am analizat mai bine problema si am ajuns la concluzia ca a patruns apa de la ploaie, ploaie ce a fost cu vant.
M-am uitat mai bine la capace, si am observat ca tabla de pe capac a fost decupata un pic si peste capac, si pe acolo a patruns apa. L-am uscat in camera centralei si le-am pus la loc.
ps poza e facuta dumiica cealalta.
sanatate la toti :)
Fişiere ataşate
DSC02819 (Medium).JPG
in asteptarea soarelui
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 20 Ian 2013, 21:35

Am gasitsi eu la 3 materialul,geotextil folosesc ,imbibat cu apa strecurata pe sub capac si am remediat situatia
Nu disperati ca nu iasa la curatit intestinul deoarece maine si poimaine s-ar putea sa fie zbor de curatenie in toata tara

Asa arata rama de margine dreapta de la cel pe 6 intervale ; rama din stinga tot la fel
Cind am ridicat-o in stinga fata erau fetitele la papat,se pot vedea cateva,restul raminind pe rama a doua
Fişiere ataşate
2013-01-20 13.49.21 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde delorin I » 20 Ian 2013, 22:18

proapis13 scrie:Astazi am fost sa duc ceva material la tara,rame, podisoare,etc,si am facut o verificare prin sondaj
La unii am gasit umiditate mai mult decat normal-condens si la cei su sita si la cei fara
Asta inseamna decat un singur lucru; reginele au dat drumul la spermateca,lucru confirmat de un vecin
Deci reginele oua,de acum inainte consum ridicat de miere si intestin incarcat
O parte din roii controlati nici nu vrura sa iasa macar dintre rame sa salute
Parte din ei 5-6 din 30 primira preventiv cate o turtita cu fainosag facuta aseara,erau la apel sus pe rame
La 3 batrini din cei iernati pe 6 intervale albina sus si in plina activitate semn ca acolo se petrec lucruri placute
La restul stupilor de productie motoarele torc la relanti ca la Mercedes

In premiera la 2 roi si 2 de productie le scosei folia si le pusei direct peste rame pisla; un mic experiment timp de 2 saptamini

Deci in mod normal cum apare umezeala e semn ca e puiet? Si eu la cei 2 roi am constat ca erau intre rame...dintr-o parte in alta...fara spatii libere...nu am vazut urme de ghemul clasic din carti! Sa fie un semn ca e puiet si ca ghemul e spart?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 20 Ian 2013, 22:38

delorin I scrie:Deci in mod normal cum apare umezeala e semn ca e puiet? Si eu la cei 2 roi am constat ca erau intre rame...dintr-o parte in alta...fara spatii libere...nu am vazut urme de ghemul clasic din carti! Sa fie un semn ca e puiet si ca ghemul e spart?

Nu e o regula,am facut afirmatia asta deoarece colegul si prietenul meu apicultor din comuna
ce are stupina 300m mai incolo facu un control la cativa si gasi puiet,nu mult dar puiet in toate stadiile

Spatiile libere ramin in urma decesului albinelor din perioada asta,data viitoare
dupa un zbor de curatenie si vreme frumoasa mai da o rama dupa diafragma ;)
proapis13

Mesajde delorin I » 20 Ian 2013, 22:56

Eu nu am ce sa trec dupa diafragma~! la roi sunt full cu albina! dar crezi ca reducerea asta exagerata a cuibului..e...naturala? IN scorburi in paduri...acolo cine mai reduce cuibul?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 20 Ian 2013, 23:13

Nu e natural dar...e necasar in conditiile in care vorbim de cresterea albinei in captivitate
De acum inainte avem nevoieca albina sa fie cat mai compacta sa acopere puietul si sa aiba mincare in laterale si deasupra,
miere nu inlocuitori,cel putin pina la salcie cind trebuie sa administram un siropel pt stimularea culesului de polen :!:
proapis13

Mesajde proapis13 » 20 Ian 2013, 23:47

La asta micu,ce nu vru sa ma salute deoarece avea ceva preocupari pe ramele de jos
ii dadui preventiv o turta si ii pusei o pisla in loc de folie ;)
Fişiere ataşate
2013-01-20 14.24.47 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2013, 13:17

Pt cei cu rezerve materiale si bugete limitate va prezint ceva ieftin; clasica turta cu miere
- 4kg zahar macinat pudra
- 1kg miere zaharisita obligatoriu
- 35ml protofil/kg marfa
- ,,fainosagul stuparului''
Se amesteca ingredientele si se framinta pina nu se mai lipeste de maini si arata ca aluatul de paine
Se lasa la dospit 24 de ore timp in care amestecul se omogenizeaza.
Atunci in functie de cum arata mai adaugam zahar pudra daca este moale sau putina miere sa lege daca este tare
Fişiere ataşate
2013-01-19 14.39.04 (Copy).jpg
2013-01-19 14.37.46 (Copy).jpg
2013-01-19 14.37.19 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde soricul » 21 Ian 2013, 17:19

proapis13 scrie:Pt cei cu rezerve materiale si bugete limitate va prezint ceva ieftin; clasica turta cu miere
- 4kg zahar macinat pudra
- 1kg miere zaharisita obligatoriu
- 35ml protofil/kg marfa
- ,,fainosagul stuparului''
Se amesteca ingredientele si se framinta pina nu se marei lipeste de maini si arata ca aluatul de paine
Se lasa la dospit 24 de ore timp in care amestecul se omogenizeaza.
Atunci in functie de cum arata mai adaugam zahar pudra daca este moale sau putina miere sa lege daca este tare

Zi-mi si mie, te rog, ce-i ala ,,fainosagul stuparului" , promit ca dau o b..e cand trec prin Severin si merg la socrii.
soricul

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2013, 17:27

soricul scrie:Zi-mi si mie, te rog, ce-i ala ,,fainosagul stuparului" , promit ca dau o b..e cand trec prin Severin si merg la socrii.

Fiecare apicultor are secretul lui,ti-l spun numai personal si berea o dat eu ;)
proapis13

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2013, 19:59

Dupa 24 de ore materialul se pune in pungi 500g si se fasoneaza
Fainosagul nu se poate vedea in imagini :lol:
Fişiere ataşate
2013-01-19 18.27.48 (Copy).jpg
2013-01-19 18.28.12 (Copy).jpg
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?