Pus miere,protofil si....fainoshagul stuparului,ca fara ala nu se poate,acuma ramine sa primesc nota
Da Doamne ca maine sa fie temperatura optima
salve
proapis13 scrie:Astazi am fost sa duc ceva material la tara,rame, podisoare,etc,si am facut o verificare prin sondaj
La unii am gasit umiditate mai mult decat normal-condens si la cei su sita si la cei fara
Asta inseamna decat un singur lucru; reginele au dat drumul la spermateca,lucru confirmat de un vecin
Deci reginele oua,de acum inainte consum ridicat de miere si intestin incarcat
O parte din roii controlati nici nu vrura sa iasa macar dintre rame sa salute
Parte din ei 5-6 din 30 primira preventiv cate o turtita cu fainosag facuta aseara,erau la apel sus pe rame
La 3 batrini din cei iernati pe 6 intervale albina sus si in plina activitate semn ca acolo se petrec lucruri placute
La restul stupilor de productie motoarele torc la relanti ca la Mercedes
In premiera la 2 roi si 2 de productie le scosei folia si le pusei direct peste rame pisla; un mic experiment timp de 2 saptamini
salve
delorin I scrie:Deci in mod normal cum apare umezeala e semn ca e puiet? Si eu la cei 2 roi am constat ca erau intre rame...dintr-o parte in alta...fara spatii libere...nu am vazut urme de ghemul clasic din carti! Sa fie un semn ca e puiet si ca ghemul e spart?
proapis13 scrie:Pt cei cu rezerve materiale si bugete limitate va prezint ceva ieftin; clasica turta cu miere
- 4kg zahar macinat pudra
- 1kg miere zaharisita obligatoriu
- 35ml protofil/kg marfa
- ,,fainosagul stuparului''
Se amesteca ingredientele si se framinta pina nu se marei lipeste de maini si arata ca aluatul de paine
Se lasa la dospit 24 de ore timp in care amestecul se omogenizeaza.
Atunci in functie de cum arata mai adaugam zahar pudra daca este moale sau putina miere sa lege daca este tare
salve
soricul scrie:Zi-mi si mie, te rog, ce-i ala ,,fainosagul stuparului" , promit ca dau o b..e cand trec prin Severin si merg la socrii.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori