Ca vrea cineva sa spuna sau nu o anumita chestiune (ma refer la cele legate de tehnica apicola sau alte imformatii apicole) este alegere personala a fiecaruia. Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa faca mai mult decat ce acela isi doreste sa faca. Se poate activa pe forum atat din postura de simplu cititor cat si din cea de membru activ, ambele ipostaze fiind absolut normale.
Dezbaterile tehnice si impartasirea de informatii apicole se regasesc printre obiectivele principale ale unui forum , insa nu sunt singurele .
Cel putin la fel de important este faptul ca pe un forum, colegii se cunosc si stabilesc punti de legatura (daca reusesc) , comunicand intre ei , afland unii de altii, ca apoi sa se intalneasca fata in fata .
Andrei, aveai dreptate cand ai scris, intr-un mesaj de acum cativa ani :
Multumesc pentru urare! Nu stiu daca metodele("fineturile") mele pot fi scrise pe intelesul tutror celor care "posteaza"! Nu vreau sa par alfel decat ceea ce sunt! Am intrat pe forum cu gandul ca poti fi chiar "Presedintele OBAMA", daca nu esti pe forum sau facebook, nu existi! Raspund cu cea mai mare placere la toate intrebarile serioase! Nu doresc sa dezvolt idei de dragul postarii! Experienta mea...? In 1987 eram singurul din Romania care avea 200 familii de albine! Erau stupine mai mari, dar prin asociere (tata, socru, frate, fecior etc.), unde nr. de stupi pe cap de "propritar" nu depasea 100. Eu eram singur, le ingrijeam singur, doar ocazional faceam apel la forta de munca exterioara. Am abandonat activitatea din apicultura din motive... Am reluat-o de putin timp si sper s-o duc pana la... sa dea D-nul!
Cu stima!
De fapt, as completa eu...nu ca cineva nu exista ca apicultor daca nu este pe forum(ce stie fiecare, stie, indiferent de existenta sau nu a unui forum) ....insa daca esti parte a unui schimb de informatii si de relationare directa si diversa cu alti apicultori....este un castig imens pentru fiecare.
Cel putin asa percep eu situatia.