Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: katilinus - Catalin Profiri

Mesajde catalin.profiri » 10 Mar 2015, 06:55

Mishu05 are una cu 2 locuri, tractabil 1600kg.
A mea are cabina extinsa, tractabil 1450.
Cele cu motor de 3000, au voie 2to la carlig.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 26 Mar 2015, 20:49

Azi au adus si la noi polen. Finally :x
:)
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 26 Mar 2015, 21:05

Asa, acum sa trecem la asa nu.
Tre sa recunosc ca sunt un prost. Si o scriu aici ca am niste preteni pe forum de care nu am ascultat.
Sa va explic de ce: am fost si am luat masina de mai sus dupa ce a fost vazuta de un prieten mecanic. Am ajuns seara, am facut o tura cu ea, totul ok. Ajung la Iasi, cumpar kit de distributie, o punem pe elevator, si dupa asta nu am mai fost om :evil: cateva ore am tremurat intr-una. Masina e ok ca si mecanica, directie etc, dar are rugina pe sasiu. Si nu la nivel superficial. Atasez poze ca sa vedeti si voi.
o dau la schimb cu familii de albine.
Pozele cu exteriorul le-ati vazut cateva postari in urma. Asa ca imi ramane sa pun si pozele mai putin placute.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 26 Mar 2015, 21:12

Greu de dat resize la toate pozele.
Le-am pus pe sunphoto.
http://katilinus.sunphoto.ro/opel_campo_4x4
catalin.profiri

Mesajde Closcutz » 26 Mar 2015, 23:22

catalin.profiri scrie:Asa, acum sa trecem la asa nu.
Tre sa recunosc ca sunt un prost. Si o scriu aici ca am niste preteni pe forum de care nu am ascultat.
Sa va explic de ce: am fost si am luat masina de mai sus dupa ce a fost vazuta de un prieten mecanic. Am ajuns seara, am facut o tura cu ea, totul ok. Ajung la Iasi, cumpar kit de distributie, o punem pe elevator, si dupa asta nu am mai fost om :evil: cateva ore am tremurat intr-una. Masina e ok ca si mecanica, directie etc, dar are rugina pe sasiu. Si nu la nivel superficial. Atasez poze ca sa vedeti si voi.
o dau la schimb cu familii de albine.
Pozele cu exteriorul le-ati vazut cateva postari in urma. Asa ca imi ramane sa pun si pozele mai putin placute.

Imi pare rau de treaba cu rugina sasiului...Chiar nu se poate face nimic ca s-o poti baga la treaba? Macar sa-ti scoti cat de cat investitia si apoi o dezmembrai...Cat ai dat pe ea? Faza cu familii in locul masinii e cam cu doua taisuri...
Closcutz

Mesajde Jean Valjean » 28 Mar 2015, 00:37

Cataline, in care salina sau in care parte a Canadei a fost folosita masina aia?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde catalin.profiri » 28 Mar 2015, 03:19

In Austria ... E inmatriculata in tara din 2014 parca.
Da, are RAR-ul facut in decembrie 2013.
Am primit un telefon ieri de la un prieten si ma intreba ce am patit de am pus pozele acelea pe net.
Prefer sa tin capul sus in momentul in care ma voi reintalni cu potentialul cumparator. :!:
catalin.profiri

Mesajde mausica » 14 Mai 2015, 09:12

La multi ani !!!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mellis » 14 Mai 2015, 09:37

La multi ani fericiti!!
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 14 Mai 2015, 10:03

La multi ani cu sanatate !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gigibecalul » 14 Mai 2015, 15:23

La mulți ani sănătoși și fericiți!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde catalin.profiri » 19 Mai 2015, 03:21

Multumesc pentru urari.
Nu am mai ajuns pe net ... salcam ... mutari ... stiti voi.
Anul asta trebuie sa fac miere. Altfel nu ma vad bine ...
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 02 Iun 2015, 06:42

Scriu aici ca intr-un jurnal.

Tot mai mult ma gandesc in ultima perioada ca Dumnezeu rascumpara greselile.
Sa ma explic: am cumparat masina rosie. O afacere cat se poate de paguboasa. Am dat-o la schimb pe stupi. Din stupii acestia am luat de unde s-a putut rame cu puiet si am ajutat cateva familii. Apoi am plecat la salcam cu 38. Pana acum am extras cam 10kg de familie (stupi nepregatiti - 7 rame cu puiet) si fiecare stup plecat a crescut 1 corp 1/2 de foite. Nu am umblat in cuiburi. Poate sa rada cine vrea, dar pana acum nu am vazut asa de multi stupi cu 2 caturi decat in pozele de pe forum si la Livas in curte. Cand am vazut ce am in caturi, am sunat parintii si le-am spus ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap. Ieri m-am oprit si am multumit lui Dumnezeu pentru mierea pe care mi-a dat-o. Am sentimentul ca dupa 5 ani de greseli / investitii / decizii bune si proaste incep sa ies si eu la liman.
La fel Ii multumesc de fiecare data cand ajung la stupi, ca ii gasesc inca acolo, ca sunt lasati la o margine de padure, pe cuvantul padurarului ca acolo nu se fura. De 2 saptamani nu am avut nici o pierdere.

Ma omoara in schimb urmatoarele aspecte:
1. cand ai 1-2-300 mai folosesti rama claditoare? Presupun ca nu din moment ce se urmareste reducerea numarului de interventii in cuib. Si atunci ce faci cu trantorii? lasi albinele sa deformeze fagurii pentru a depune trantori ? sau cum faceti voi?
2.Din stupii care pleaca in pastoral faci roi ? Daca da, cauti in fiecare matca ? Pai la cat sunt de burdusiti de albina, cat timp iti trebuie sa o gasesti? Cat iti permiti sa iei dintr-un stup?
3.Nu mai fac roi sub 4 rame de capacit si 1 de mancare + botca capacita. Sper ca sa culeaga la FS. Ramane de vazut.
4. am mai multe tipuri de stupi (D10, 3/4, inaltimi diferite la funduri, am cumparat/facut si eu de pe unde am putut) rame (1/2R, 1/2 ...) si asta nu face casa buna cu pastoralul. Cel putin la mine.
5.Cum faci in pastoral daca trebuie sa muti si nu ai mierea capacita? Fiind primul an de "pastoral" si avand si servici a trebuit sa fac un singur salcam si am putut astepta sa inceapa sa capaceasca mierea. Dar daca as trai doar din asta, ar trebui sa mut mai des si automat nu as avea timp de asteptat pt capacire, cred. Voi cum faceti ?
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 02 Iun 2015, 07:51

Dupa primul transport.
Fişiere ataşate
WP_20150516_07_20_14_Pro__1433221034_78643__1433221034_73416.jpg
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 02 Iun 2015, 08:07

Impreuna cu un ajutor de nadejde. Amadeus
A mers aproape 2 km pe jos ghidandu-ma prin teren.
Fişiere ataşate
edi.jpg
catalin.profiri

Mesajde Florin Dobre » 02 Iun 2015, 14:06

catalin.profiri scrie:...
5.Cum faci in pastoral daca trebuie sa muti si nu ai mierea capacita? Fiind primul an de "pastoral" si avand si servici a trebuit sa fac un singur salcam si am putut astepta sa inceapa sa capaceasca mierea. Dar daca as trai doar din asta, ar trebui sa mut mai des si automat nu as avea timp de asteptat pt capacire, cred. Voi cum faceti ?

Extragi chiar daca n-a capacit. Unii colegi chiar evita capacirea din cauza de munca in plus. Sa nu curga din rama. Începutul de capacire indica o rama cu miere cu umiditatea ok.

Din ce mi s-a intamplat pana acum secretul e sa fii insistent...asta pana te lovesti de nevoile nivelului urmator. :lol:
Spor!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?