Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Florin

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 13:07

paul scrie:Ti-e mai la indemana sa lucrezi cu cat 1/1 ?

Da, ma mentine in forma...slabesc mai repede vara. :lol:
Cred ca m-am cam obisnuit cu el. Eu am in vedere ME dar mai dureaza 2-3 ani...daca e sanatate si pace.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mausica » 18 Ian 2015, 13:09

Florin Dobre scrie:Da, asa am cerut.

Nu te incurca la transport ?Adica fura distanta......plus ca daca nu are inclinatie cam sta apa pe ea
Sus la podisor cum de nu ai coltare?
Am si eu asa si cand am venit de la fs am patit ca la cativa am strans prea tare chinga si s-a miscat podisorul.....si ele au intrat in capac.La descarcare a fost festival ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde paul » 18 Ian 2015, 13:11

Florin Dobre scrie:
paul scrie:Ti-e mai la indemana sa lucrezi cu cat 1/1 ?

Da, ma mentine in forma...slabesc mai repede vara. :lol:
Cred ca m-am cam obisnuit cu el. Eu am in vedere ME dar mai dureaza 2-3 ani...daca e sanatate si pace.

Primavara cum procedezi ? Pui catul1/1 cu toate ramele sau separi cuibul cu o folie si pui doar atatea rame cat poate acoperi ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 13:12

mausica scrie:Nu te incurca la transport ?Adica fura distanta......plus ca daca nu are inclinatie cam sta apa pe ea

Mi-au murit stupi la transport. Intotdeauna aceia cu placuta fixa, care au avut spatii intre ei, n-au avut probleme. E vorba de o duba inchisa.
Am si caini si-mi plac si astia. Se intampla sa treaca pe sub suporti si sa-mi inchida placutele de zbor.
In perspectiva ii voi face cu placute mobile. Astea se pot taia si adauga balama.
Inclinatia o dau eu oricum.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 18 Ian 2015, 13:13

Florine, bate doua cuisoare pe fundul stupului, in spatele blocului de urdinis. Daca il impingi mai tare, te chinui sa-l scoti.
Coada de randunica se face din ce in ce mai rar. Si eu sunt de parere ca este mai buna imbinarea asta. Chiar daca e un pic mai mult de munca, ma gandesc sa le fac si eu la fel.
Sa le folosesti cu maxima placere!
Scandurica de zbor nu mi se pare tocmai ok(fixa) dar tu stii cel mai bine!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 13:15

paul scrie:Primavara cum procedezi ? Pui catul1/1 cu toate ramele sau separi cuibul cu o folie si pui doar atatea rame cat poate acoperi ?

Dupa ce umplu cuibul bine(10 rame), adaug catul cu 2 rame si diafragma. Apoi adaug rame pe masura ce se populeaza si catul. Peste ramele din cuib neacoperite de rame in cat am folie sau carpa. Ca la o soba...intelegi cum vine? Ca un L...pana se umple si catul.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mausica » 18 Ian 2015, 13:16

Daca vrei sa iti faci placutele mobile pe viitor,asa ca idee cauta pe Youtube filmarea lui Dan Anitei...........e super treaba(asta in ncazul in care esti interesat si de colectare de polen)
mausica

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 13:20

State scrie:Florine, bate doua cuisoare pe fundul stupului, in spatele blocului de urdinis. Daca il impingi mai tare, te chinui sa-l scoti.
Coada de randunica se face din ce in ce mai rar. Si eu sunt de parere ca este mai buna imbinarea asta. Chiar daca e un pic mai mult de munca, ma gandesc sa le fac si eu la fel.
Sa le folosesti cu maxima placere!
Scandurica de zbor nu mi se pare tocmai ok(fixa) dar tu stii cel mai bine!

Treaba cu blocul de urdinis am patit-o, stiu problema. Multam de sfat.
Imbinarea m-a atras. Nu stiu daca e tocmai coada de randunica 100%, nu prea le am cu tamplaria.
Placuta de zbor e de conjunctura. Asa am cerut pentru motivele de mai sus. Dar exista si alte solutii. La urmatorii va fi mobila.

Multam! Spor si tie!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 13:21

mausica scrie:Daca vrei sa iti faci placutele mobile pe viitor,asa ca idee cauta pe Youtube filmarea lui Dan Anitei...........e super treaba(asta in ncazul in care esti interesat si de colectare de polen)

Sunt interesat de polen. Multam de pont!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Edi D. » 18 Ian 2015, 14:21

mausica scrie:Placutele de zbor sunt fixe ??

Nu sunt fixe,sunt mobile si detasabile.Eu le-am facut.Erau si la pachetul de stupi.Eu am luat stupii ca si kit,si i-am asamblat eu.Placutele vreau sa le fac diferite ca si culoare sa le fie mai usor la "aterizare".Mai ajuta nitelus la deriva.
Am inceput sa vorbesc deja ca si un apicultor cu multi stupi :lol: .M-au zapacit de tot albinutele astea.Daca imi spunea cineva ca o sa ma captiveze in halul asta,ma pufnea rasul...
Am ceva treaba saptamanile astea,dar mi-ar face placere sa stam la o bere si sa vorbim despre ce altceva decat despre ... albine...Doamne ajuta!
Vreau sa nu am regrete...iar la final sa pot spune: "Multumesc Tie Doamne pentru tot ce am primit in viata asta!!!". Si atat...
Edi D.

Mesajde Edi D. » 18 Ian 2015, 14:23

Edi D. scrie:
mausica scrie:Placutele de zbor sunt fixe ??

Nu sunt fixe,sunt mobile si detasabile.Eu le-am facut.Erau si la pachetul de stupi.Eu am luat stupii ca si kit,si i-am asamblat eu.Placutele vreau sa le fac diferite ca si culoare sa le fie mai usor la "aterizare".Mai ajuta nitelus la deriva.
Am inceput sa vorbesc deja ca si un apicultor cu multi stupi :lol: .M-au zapacit de tot albinutele astea.Daca imi spunea cineva ca o sa ma captiveze in halul asta,ma pufnea rasul...
Am ceva treaba saptamanile astea,dar mi-ar face placere sa stam la o bere si sa vorbim despre ce altceva decat despre ... albine...Doamne ajuta!

SCUZE...Nu am fost atent...Am crezut ca e intrebarea lui Florin pentru mine privitor la placute...
Vreau sa nu am regrete...iar la final sa pot spune: "Multumesc Tie Doamne pentru tot ce am primit in viata asta!!!". Si atat...
Edi D.

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 14:49

mausica scrie:...Sus la podisor cum de nu ai coltare?
Am si eu asa si cand am venit de la fs am patit ca la cativa am strans prea tare chinga si s-a miscat podisorul.....si ele au intrat in capac.La descarcare a fost festival ;)

O sa dau jos doua(pe diagonala) din cele patru coltare de pe cuib si le pun la cat sau cumpar suplimentar. Trebuie.
Oricum faze cu albine iesite la transport se intampla. Am patit si eu cateva.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mausica » 18 Ian 2015, 15:06

Eu pe cuib am pastrat 4 coltare si doar pe magazii am cate 2 in diagonala
mausica

Mesajde mirel » 18 Ian 2015, 18:50

Florin iti intra capacul pe cuib de acele coltare?
Eu am renuntat la ele ...stricam caturile, nu nimeream la fix...catul greu...si se ducea lemnul.Folosesc cepuri din alea de mobila(de 8 cm diametru) si intre caturi si la funduri....sunt multumit.
Te salut!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 19:23

Intra. Am verificat acum. Capacul e aproape fest. :)
Ai dreptate Mirel. In sezon e dificil. Preiau ideea pentru urmatoarea comanda.
Cepurile alea nu se rup? Ai o poza? :?
Te salut si eu cu drag!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mirel » 18 Ian 2015, 20:10

Acum nu am poza , o sa fac ....
Nu i mare lucru sa modifici,bormasina,metru,shpiral de 8 si de 10,cepuri,aracet....in 1ora faci 2 de lazi
De trei ani nu am avut nici o problema
Tot agrafe din alea am si eu la o parte din stupi(restul nu au funduri detasabale) combinate cu cepuri ,nu au fost probleme...asta vara am agatat una la descarcat in oblonul remorcii si s a deschis.am prezentat situatia cu matca intrata in stupul vecin etc....pana la urma o experienta interesanta :)
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?