Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 06 Iul 2014, 16:16

Salut.
Am sa tin minte....multumesc pentru sfat.Sunt binevenite.
noi,incepatorii din dorinta de a face bine..uneori le facem mai mult rau.
O Duminica frumoasa si Numai bine.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 21 Iul 2014, 12:45

Salut.
Albinele mele in 13 iulie 2014

http://youtu.be/lkgj_CmC78g
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde ignatov andrei » 21 Iul 2014, 13:44

Augustin78 scrie:Salut.

Augustine, nu te supara, dar daca alea sunt "MATCILE DE SLOVENIA".... ;)
ignatov andrei

Mesajde un OM » 22 Iul 2014, 22:39

Indiferent de rasa matcilor, acolo trebe ceva "lichide". Sanatate.
un OM

Mesajde Augustin78 » 27 Iul 2014, 14:29

ignatov andrei scrie:
Augustin78 scrie:Salut.

Augustine, nu te supara, dar daca alea sunt "MATCILE DE SLOVENIA".... ;)
...
.matcile mele sunt luate din segarcea...cele din care sau tras astea sunt din slovenia....deci nu e chiar aceeasi puritate a rasei.

Salut.
Alea sunt carpatine...cele carnica (au cutiile vopsite cu verde)sunt cum intru in gradina in stg astea sunt in dr.
Din cele carnica am luat dintr-un stup 5 rame cu puiet si albina si am mai facut 2 roi cu 2 matci carpatine.Cumparate zilele astea de la gyovani.Sa vedem ce marfa are.
Astia (stupii) 1-2-3 si 4 sunt cu albina carpatina...acum in stupul 2 am dat o matca de la gyovani sa vedem daca o accepta.
E adevarat ..nu prea au "lichide" trebuie sa intervin la 2-3 zile cu sirop....oare ce e mai bun 1:1 sau 2:1?
Va multumesc tuturor pentru vizita facuta la mine pe pagina.
Voi atasa mai tarziu 2 poze cu o rama de regina carnica...cea din care am luat ramele pt roi.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 27 Iul 2014, 14:44

https://www.dropbox.com/s/gff8ovpzfzfdg0v/DSC06127.JPG

https://www.dropbox.com/s/v5pjzocls7t7ujr/DSC06126.JPG

https://www.facebook.com/AUGUSTINmioven ... 319&type=3

Stiu ca nu sunt cine stie ce..dar pentru mine e destul de ok.Ce ma nelinisteste e faptul ca zona mea nu prea e bogat melifera...si nu ofera cules mai deloc.Si plus de asta a mai fost si anul asta foarte capricios...oricum e un inceput bun...din 2 stupii am ajuns acum la 8 roi.....nu pot spune ca sunt toti familii asta ar sa mint si nu e frumos....deci anul asta a fost pt inmuultire.
Anul asta am cumparat 5 matci...2 carnica si 3 carpatine(sa vedem daca le accepta)...vedem ce linie au fiecare...si la anu vedem pe ce mergem...ori una ori alta sau mixam...si...si.
Va las dragi colegi.
Augustin78

Mesajde un OM » 27 Iul 2014, 20:59

Pentru stimulare 1/1, este mai apropiata concentratia de a nectarului.
un OM

Mesajde Augustin78 » 27 Iul 2014, 21:27

Salut.
Multumesc pt raspuns....si cel de concentratie 2:1 cand e bine sa dau?
Numai bine.
Augustin78

Mesajde un OM » 27 Iul 2014, 21:32

In cazul completarilor de urgenta. Insa mai buna mi se pare o stimulare... prelungita :mrgreen: .
un OM

Mesajde Augustin78 » 27 Iul 2014, 22:41

Salut.
Ms inca o data.
Am facut rost de cateva galetuse de smantana(1kg).
Vreau sa fac maine sirop 1:1 si sa le dau in galetusa...insa acum intervine si intrebarea..cum e mai bine sa le dau?
1:-Sa dau cateva gauri in capac (ma gandeam la 5-6 gauri)dar ce diametru o fi bun? 0.5mm sau 1 mm?Si sa le pun deasupra ramelor intr-un cat de jumate?
2:-a doua varianta este sa pun in galetuse pungi de plastic din acelea subtiri la rola si sa pun siropul in ele(lasand punga in galetusa) si sa-i dau cateva gauri in aceea punga?
Sau voi ce recomandari aveti?
Nu am inca la toti cei 8 stupi hranitoare de plastic..am doar la 2 dintre ei si mai 5 hranitoare uluc...dar e mai greu de adminstrat in stup...si am unul foarte rau(sau mai bine zis..cred flamand rau).
Astept sugestii si reclamatii pe aceasta pagina.
Va multumesc tuturor acelora care ma ajutati.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 27 Iul 2014, 23:46

1. Sirop in pungi la sul direct pe rame. Cureti leaturile de crescaturi. Nu gauresti punga. Scos aerul si nod la punga.
2. Sirop in hranitor prin sita. Hranitorul in zona sitei.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 28 Iul 2014, 09:29

Florin Dobre scrie:1. Sirop in pungi la sul direct pe rame. Cureti leaturile de crescaturi. Nu gauresti punga. Scos aerul si nod la punga.
2. Sirop in hranitor prin sita. Hranitorul in zona sitei.

Salut Forin,multumesc pentru sfaturi.
Mai citeam pe acest forum la cineva care stimula/hranea prin metoda cu borcanul cu,capacul gaurit.De aceea ma gandeam ca e ok si cu galetusa(am citit si despre asta dar acum nu gasesc unde)
Oricum sunt deschis tuturor ideilor sau metodelor pe care le folositi voi.
Va multumesc....Florin am sa tin minte metoda ta.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde proapis13 » 28 Iul 2014, 11:47

[quote="Augustin78"Mai citeam pe acest forum la cineva care stimula/hranea prin metoda cu borcanul cu,capacul gaurit.De aceea ma gandeam ca e ok si cu galetusa(am citit si despre asta dar acum nu gasesc unde).[/quote]
Cauta la adresa de mai jos si o sa te dumiresti ;)
viewtopic.php?f=9&t=133&start=48#p97858
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Augustin78 » 28 Iul 2014, 13:05

Salut.
Multumesc mult. d-le Proapis13
Am dat 9 gauri cu burghiu de 1.5mm....am facut proba cu apa..curge foarte putina pana se stabilizeaza presiunea.
Acum ramane de vazut daca propolizeaza gaurile cum spuneau colegi.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 29 Iul 2014, 11:38

Salut.
ieri am fost la tara...am avut ceva treaba dar si sa dau de mancare albinutelor.
La cei 2(carnica) care au hranitor(de plastic dreptunghiular de 1.25L in podisor)am pus aprox 1L.(din astia am luat..de fapt dintr-unu care era mai puternic...4 rame cu puiet si albina si am facut roisori)
Mai am 2 roisori formati cu matcile(carpatine) de la giovani dar cu albina carnica la care le-am pus in uluc(aprox 300ml)
Mai am o familie care era fara matca(am dat matca de la giovani..sa vedem daca o accepta..asta avea folia peste uluc si nu a putut intra sa ia mancarea...am pus ceva sub folie sa poata intra sa ia siropul.
La nr 3..ala rau....deabia am reusit sa pun un cat de 1/2 si sa-i dau galetusa cu sirop....era roi pe mine.....adevarat era si inorat...dar cred ca astuia trebuie sa-i schimb matca...acum sa vedem dupa ce-l potolesc putin cu mancarea daca se cuminteste...daca nu..pa.
Adica inlatur matca ..daca reusesc salucrez la el(e tare agresiv..mau intepat si prin combinezon..in frunte cred ca aveam 10 intepaturi si pe mana dr cam 5..darcred ca trebuie sa mai iau un rand de haine pe dedesupt :D ...sa pot gasi matca sau aveti alte solutii?
Colegul meu zicea sa-l las in pace pina la primavara...sa vedem daca se cuminteste(adica asta sa fie din cauza culesului-agresiv)...insa nu prea as crede....a fost rau de cand l-am adus si culmea am mai si divizat din el..care si ala e agresiv.....dar parca nu chiar asa...sa mai dus din gena aia agresiva :lol: ....
Deci voi ce ma sfatuiti sa fac cu acest stup agresiv?Sa schimb matca?Acum?Sa unific?(la toamna cu altul mai mic dar cu matca mai cuminte?)
Multumesc.
ieri am cumparat si pungi la sul...am luat de 3 L cu 13.5 lei sulul.

In curand voi da sirop si la punga.

Numai bine. ;)
Augustin78

Mesajde TDI » 29 Iul 2014, 11:48

Te blindezi, sa nu te mai poată intepa si-i iei ramele ci pastura si puiet, fara albina si le dai la ceilalti. Pui folie peste cuib sau cat in asa fel încât atunci când trebuie sa-i pui sirop sa ai acces doar la hrănitor si la albinele de-acolo, nu la albinele din restul stupului. Mai departe vezi tu in 7-14 zile.
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?