Salut.
ieri am fost la tara...am avut ceva treaba dar si sa dau de mancare albinutelor.
La cei 2(carnica) care au hranitor(de plastic dreptunghiular de 1.25L in podisor)am pus aprox 1L.(din astia am luat..
de fapt dintr-unu care era mai puternic...4 rame cu puiet si albina si am facut roisori)
Mai am 2 roisori formati cu matcile(carpatine) de la giovani dar cu albina carnica la care le-am pus in uluc(aprox 300ml)
Mai am o familie care era fara matca(am dat matca de la giovani..sa vedem daca o accepta..asta avea folia peste uluc si nu a putut intra sa ia mancarea...am pus ceva sub folie sa poata intra sa ia siropul.
La nr 3..ala rau....deabia am reusit sa pun un cat de 1/2 si sa-i dau galetusa cu sirop....era roi pe mine.....adevarat era si inorat...dar cred ca astuia trebuie sa-i schimb matca...acum sa vedem dupa ce-l potolesc putin cu mancarea daca se cuminteste...daca nu..
pa.Adica inlatur matca ..daca reusesc salucrez la el(e tare agresiv..mau intepat si prin combinezon..in frunte cred ca aveam 10 intepaturi si pe mana dr cam 5..darcred ca trebuie sa mai iau un rand de haine pe dedesupt

...sa pot gasi matca sau aveti alte solutii?
Colegul meu zicea sa-l las in pace pina la primavara...sa vedem daca se cuminteste(adica asta sa fie din cauza culesului-agresiv)...insa nu prea as crede....a fost rau de cand l-am adus si culmea am mai si divizat din el..care si ala e agresiv.....dar parca nu chiar asa...sa mai dus din gena aia agresiva

....
Deci voi ce ma sfatuiti sa fac cu acest stup agresiv?Sa schimb matca?Acum?Sa unific?(la toamna cu altul mai mic dar cu matca mai cuminte?)
Multumesc.
ieri am cumparat si pungi la sul...am luat de 3 L cu 13.5 lei sulul.
In curand voi da sirop si la punga.
Numai bine.