TDI scrie:Am citit ce ati scris si pe topicul dumneavoastra si pe celelalte despre celula naturala, etc. Intrebarea mea este daca puteti sintetiza intr-o alocutiune cat mai scurta rezultatele experientelor dumneavoastra. Am fost foarte entuziasmat cand am vazut coloniile de albine pe 3 Dadant si rezultatele foarte bune obtinute intr-o prima faza, mai departe - ... e experimental si e foarte greu de tras o concluzie clara. Ma gandeam ca poate experimentele dumneavoastra ar avea un alt rezultat si un alt aport de informatie daca s-ar face intr-o maniera mai stiintifica si eventual girata de un mediu universitar... zic si eu. Curios sunt ce face albina.

Vad ca sunteti nou pe forum si poate ati ratat unele dintre trimiterile mele la adrese WEB de pe care m-am informat inainte de a face aceste experimente.
E foarte posibil sa fi citit totusi tot ce am scris eu, insa cu siguranta nu ati citit tot ce au scris cei de la care invat eu, nici eu nu am reusit asta pana acum marturisesc insa cred ca sinteza ideilor lor am pus-o in practica in acest an si culmea se cam adevereste tot ceea ce sustin ei care cum sa va zic...ei sunt mult peste orice mediu universitar care ar putea sa-mi gireze experimentele, si stiti de ce...pt ca ei sunt initiatorii acestor teorii, au in spate munca de peste 30 de ani si rezultatele nu pot fi puse la indoiala.
Ce pot sa va mai zic, e ca pana acum oamenii de stiinta de la care asteptam lamuriri cu privire la teoriile acestea deja verificate sunt inexistenti, ce pot sa zic despre ICDA, daca pana acum in 25-30 de ani de cand au aparut probabil primele informatii, nu au facut nici un experiment de genul celui facut de mine, in urma caruia sa formuleze o concluzie clara.
Probabil ca au fost foarte preocupati cu producerea acelorasi tratamente antivaroa pe care le produc de foarte mult timp fara a mai cauta sursa problemelor, sau o rezolvare viabila pe termen lung a cazului Varroa.
Ca sa puteti trage o concluzie clara legat de experimentele mele, trebuie sa cunoasteti intreaga teorie care sta la baza lor, apoi sa priviti "de aproape" experimentul sau sa-l faceti dumneavoastra...ce pot e sa spun este ca pana in prezent teoria se confirma, si ceea ce au aplicat altii deja in SUA, Canada, Suedia, Germania etc, este perfect valabil, sta in picioare, nu e o facatura.
Ce face albina?...ce sa faca...bine!
Se vede si in filmele postate pe you tube, voi face un filmulet si cu doua albine prinse intr-un recipient din sticla in care sa puteti vedea diferenta de dimensiune, si unul in care sa se vada populatia la momentul actual...am mai scris despre asta!
Ce sa va zic...spor la studiu, si cand o sa reusiti sa sensibilizati mediul academic in legatura cu albina si cu grava eroare facuta de profesorul Baudoux acum mai bine de 100 de ani cand a implementat folosirea fundatiilor cu celule marite artificial la 5,4mm, sa ma anuntati, si sa-i anuntati si pe ei ca deja in tara sunt albine NATURALE de foarte mult timp, si ca se inmultesc pe zi ce trece!

Concluzia e simpla...nu trebuie sa-i caut eu pe ei pt ca la momentul asta ar trebui sa ma caute ei pe mine pt ca ei nu au facut ce am facut eu...inca ceva, daca vor cu adevarat lectii pot sa-i indrum sa faca o excursie in Arizona sa o intalneasca pe Dee Lusby in carne si oase...ar putea lua lectii de la un adevarat OM DE STIINTA cu o VASTA experienta in spate, care culmea e unul din oamenii care au format echipa care a facut aceste cercetari si aplicatii in acest sens pe MII DE COLONII !!
Asta este alocutiunea mea ...mai scurta de atat nu am putut sa o fac !