Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pagina lui CristianBee

Mesajde CristianBee » 19 Mar 2014, 23:01

Salut , sunt Cristian Nichifor , 19 ani din Tulcea , stau in Satu Nou . Primul contact cu albinele a fost acum 3 ani cand am fost înțepat de vre-o zece ori si asa cum eram capsat m-am întrebat de unde erau oare si asa am ajuns la un vecin 5 case mai departe si am dat de el ( avea cam 70 de stupi ) . Apoi varul meu mi-a luat-o inainte cu cei 12 stupi ai lui la care mi-am bagat si eu nasu' si sa le bibilesc ici colo . Am m-ai fost pe la el sa vad ce si cum printr-un pastoral in delta asa pe toamna la floare si m-a prins pasiunea si dorința de a avea albinele mele , si asa am ajuns aici si acum in ziua de azi . Hotărât si convins sa am albine in ca de atunci am tot stat cu nasu' prin cărți ( niciodata nu's detule ) si forumuri ( românești , străine ) m-am apucat sa i-mi fac singur corpurile de stup si anume corpuri de 3/4 ME cu soclu detasabil , podisor plasa si capac cu osb , polistiren si tabla apoi urmând sa le dau de doua ori cu ulei de in sicativat ( aci' îi dilema ori vopsea ori ulei , da eu zic ca ar fi mai bun uleiul .... voi ? ) dar mai trebuie si vremea sa se mai încălzească ca sa pot da .
CristianBee

Re: Pagina lui CristianBee

Mesajde gigibecalul » 19 Mar 2014, 23:08

Bine ai venit, tizule!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde CristianBee » 19 Mar 2014, 23:47

Acum ajuns la stadiul ca i-mi trebuia cheresteaua pentru stupi ( hotărât sa m-i le fac eu , cu ceva scule si pasiune pentru lemn sa de- pe afara ) am căutat si căutat ca am zi-s ca in dobrogea nu-i pic de cherestea :cry: da in final am găsit si am zi-sa ca l-am apucat pe Dumnezeu de mana :P , era ceva ce nu am mai văzut , cum cauti o poza cu lemn si i-ti arată una fara pic de nod ( de orice fel ) asa avea el ( degrosata , indreptata si uscata la 800 lei , afacere nu ? :lol: :lol: :lol: ) si dând eu comanda ( nu avea pe stoc , cica ) zi-s si facut am așteptat si așteptat ( cu avansu' dat ) si tot asa pana cand veni termenu' peste o saptamana . Ducandu-ma eu cu masina sa o iau la intrare am văzut pe un palet ceva scandura si m-am dus sa-l întreb care e a mea si cand o văzu-i mi sa ridicat parul era netivita crapata tare la capete cu multe noduri si am luat-o si pe ea si in freza cu lemnu ca am dat avans ca de asa se face domnle' bussines . Am găsit in alta parte am luat de acolo cat i-mi mai trebuia ( așteptând încă o săptămâna pana pe 10.03.2014 ) si gata aventura cu cheresteaua .
Acum ajuns la stadiul cu ea in atelier cu sculele din dotare da-i si măsoară , taie pana faci asta si in somn ca de îi târziu si in trei zile am taiat , ansamblat soclurile , podisoarele si capacele ( încă fara tabla ) . Asa cum era, eu plin de avant muncitoresc m-i s-a oprit deodată aspiratorul de rumegus si ce sa vezi si freza montata sub masa un dewalt 621 ce mai o frumusete de freza ca atunci cand te puneai pe treaba oboseai tu inaintea ei . Sa ars bobinaju ca de nu mai avea cine sa aspire rumegusul si a intrat la rotor si facu asa fum mult . Totusi dezamagit de gratar am început sa asamblez ceva corpuri si rame ( in poza sunt si pentru altcineva ) .
Acum amintindu-mi de albine cu cartea in fata am zi-s sa mai caut ( tot asta fac de prin toamna ) sa găsesc familii de vanzare prin zona si pana acum asa ceva promisiuni , o sa trebuiasca sa merg sa vad la cineva prin weekend . Acum daca știți pe cineva care vinde familii de ME un pm ca is in căutare .
Asa ceva poze cu activitatea mea pana acum.
Fişiere ataşate
image.jpg
Ceva corpuri ansamblate , mai cu noduri mai fara .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 19 Mar 2014, 23:48

image.jpg
Adezivul pe care il folosesc , ceva nemtesc se pare .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 19 Mar 2014, 23:50

image.jpg
Un hranitor facut de mine asa ca amintire dupa freza .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 19 Mar 2014, 23:52

image.jpg
Soclu cu osb .
CristianBee

Mesajde ovidiu_78 » 19 Mar 2014, 23:53

Bine ai intrat in randul oamenilor cu identitate :D
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde CristianBee » 19 Mar 2014, 23:55

image.jpg
CristianBee

Mesajde CristianBee » 19 Mar 2014, 23:57

image.jpg
Podisor cu plasa ( poate nu se vede , de lumina proasta ) .
CristianBee

Mesajde ovidiu_78 » 20 Mar 2014, 00:01

CristianBee scrie:
image.jpg

Imbinatura asta e slaba...fa la jumate din grosimea materialului si una peste alta...half lap joint..
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 00:04

image.jpg
Un corp ansamblat si cu rame in el .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 00:11

ovidiu_78 scrie:
CristianBee scrie:
image.jpg

Imbinatura asta e slaba...fa la jumate din grosimea materialului si una peste alta...half lap joint..

Eee la ce am simțit eu cand mi-a murit freza numai la lap joint nu mi-a mai venit mie prin cap . Stiu ca e mai rezistența da cu ce sa o fac ca deh nu tu freza nu tu dado si sa fac toate alea la circular cred ca mișcare in ritmul cum trebuia sa tai ma mișcare si in somn .
De testat am testat pe colț cu 20 de kiograme si rezista chiar bine cu un Holzsuruburi si adeziv D4 .
Si acuma podisorului nu are rol structural ci asa sa țină o plasa sa no fanlfaie.... vântu' .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 00:14

image.jpg
q
CristianBee

Mesajde CristianBee » 20 Mar 2014, 00:18

image.jpg
Corp sâmbăta si cu rame in el capse de 25 la rame ) .
CristianBee

Mesajde ovidiu_78 » 20 Mar 2014, 00:42

CristianBee scrie:... . Stiu ca e mai rezistența da cu ce sa o fac ca deh nu tu freza nu tu dado si sa fac toate alea la circular cred ca mișcare in ritmul cum trebuia sa tai ma mișcare si in somn . ?...

eu numai cu circularul le fac...o taietura la toate cu leatul pe orizontal si apoi la toate pe vertical...simplu si rapid...

sa ai spor

ps:am mai vazut ca cineva foloseste adezivul ala e bun? Am inteles ca cu intaritor se foloseste? Cat timp se usca in presa?
ovidiu_78

Mesajde catalin_vl » 20 Mar 2014, 07:35

bine ai venit pe forum..
iti urez sanatate si forta de munca...
:)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?