E o idee foarte interesanta ceea ce propui. La prima vedere a mesajului aveam de gand sa te intreb daca nu cumva ar fi mai convenabil sa culegi direct din natura branduse de primavara care sa le plantezi in apropiere de casa ....pe unde vrei, insa cand am cautat ceva date despre cele doua am vazut xca brandusele au perioada de inflorire dupa ghiocei si inainte de lalele ceea ce cred ca nu-i asa incantatoare ideea.
Eu unul am plantat vreo 100 de branduse luate din padure anul trecut si vreau sa vad cum se prezinta anul acesta......nu mai stiu sigur perioada de inflorire a lor si eu le-am pus si in coltul gradinii unde nu prea au cine stie ce lumina , si grupate(fapt ce ma face sa cred ca nu se vor inmulti). Insa am inteles ca exista si branduse ce infloresc in ianuarie...si pana in aprilie. E o chestie de luat in calcul zic eu.
Am de gand sa plantez narcise din acelea clasice in jurul fiecarui pom din gradina sa fac un fel de perimetru de 50*50 cm in jurul fiecaruia dar voi avea de munca la capitolul acesta...pentru incepui am plantat vreo 20 de cuiburi de zmeura intr-o zona unde nu am gard

.
Ca tot mi-am adus aminte...e cineva pe acest forum care detine in gradina de langa casa niste viorele ce sunt ramificate (2 tije florale impodobite cu inflorescente bogate). detin vreo 10 astfel de viorele de la o ruda din zona Teleormanului si nu stiu ce tip de viorele sunt....am mai intrebat pe ici pe colo si am primit raspunsuri printre care unul cum ca ar fi un tip de zambile

..poate cine stie imi voi gasi raspunsul la dvs dragi colegi.
In primavara voi ruga pe cineva sa le faca poze. Nu am fost de afta , insa mi-a spus tata ca vecinul rudei de la care am luat respectivele viorele are si el stupi(poate cine stie e si coleg cu noi, zona fiind Ciurari - Teleorman) si ca e o nebunie de abastru pe perimetru gradinii din fata casei unde sunt sute de albine cu cosuletele pline de merinde-polen.
Astept parerile dvs cu interes.