Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gradina mea- paradis al albinelor!

Mesajde delorin I » 12 Feb 2014, 16:08

Dvs credeti ca Erica e tot una cu iarba neagra? Eu nu sunt convins! Nici macar ca sunt din aceeasi familie! Dar...seamana!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 12 Feb 2014, 16:19

Si totusi se pare ca sunt rude apropiate..
http://landscaping.about.com/od/evergreenshrubsbushes1/p/heather-plants.htm
Exista macar un masiv de iarba neagra pe la noi? Sau ati facut miere din caluna vulgaris? :)

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde TDI » 12 Feb 2014, 16:32

Din ce am inteles din discutiile cu un alt apicultor, exista zone in care a extras putin sau foarte putin de la iarba neagra, ducand constant un numar de stup la acel cules. Avand posibilitati de desfacere isi permite sa ceara niste preturi premium pe mierea de iarba neagra.
TDI

Mesajde proapis13 » 12 Feb 2014, 18:17

Mierea de Iarba neagra ar trebui sa fie la acelasi pret cu mierea de Manuka deoarece are aceleasi proprietati :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 12 Feb 2014, 18:22

Cu transportul inclus?????:) 3/4 la mierea de manuka cred ca este drumul! Dar oricum nu am citit inca nimic despre aceste proprietati!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde TDI » 12 Feb 2014, 18:30

Eu intelesesem ceva de genu 60-80 ron/kg - nu chiar de la 300 ron>/kg cat e Manuka.
TDI

Mesajde delorin I » 12 Feb 2014, 18:36

Se merita sa cultivam in gradina cateva exemplare de caluna? Gasim? Si cateva Erica asa pentru flori in plina iarna admitand ca am avea un cules? Desi daca Caluna ar avea asa o valoare, aproape s-ar merita infiintate plantatii de cateva hectare!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 15 Feb 2014, 15:45

Are cineva experienta in cultivarea ghioceilor? Exista o pauza germinativa asa cum exista la lalele? (scuzati cacofonia) Nu de alta dar ar putea fi cultivati pe ternul arabil ca o a treia cultura....dupa ce in noiembrie dislocam facelia! Ma gandesc deocamdata! Altfel merg blindate bordurile aleelor si prin iarba pusi si nu cred ca ar deranja cu ceva...Tocmai am facut rost de un furnizor! Sa vedem cat va cere pe bulb sau pe kg! Aveti idee cati bulbi intra intr-un kg?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde IonutMioveni » 15 Feb 2014, 21:40

E o idee foarte interesanta ceea ce propui. La prima vedere a mesajului aveam de gand sa te intreb daca nu cumva ar fi mai convenabil sa culegi direct din natura branduse de primavara care sa le plantezi in apropiere de casa ....pe unde vrei, insa cand am cautat ceva date despre cele doua am vazut xca brandusele au perioada de inflorire dupa ghiocei si inainte de lalele ceea ce cred ca nu-i asa incantatoare ideea.
Eu unul am plantat vreo 100 de branduse luate din padure anul trecut si vreau sa vad cum se prezinta anul acesta......nu mai stiu sigur perioada de inflorire a lor si eu le-am pus si in coltul gradinii unde nu prea au cine stie ce lumina , si grupate(fapt ce ma face sa cred ca nu se vor inmulti). Insa am inteles ca exista si branduse ce infloresc in ianuarie...si pana in aprilie. E o chestie de luat in calcul zic eu.
Am de gand sa plantez narcise din acelea clasice in jurul fiecarui pom din gradina sa fac un fel de perimetru de 50*50 cm in jurul fiecaruia dar voi avea de munca la capitolul acesta...pentru incepui am plantat vreo 20 de cuiburi de zmeura intr-o zona unde nu am gard :mrgreen: .

Ca tot mi-am adus aminte...e cineva pe acest forum care detine in gradina de langa casa niste viorele ce sunt ramificate (2 tije florale impodobite cu inflorescente bogate). detin vreo 10 astfel de viorele de la o ruda din zona Teleormanului si nu stiu ce tip de viorele sunt....am mai intrebat pe ici pe colo si am primit raspunsuri printre care unul cum ca ar fi un tip de zambile :| ..poate cine stie imi voi gasi raspunsul la dvs dragi colegi.
In primavara voi ruga pe cineva sa le faca poze. Nu am fost de afta , insa mi-a spus tata ca vecinul rudei de la care am luat respectivele viorele are si el stupi(poate cine stie e si coleg cu noi, zona fiind Ciurari - Teleorman) si ca e o nebunie de abastru pe perimetru gradinii din fata casei unde sunt sute de albine cu cosuletele pline de merinde-polen.
Astept parerile dvs cu interes. :D
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde delorin I » 15 Feb 2014, 23:27

La asta te referi?

GHIOCEI GIGANTI DE VARA- Bulb

Leucojum aestivum 'Gravetye Giant'

In ciuda faptului ca numele sugereaza altceva, ghioceii giganti de vara infloresc tot primavara (in aprilie-mai). Pe fiecare tulpina apar mai multe flori, ale caror petale sunt fiecare marcate cu un punct verde galbui. Nu le schimbati locul si vor inflori tot mai abundent de la an la an. Frunzele rezistente la frig, de un verde inchis, lucios, apar iarna.Nu pot da linkul sa nu fie considerat reclama...Si totusi eu unul consider bakker un magazin scump ,dar trebuie sa vedeti pozele din pagina lorhttp://www.gradinabakker.ro/product/ghiocei-giganti-de-vara/

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 15 Feb 2014, 23:33

Ceva asemanator cu ghiocei ar mai fi si aceasta planta: galtonia candicans.

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde IonutMioveni » 15 Feb 2014, 23:49

Cred ca din nimereala am gasit raspunsul la intrebarea mea legata de viorelele respective.
Este vorba despre viorelele de Siberia....:
http://www.planteperene.ro/plant_detail.php?type=flori&id=scilla_siberica
:D
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde delorin I » 16 Feb 2014, 00:07

Deci nu sunt ghiocei de mai sus! Sincer am vazut astfel de flori si mereu am crezut ca sunt zambile...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde IonutMioveni » 16 Feb 2014, 13:20

In ce zona a tarii ati vazut?
eu vreau ca primavara asta pana plec la vecinii unguri in practica , daca am posibilitatea sa merg in teleorman si sa iau cateva sute de astfel de violete (care am inteles ca se gasesc intr-o padure si cresc spontan).
O idee buna cred ca ar fi si brandusele de toamna pentru ca si polenul acestora e valoros intr-o perioada cand e nevoie de o rezerva cat mai mare de polen pentru a satisface necesarul albinei ce va ierna si isi va forma corpul gras.
Stiu o zona la vreo 10 km de vatra unde se gaseste o campie cu astfel de branduse.
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde State » 16 Feb 2014, 14:10

IonutMioveni scrie: daca am posibilitatea sa merg in teleorman si sa iau cateva sute de astfel de violete (care am inteles ca se gasesc intr-o padure si cresc spontan).

Socrii mei tot din TR sunt. Ei le spun viorele. Intr-adevar, cresc in padure, alaturi de toporasi si alte flori numite "brebenei".
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde delorin I » 01 Mar 2014, 22:25

Ce valoare melifera au oare freziile? Am gasit o oferta de mixt multicolor dar pe net din ce am vazut pana acum fie sunt declarate toxice pentru albine, fie sunt bune doar pentru albine solitare si alte lucruri de genul asta! Oricum sunt fan al freziilor si al parfumului lor si ma gandesc daca nu e vremea sa facem un pas inainte...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI