Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde ghimpe » 31 Ian 2013, 10:08

o stire pe radio antena satelor,relateaza ca APICULTORI din HARGHITA au facut un miting la MIERCUREA- CIUC referitor la imoztarea veniturilor din apicultura .intodeauna ei stiu sa se organizeze ,noi romani ne lasam pe tanjala (daca se duc ei noi de ce sa mergem??? ).
ghimpe

Mesajde adycnst » 31 Ian 2013, 11:23

dupa cum spuneam este bine sa discutam si cu alte ramuri ale agriculturii, pentru a fi si mai multi de exemplu:
http://www.agroinfo.ro/vegetal/fructe-s ... letter_458
adycnst

Mesajde so-ri-pan » 31 Ian 2013, 11:56

ghimpe scrie:o stire pe radio antena satelor,relateaza ca APICULTORI din HARGHITA au facut un miting la MIERCUREA- CIUC referitor la imoztarea veniturilor din apicultura .intodeauna ei stiu sa se organizeze ,noi romani ne lasam pe tanjala (daca se duc ei noi de ce sa mergem??? ).

Dragii mei.

Asteptati pana diseara. Am sa va dau aici FORMULARUL DE INSTIINTARE a mitingurilor organizate. Nu va jucati cu iesirile ca-i rost de amenzi mari. Trebuie ca cineva sa-si ASUME RESPONSABILITATEA, trebuie depus formularul cu 48 de ore inainte, trebuie discutat cu prefectul si seful Politiei. Nu-i simplu. Daca faceti asa nimeni nu va interzice. Este nevoie insa sa se respecte PROGRAMUL STABILIT intre ORGANIZATOR si AUTORITATI.
Mobilizarea este iar o problema a organizatorului. Daca nu vine lumea... ajunge luat la misto de presa.

Eu aveam de gand sa o facem toti LUNI, in toate judetele odata. Cu tamaie in afumatoare!
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 31 Ian 2013, 12:45

Model de declarare prealabila

Nr.....din................
DENUMIREA ORGANIZATORULUI

Catre, (primarie) - domnule primar

Va facem cunoscut ca in ziua
de.............. luna............. anul......... intre orele.............. si................ in localitatea..............., judetul..................
se va desfasura o adunare publica organizata de catre noi.

La adunare vor participa circa.................................persoane.
Traseele de acces spre locul adunarii, precum si cele de dispersare vor fi:
..........................................................................

Scopul adunarii publice il constituie manifestarea (aprobarii, adeziunii sau protestului) in legatura cu:
................................................................................................

Va asiguram ca adunarea se va desfasura in mod pasnic si civilizat.

Din partea noastra sunt inputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare a adunarii, astfel incit aceasta sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta, domnii:
-....................................................
-....................................................*)

Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii
adunarii si pe trasee va purta urmatorul insemn destinctiv: ...................................................................
In sprijinul bunei desfasurari a adunarii, solicitam din partea primariei si a organelor de politie luarea urmatoarelor masuri:
- În vederea desfăşurării în bune condiţii vă solicităm să ne puneţi la dispoziţie,dispozitivul
de jandarmi necesar.

Semnatura si stampila organizatorului ..........................

*) Se vor indica numele, prenumele, alte date de identificare ale persoanelor imputernicite sa raspunda de organizare.
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 31 Ian 2013, 12:54

Mai sus este modelul de Instiintare prealabila a MANIFESTATIILOR DE STRADA.
Cei ce suteti cu sange-n instalatie organizati manifestatii.

La Ploiesti va avea loc luni la ora 10 in fata PRIMARIEI cu deplasare la sediile PNL si PSD unde se vor depune PROTESTE.
Cine vrea sa organizeze LUNI, maine trebuie sa o depuna la primarie si la Politie.

Daca sunt organizatori care au de lamurit ceva in acest sens, sa ma sunati.

Aveti grije ca TIDULA ASTA TREBUIE SEMNATA SI STAMPILATA DE CINEVA.

lA TRABA!
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 31 Ian 2013, 13:13

Am omis. Participa la Ploiesti toate membrii din toate asociatiile, inclusiv ACA.
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 31 Ian 2013, 13:14

so-ri-pan scrie:Am omis. Participa la Ploiesti membrii din toate asociatiile, inclusiv ACA.
so-ri-pan

Mesajde filip » 31 Ian 2013, 15:01

http://www.evz.ro/detalii/stiri/politis ... cu-10.html
Cea mai mare parte a veniturilor a venit din vânzarea merelor, prunelor şi fânului aproximativ 218.000 de lei de pe o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi.

IN CAZUL ASTA CARE E NORMA DE VENIT?
filip

Mesajde ralu » 31 Ian 2013, 15:25

Am inteles dintr-o anumita sursa ca impozitul nu ar fi pe familia de albine ci pe stupina si ca s-a interpretat gresit.Deci cei care au intre 51 si 100 platesc 16 la suta din 70 de lei si cei care au mai mult de 100 familii platesc 16 la suta din 98 de lei.ce credeti?e posibil?
ralu

Re:

Mesajde octav79 » 31 Ian 2013, 15:35

ralu scrie:Am inteles dintr-o anumita sursa ca impozitul nu ar fi pe familia de albine ci pe stupina si ca s-a interpretat gresit.Deci cei care au intre 51 si 100 platesc 16 la suta din 70 de lei si cei care au mai mult de 100 familii platesc 16 la suta din 98 de lei.ce credeti?e posibil?

Care e sursa? E pe auzite sau pe vazute?
In toate documentele scrie ca impozitul se aplica pe familie de albine si nu pe stupine.
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde Adi Hodis » 31 Ian 2013, 16:45

ralu scrie:Am inteles dintr-o anumita sursa ca impozitul nu ar fi pe familia de albine ci pe stupina si ca s-a interpretat gresit.Deci cei care au intre 51 si 100 platesc 16 la suta din 70 de lei si cei care au mai mult de 100 familii platesc 16 la suta din 98 de lei.ce credeti?e posibil?

Domnule Ralu, aveti surse de informare:
http://incomemagazine.ro/articole/pache ... ine-acesta
http://economie.hotnews.ro/stiri-finant ... ficial.htm
http://www.cabinetexpert.ro/2013-01-24/ ... -2013.html
http://www.curierulnational.ro/Economie/2013-01-21
Si aici s-a postat extrasul din legea care se refera SI la apicultori/ familii de albine,
viewtopic.php?f=28&t=3399&start=272
Toate linkurile au fost postate pe acest topic.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ralu » 31 Ian 2013, 17:25

Mi-a zis primarul din localitatea unde am inregistrata stupina.Am mers personal la primarie si am vb cu el.La cum preiau siteurile de la noi stirile fara sa le verifice sincer nu m-ar mira sa fie asa.Dar sa vedem.Oricum ar fi eu vin la protest.Ps primarul asta e din partea USL.Ma gandesc ca trebuie sa stie el ceva.Apropo,nu vi se pare ciudat ca nici o televiziune nu zice nimic de treaba asta?
ralu

Mesajde filip » 31 Ian 2013, 17:38

http://www.zf.ro/zf-news/noul-codul-fis ... i-10535543
Determinarea venitului anual pentru veniturile din activităţi agricole numai pe baza normelor anuale de venit şi eliminarea modalităţii de determinare a venitului net anual în sistem real, pe baza datelor din contabilitate în partidă simplă;
Extinderea sferei veniturilor impozabile prin includerea celor din creşterea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală, precum şi a veniturilor din silvicultură şi piscicultură;

Impozitul pe stup e unul si cel pe produse e altul?
filip

Mesajde filip » 31 Ian 2013, 18:27

http://www.agrointel.ro/4780/un-profeso ... atematica/
Numai într-un sezon, se obțin 10 familii în plus, ceea ce înseamnă venituri de 5.000 de lei. În ce privește producția, într-un an bun se scoate 40-50 kilograme de miere pe familie, respectiv 250 kilograme la cinci familii. La un preț de livrare de 15 de lei pe kilogram, rezultă alți 3.750 de lei.
Trebuie susținuți doar primul an, pentru că anul următor creditul poate fi acoperit cu ușurință din vânzarea celor zece familii obținute în plus de la cei cinci stupi, spune profesorul.
Ultima oară modificat de filip pe 31 Ian 2013, 18:39, modificat 1 dată în total.
filip

Mesajde nicus » 31 Ian 2013, 18:36

so-ri-pan scrie:La Ploiesti va avea loc luni la ora 10 in fata PRIMARIEI cu deplasare la sediile PNL si PSD unde se vor depune PROTESTE.
Cine vrea sa organizeze LUNI, maine trebuie sa o depuna la primarie si la Politie.

Poate e timpul sa strangem si NOI putin randurile.
Sa nu mai privim cum se vinde la raft miniMIERE la pret tripul decat la engross,
Sa nu mai privim cum ne mor albinele intoxicate si nu exista vinovat,
Sa nu mai privim cum suntem IMPOZITATI!!
Sa nu mai privim doar la tv si in ziare.............
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde justy » 31 Ian 2013, 19:54

Domnule so-ri-pan,
Puteti face o lista cu nemultumirile legate de impozitare si tot ce decurge de aici (alte ofuri, ex: polenizarea...) pe puncte ca sa avem un material comun si sa-l facem cunoscut si celor care ne sunt alesi din zona noastra si mai ales parlamentarilor care sunt din Comisia de Agricultura?
Eu nu prea stiu toate amanuntele (si sunt convins ca sunt multi altii ca mine ) si de aceea m-ar ajuta mult!
Ar putea fi facuta si o petitie online pe care sa o semnam si pe care sa o semneze si cei care nu sunt apicultori dar care sunt de acord cu solicitarile noastre?
Va multumesc!
Albina e cuminte cât ai minte
justy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA