Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde kiloz » 03 Feb 2013, 18:58

In TV prestatia secretar de stat sau ce o fii fost, sub orice critica.Amesteca lucrurile ca nici el nu mai stia ,ce vorbeste.Amesteca persoanele fizice cu pfa si nivelul inpozitului cu norma de venit.La certificatul de mic producator ,efectiv nu a stiut despre ce este vorba.Sau a facut greseala si spune ca ce vor sa faca ,asta ar insemna ca cu certificat de producator, pot sa produci dar nu poti vinde in piete surplusul de produs.Atunci ce rost mai are sa dai banii pe el?Din toate mia iesit ca toate lumea considera binevenit inpozitarea agriculturii,dar daca se poate eu sa platesc mai putin.Rau am ajuns de tot.Daca de la oameni de gen -secretar de stat - asteptam intelegere ne inselam amarnic.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde proapi » 03 Feb 2013, 19:18

Deranjeaza, rau de tot, felul in care guvernul vine cu petarde de modificare a codului fiscal.
Nicio discutie prealabila, nicio dezbatere publica, nimic.
Vad in acesti guvernanti, studentii din primii ani de democratie (anii '90) cum treceau examenele prin metoda "servite". Nici pe profesori nu ii deranjau astfel de metode (cred ca nici acum). Parca ii vad si pe unii si pe altii ca nu le pasa. Sa nu-mi zica careva ca si asta are drept cauza cei 500 de ani adaugati la decalajul european....

Metoda a fost aplicata si asta vara, costurile sunt trecute in noile impozite si taxe....cineva trebuie sa le plateasca...fara etichete politice...
Pe scurt, modificarea codului fiscal, facuta prin metode antidemocratice...
proapi

Mesajde valter » 03 Feb 2013, 19:28

Nu-s cum a-ti vazut voi dezbaterea, dar mie mi s-a parut ca un ''meci de poker'' cu trei participanti din care doi jucau pe-o mana...ciunga si nespalata.
Sa-i dea Dumnezeu sanatate Dl. primar ca-i de toata fala.I-a batut pe spate parinteste cu propriile maini frante ale lui Gherghescu si Bostinaroiu.

Asta-i viata! tacalia era de ministru plin :lol: .

pe 11.02.2013 iau aer de Bucuresti...va astept sa-l gustam prieteni.
valter

Mesajde artpop46 » 03 Feb 2013, 19:40

Domnule Pab,daca puteti consulta "NORMA INTERNA a ACA nr.39/1977 (aflata cred la bibliteca ICDA),prezentati-ne si noua ce cuprinde referitor la sintagma "familie de albine puternica",utilizata pt.polenizare (numarul de rame acoperite de puiet si albina in functie de perioada de polenizare-data inceputului polenizarii).

Multumesc!
artpop46

Mesajde octav79 » 03 Feb 2013, 19:41

Va asteptam. Eu iau maine aer de Ploiesti.
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde api » 03 Feb 2013, 20:06

Prestatia lu' Domn, reporter la emisiune de azi a fost mai mult decat deplorabila; auzi intrebare la el...." Vi se pare normal
ca agricultor sa primiti subventii si sa nu fiti impozitati?"

- Halo! Domnu reporteru ....!!! matale ai salariu de la TVR-eu care te plateste din taxele noastre de la buget si ma asteptam sa pui intrebarea cam asa:

" Vi se pare corect ca un apicultor care nu ia nici un fel de subventie si nu a accesat nici un fond sa fie impozitat?"

nu e amenintare da grija cu TV -ul ca vad ca somaju" bate la usa si acolo si tare vad ca si matale vii in agricultura si sa vezi atunci cum e cu subventia si cu impozitu!
“lasati albinele sa va explice” – Brother Adam
api

Mesajde neculai.luca » 03 Feb 2013, 20:23

Azi la TVR 1, la viața satului, am văzut un primar foarte coerent și realist (toată stima!), un redactor partizan și un subsecretar de stat (Botănoiu) habarnist, haotic ,de toată jalea !
A scăpat atâția porumbei încât și lui Ponta îi va fi greu să-i adune!
Miram-aș să rămână toate cum le-a amețit astăzi!
Parcă nicicând n-au fost mai incompetenți la guvernare.
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde Dragos2006 » 03 Feb 2013, 20:26

Asa spuneati si pe timpul lui Boc...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde api » 03 Feb 2013, 20:28

Dragi colegi va rog sa ma iertati dar titlul topicului suna putin cam....

Corect era " Care este atitudinea sau reactia fata de impozitul ..."
ca daca avem pozitie de aia ne-o furam urat ca avem pozitie
pentru ..

si stiti cum e dilema caprei " oare sunt animal sau pozitie" - pardon

eu cred ca o sa mai avem o surpriza cand se dau normele de aplicare la ordonanta
pe declaratie o sa scrie ca bugetul preia si plateste toata recolta de miere (care o fi daca o fi si cand o fi ) la 16 lei/kg en-gross ;)

.....ahaaa nu va fi asa ? atunci cum naiba sa dai 8 sau 10 kg de miere impozit ( am luat in calcul functie de norma pret mediu procesator 9 lei/kg) cand sunt multi apicultori care de pe vatra lor anul trecut au ajuns la medie de 2.4 kg/colonie in anumite zone cum mai frate ? ca am senzatia ca e "noaptea mintii".
api

Mesajde akmm » 03 Feb 2013, 20:40

api scrie:.....ahaaa nu va fi asa ? atunci cum naiba sa dai 8 sau 10 kg de miere impozit ( am luat in calcul functie de norma pret mediu procesator 9 lei/kg) cand sunt multi apicultori care de pe vatra lor anul trecut au ajuns la medie de 2.4 kg/colonie in anumite zone cum mai frate ? ca am senzatia ca e "noaptea mintii".

Hai sa spun eu cam cum e.
Majoritatea proiectelor sunt trase la indigou iar benefifiarul rare ori are ideie ce scrie acolo.Stie insa un lucru, ca asa a fost invatat, sa respecte cu strictele angajamentele din planul de afaceri pe cei 5 ani sau cat o fi din program.Si atunci face pe dracul in patru sa se incadreze.Cea mai lesne metoda este sa apeleze la cei ce nu au programe iar mierea lor sa o predea pe numele sau.Cu banii se inteleg ei.
Dupa asemnea grozavii contabile se trezeste ca are productii record ce ii ,,face'' pe cei de la fonduri europene sa-si roada unghiile de invidie.Cand de fapt totul se datoreaza ignorantei, slabei pregatiri si a lipsei de caracter de care ne-am molipsit unii de la altii...la indigo.
Sa fiu contrazis ca nu am spus tot.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde neculai.luca » 03 Feb 2013, 20:46

Gheară Tăinuită scrie:am tot citit părerile voastre pe acest subiect...
dau demersurilor foarte puţine şanse de succes din următoarele motive:
........................................................................................ şi ca să nu-mi reproşaţi că sunt un Gică-contra, vă spun şi cum cred eu că ar trebui procedat
intr-o altă postare, după ce văd ceva reacţii...
la bună vedere!

Eu spun că nu le zici rău și aștept cu interes următoarele intervenții.

Mi-aduc aminte de un Gică-contra care ne-a urat foarte frumos acum câțiva ani !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde Adi Hodis » 03 Feb 2013, 20:56

artpop46 scrie:Domnule Pab,daca puteti consulta "NORMA INTERNA a ACA nr.39/1977 (aflata cred la bibliteca ICDA),prezentati-ne si noua ce cuprinde referitor la sintagma "familie de albine puternica",utilizata pt.polenizare (numarul de rame acoperite de puiet si albina in functie de perioada de polenizare-data inceputului polenizarii).

Multumesc!

Intuiesc bine ? ... postarea d-vs sugereaza o replica vis a vis de impozitare ? ... in sensul ca noi apicultorii, aducem beneficii reflectate in sporul de produse agricole de peste 30% ... iar logic este sa incasam niste bani pentru polenizarea cu ajutorul albinelor.
Daca nu, nu vad legatura cu tema topicului.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde api » 03 Feb 2013, 21:10

Salutari domnu' Dragos ,
e drept ac asa se spunea si atunci dar sed ca Ciobi baci in bata si cujet....oare nu cumva media incompetentei e constanta
in lungul timpului sau cu tenta de crestere?

Nu vreau sa fiu rau ca urasc rautatea si incerc sa-mi pun la bataie experienta anterioara
din decizii sau aprobari care veneau de la superiori si erau eronate asa cum se intampla si cu ordonanta aceasta ;
la capatul deciziilor erau oameni foarte tineri (nu era rau asta ) sau fara experienta - asta era mai grav

incerc sa cred ca ce vedem toti este rezultatul unei lipse de experienta in domeniu cumulata cu o lipsa de consultare, corecta, reala informare si comunicare finalizata cu un mare bors.

Poate sunt naiv dar nu vreau sa cred ca e facuta cu rea intentie, e nevoie de astupat multe nevoi si nu e de unde ( nu pe spatele albinei sau micului producator) dar de 20 de ani se toaca se vinde se toata se vinde se inchide si se omoara ce mai merge , si daca nu mai lasi nimic productiv pe picioare su nu sprijini intr-un fel de unde naiba bani in buget, basca ca-ti pleaca din tara popor mediu si inalt calificat care cotizeaza la altii- vorbesc din experienta unei parti din familie care s-a saturat de ....anemia asta si au luat-o in bejenie de ani buni si acum cu drept deplin acolo . Eu nu am vrut ca mi-o fost draga iarba verde de acasa si grija de ai batrani care m'or purtat prin scoli si fata de care am o datorie morala si crestineasca si chiar daca somajul o palit in familie m=am bazat pe oasele mele, nu am cerut la nime' nimica si m-am pus la munca cu si mai mult chef si speranta ( da imi trece amu').

Traba asta loveste in toti micii si medii agricultori indiferent de sector ceea ce va conduce la pierderea unei importante parti din productia autohtona; argumentez cu doua aspecte de la tara:

1. oameni care au avut vaci de lapte si carora procesatorul le dadea mai curand pe litru de lapte 0.5, 0.8 lei/litru
si care aveau 7-8-10 vaci cu lapte , au renuntat , le-au taiat , au pastrat un strict necesar iar cand apare un mic excedent se da la porcul familiei . Copii au plecat la munca unde au vazut cu ochii si nu mai vin acasa nici daca castiga abia 800 eur in comunitate . Concluzia o trageti dumneavoastra.

2. Mai grav in alt sat unde inainte de 89' erau si vaci si oi si ALBINE!!! ( 80 de colonii la un padurar o nemtoaica si un mos mai batran); unde atunci la colectare laptele era platit de stat cu pret functie de grasimea laptelui 33 35 36 unitati .... acum laptele putin care mai este nu trece de 30 unitati cu toate ca vacile sunt de aceeasi rasa si putinii oamenii ramasi la sat ingrijesc la fel putinele animale care mai sunt .

Explicatia:
- pajistile, fanetele erau in acea perioada de vis , raiul pe pamant ,vara pline de flori si o iarba faina de-ti crapa inima de fericire (plante medicinale cu duiumu in faneata , iarba grasa si deasa)
- de doi ani ma batea gandul sa culeg poliflora in zona si am zis sa verific putin zona
:shock: ce sa vezi faneata are iarba rara s-a rarit iarba e ceva urat ce vad acolo acum se vede pamantul printre firele de paius ca flori in faneata nu mai vezi nu mai sunt , plante medicinale nu mai sunt decat foarte foarte rar iar unele plate chiar nu le mai vezi.

De ce toate astea? In sat nu mai este nici o familie de albine de 5 ani . Ir efectele se vad se simt....si nu ai ce sa-i faci .
S-a gandit cineva la asta si nu numai la asta cand a propus niste norme? S-a gandit ca efectivele se vor reduce? si de aici derivate in consecinta?

NU!
api

Mesajde api » 03 Feb 2013, 21:22

Domnu Adi va salut,

e corect sa primim o suma fixa /colonie pentru polenizare si am scris cu cateva pagini mai inainte ca albina nu polenizeaza
doar cultura de rapita sau floarea soarelui sau livada de pomi;
vezi albina si in flori din faneata de unde paste vaca, oaia , polenizeaza si padurea de salcam care mai tarziu prin diseminare duce la indesire , polenizeaza si alti arbori si arbusti cu dovedite proprietati farmaceutice

si domnii care stresati vara vin si se tavalesc pe o pajiste inmiresmata si n-a mai pleca de acolo acum ne dau cu
nicotonoidul fiscal in nas.

Ma intreb suedezul ( 60 EUR), norvegianul, israelianul ( echivalent 80 USD), americanu, findlandezul, rusul (45 Ruble ; 1 Rubla =1.6 lei )or fi mai neinspirati si platesc niste sume / colonie numai pentru faptul ca le detii si chiar te roaga sa cresti albine.
api

Mesajde Nicolaus » 03 Feb 2013, 21:34

De cand asteptam asemenea cifre!
Nicolaus

Mesajde Aurel1959 » 03 Feb 2013, 21:35

In ritmul in care se iau deciziile, va veni vremea cand si la noi se vor ruga Dar asta in prezent nu intereseaza pe nimeni
Interesul este sa ajunga pe fotolii de conducere si sa stea cu "folos" cit mai mult.Deviza dupa noi.............1
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA