Salutari domnu' Dragos ,
e drept ac asa se spunea si atunci dar sed ca Ciobi baci in bata si cujet....oare nu cumva media incompetentei e constanta
in lungul timpului sau cu tenta de crestere?
Nu vreau sa fiu rau ca urasc rautatea si incerc sa-mi pun la bataie experienta anterioara
din decizii sau aprobari care veneau de la superiori si erau eronate asa cum se intampla si cu ordonanta aceasta ;
la capatul deciziilor erau oameni foarte tineri (nu era rau asta ) sau fara experienta - asta era mai grav
incerc sa cred ca ce vedem toti este rezultatul unei lipse de experienta in domeniu cumulata cu o lipsa de consultare, corecta, reala informare si comunicare finalizata cu un mare bors.
Poate sunt naiv dar nu vreau sa cred ca e facuta cu rea intentie, e nevoie de astupat multe nevoi si nu e de unde ( nu pe spatele albinei sau micului producator) dar de 20 de ani se toaca se vinde se toata se vinde se inchide si se omoara ce mai merge , si daca nu mai lasi nimic productiv pe picioare su nu sprijini intr-un fel de unde naiba bani in buget, basca ca-ti pleaca din tara popor mediu si inalt calificat care cotizeaza la altii- vorbesc din experienta unei parti din familie care s-a saturat de ....anemia asta si au luat-o in bejenie de ani buni si acum cu drept deplin acolo . Eu nu am vrut ca mi-o fost draga iarba verde de acasa si grija de ai batrani care m'or purtat prin scoli si fata de care am o datorie morala si crestineasca si chiar daca somajul o palit in familie m=am bazat pe oasele mele, nu am cerut la nime' nimica si m-am pus la munca cu si mai mult chef si speranta ( da imi trece amu').
Traba asta loveste in toti micii si medii agricultori indiferent de sector ceea ce va conduce la pierderea unei importante parti din productia autohtona; argumentez cu doua aspecte de la tara:
1. oameni care au avut vaci de lapte si carora procesatorul le dadea mai curand pe litru de lapte 0.5, 0.8 lei/litru
si care aveau 7-8-10 vaci cu lapte , au renuntat , le-au taiat , au pastrat un strict necesar iar cand apare un mic excedent se da la porcul familiei . Copii au plecat la munca unde au vazut cu ochii si nu mai vin acasa nici daca castiga abia 800 eur in comunitate . Concluzia o trageti dumneavoastra.
2. Mai grav in alt sat unde inainte de 89' erau si vaci si oi si ALBINE!!! ( 80 de colonii la un padurar o nemtoaica si un mos mai batran); unde atunci la colectare laptele era platit de stat cu pret functie de grasimea laptelui 33 35 36 unitati .... acum laptele putin care mai este nu trece de 30 unitati cu toate ca vacile sunt de aceeasi rasa si putinii oamenii ramasi la sat ingrijesc la fel putinele animale care mai sunt .
Explicatia:
- pajistile, fanetele erau in acea perioada de vis , raiul pe pamant ,vara pline de flori si o iarba faina de-ti crapa inima de fericire (plante medicinale cu duiumu in faneata , iarba grasa si deasa)
- de doi ani ma batea gandul sa culeg poliflora in zona si am zis sa verific putin zona

ce sa vezi faneata are iarba rara s-a rarit iarba e ceva urat ce vad acolo acum se vede pamantul printre firele de paius ca flori in faneata nu mai vezi nu mai sunt , plante medicinale nu mai sunt decat foarte foarte rar iar unele plate chiar nu le mai vezi.
De ce toate astea? In sat nu mai este nici o familie de albine de 5 ani . Ir efectele se vad se simt....si nu ai ce sa-i faci .
S-a gandit cineva la asta si nu numai la asta cand a propus niste norme? S-a gandit ca efectivele se vor reduce? si de aici derivate in consecinta?
NU!