Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 30 Mar 2016, 21:27

Shrek scrie:
csaa scrie:Daca ai fi vazut flmul al carui nume il porti ai fi inteles gluma mea. Si tu si @mircea_63. In ce priveste termenii.....pot sa va fac si niste trimiteri la DEX, dar sper sa cititi si singuri. AAAA! Vezi ca termenul ~restauratie~a fost folosit cu muuuuuult inainte de 1989.

Asta sa o spui lu' mutu'! Daca este cum ai scris ca ai dormit in camioane la Tg. Mures, inseamna ca ori erai la scoala de politie, ori jandarmerie. Ca atare banuiesc ca esti activ ori pensionat cu "ordonanta". Deci nu iti dezonora conditia fosind un vocabular de.......rahat!

Gresesti! Nu e o surpriza asta, dar gresesti. Mai citeste odata ce am scris. Si nu i-o spun lui mutu, observ ca vorbesc cu surdul.
Te rog sa verifici care au fost obiectivele congresului de la Viena din 1814-1815 si dupa discutam despre originile cuvantului ”restauratie”. Ti-am mai spus: citeste, te face....(vezi radio Guerrilla).
P.S. - daca vrei sa vorbim suburban, hai sa discutam pe pm. Te rog fara ”rahat” sau alte specialitati, ca nu ma impresionezi.
csaa

Mesajde csaa » 30 Mar 2016, 21:35

Mircea_63 scrie:Treaba cu monarhia e una, dar am facut referire si la subiectele discutate anterior si la care ai participat, adica la cele legate de musulmani, teroristi, refugiati.

Monarhia e o idee! Tu o privesti ca pe o persoana sau grup de persoane. Spuneam ca e anacronica. De aici si sansa minima ca vreun rege sa devina dictator in Europa de astazi, monarhia fiind doar reprezentativa. Adica un fel de Iohannis permanent. :lol: Tara ar fi condusa de guvern, parlament...
In felul asta nu ar mai exista agitatia asta legata de presedinti si nici riscul ca vreunul sa devina Presedintele Suprem, la fel nici acuze ca cele aduse lui Base. Nici case la fiecare cinci ani, cheltuielile n-ar fi mai mari. Devierile stanga drepata ar fi privite mai cu blandete, fara teama ca devenim extremisti de stanga, dreapta sau mijloc. :roll:

Cealalta discutie, legata de nationalism a fost rezultatul citirii tale. Adica te-am citit, am ajuns la o concluzie si tu te grabesti sa o reconfirmi:

csaa scrie: Ce, nu pot fi mandru ca sunt roman ....(romani adevarati ;) )

Am inteles! Exista si romani adevarati. :shock: Sigur ca da, La fel au existat si nemti adevarati si au existat si rase inferioare, suboameni. Unii sunt mai adevarati decat altii. Si zici ca asta nu e nationalism (altii il numesc nazism, cuvant derivat de la nationalism in limba germana, deci nationalist egal nazism)!?
Incercam sa iti spun ca tocmai ideile astea care le credeam superioare, inaltatoare si ne umpleau de mandrie patriotica alta data, s-au dovedit a fi otrava secolului XX.
Cata vreme suntem "natzi", suntem pregatiti mintal pentru segregare. Ca ala-i ungur, alalalt tzigan, evreu, arab etc si noi suntem gata sa murim cu arma in mana pentru mandra noastra natie, numai sa se iveasca ocazia. Nu acceptam refugiati in tara noastra!

Daca nu vor avea nesansa unor razboaie nimicitoare, copii, nepotii, stranepotii nostri se vor considera candva cetateni ai planetei Pamant, capabili sa accepte diferentele de rasa, religie etc
Asta incercam sa spun! Stiu ca nu e usor de digerat, tovarase, camarade, prietene...cetatene al Terrei. :D

Planeta asta nu incepe si nu se sfarseste cu noi.

Amice, la faza cu ”roman adevarat, verde” am fost ironic. Nu ai observat. N-are nimic, data viitoare desenez.
In ce priveste monarhia, si aici ma refer la casa Hohenzollern-Sigmaringen, da-mi voie sa fiu foarte rezervat. Cine te-a tradat odata te va mai trada. Singurul care nu a tradat a fost Carol I, restul....
Dar revenind la ideea de monarhie.....nu mi se pare viabila. Chiar si englezii (conservatori prin definitie) au pus in discutie oportunitatea pastrarii actualei forme de guvernamant. Nu stiu....
Convinge-ma ca monarhia (fara Hohenzollern-Sigmaringen) este benefica pentru Romania. Te provoc!
csaa

Mesajde Mircea_63 » 31 Mar 2016, 17:54

csaa scrie:Amice, la faza cu ”roman adevarat, verde” am fost ironic. N-are nimic, data viitoare desenez.

Nu e nevoie sa desenezi, foloseste emoticoanele, ca asta-i rostul lor.

csaa scrie:casa Hohenzollern-Sigmaringen, da-mi voie sa fiu foarte rezervat.

Amarnic gresesti! Este Mihai de Romania. :!: În 1916, Casa de Ho­hen­zollern retrage lui Ferdinand I şi familiei sale dreptul de a purta titlul „de Ho­hen­zollern-Sigmaringen“, ca urmare a intrării României în război împotriva Germaniei, regele şi familia sa păstrând, în locul numelui de familie, titlul „al“, „a României“. http://www.justitiarul.ro/fantomele-tre ... egalitate/
Suplimentar, prin 2011 cred, regele a renuntat -daca mai era nevoie- la acest nume.
M-as bucura sa recunosti ca pomenesti -chiar des- acest nume, datorita efectului psihologic creat de rezonanta nu numai straina de limba romana, cat si unei anumite sonoritati antipatice urechii latine.

csaa scrie:Chiar si englezii (conservatori prin definitie) au pus in discutie oportunitatea pastrarii actualei forme de guvernamant.

Englezii au pus in discutie oportunitatea pastrarii monarhiei? Perfect!!! Si la ce concluzie au ajuns, au devenit cumva republica? :D Dar Suedia, Norvegia, Danemarca, Belgia, Olanda, Luxembourg, Spania?

csaa scrie:Convinge-ma ca monarhia este benefica pentru Romania. Te provoc!

Nu accept provocarea! Eu nu am cum sa te conving. Mai degraba as convinge un ateu ca Dumnezeu exista. Pot insa sa iti aduc cateva argumente. Recunosc ca nici eu nu sunt "convins" 100%, ci doar indraznesc sa cred ca ar fi mai bine asa.

Cateva argumente:
– eliminarea alegerilor prezidențiale (din 5 în 5 ani) cu toate costurile aferente
– eliminarea luptelor între partide și în interiorul partidelor pentru postul de președinte
– eventuale apropieri între România și alte monarhii europene care ar putea fi facilitate de relațiile între respectivele case regale.
-regele sau regina sunt educati si pregatiti din frageda pruncie pentru "post". Presedinte poate ajunge oricine, chiar fara urma de pregatire sau inclinatie reala.
-Regele domneste, dar NU guvernează. Premierul este factorul executiv. Regele veghează doar la respectarea Constituţiei şi intervine atunci când lucrurile NU mai pot fi ţinute în frâu sau când se fac abateri de la Constituţie. În astfel de situaţii poate cere dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate pentru un nou guvern. Regele este garantul democraţiei, al respectării Constituţiei.
-Faţă de republică, unde fiecare conducător care vine la putere încearcă să-şi asigure familiile lor cumulând averi, în cazul monarhiei constituţionale, averea Casei Regale rămâne aceeaşi, NU se modifică în timp, ea transmiţându-se prin moştenire urmaşilor la Tron.
-Am avea un factor de stabilitate politica si neutralitate absoluta, in conditiile in care monarhul este mai presus de partidele politice si nu este propulsat de nici unul dintre ele.
- Membrii familiilor legale sunt de multe ori educati la universitati de top, sunt vorbitori nativi de mai multe limbi, sunt buni cunoscatori ai protocolului de la intalnirile de nivel inalt si n-ar fi sanse sa faca gafe cum mai fac alesii nostri pe la diverse reuniuni internationale.
-Reprezentativitate (Cine ne reprezinta mai bine in lume?)
-Echidistanta (Cine poate fi deasupra luptelor partizane?)
-Stabilitate (Stabilitate regala in loc de minciuni care ne dezbina?)
-Profesionalism (Meseria de rege)
-Educatie (CV+educatie patriotica)
-Continuitate (România intermitentă sau România permanentă?)
-Traditie, vizune si strategiei pe termen lung.

Costuri? Categoric mai mici decat cheltuielile cu alegerile prezidentiale, cheltuielile prezidentiale propriu zise si cele postprezidentiale.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde csaa » 31 Mar 2016, 19:22

Bine frate, am gresit. Nu e Hohenzollern-Sigmaringen, e ”de Romania” iar Paul, nepotusau, este ”al Romaniei”. Nu ma intereseaza, Mihai a tradat. La fel a facut si taica'sau, Carol cel fals. Ce garantie am ca nu va fac asta si copilul lui Mihai, doar au aceiasi educatie.
Ma bucur ca ai inceput sa aduci argumente. E o incercare, un inceput. La fel de mult ma bucur ca ai ajuns la concluzia ca ideile mele, desi putine, sunt fixe :lol: ! Sper ca ai inteles gluma, de data asta am si desenat. :twisted:
Hai sa luam argumentele tale, pe rand:
1. eliminarea alegerilor prezidentiale - da, asta ar duce eliminarea acestor alegeri
2. eliminarea luptelor între partide și în interiorul partidelor pentru postul de președinte - e logic, dar s-ar pastra lupta pentru celelelalte functi politice
3. eventuale apropieri între România și alte monarhii europene care ar putea fi facilitate de relațiile între respectivele case regale - HA! HA! HA! Tarul Rusiei era var cu kaiserul Germaniei, care la randul sau era inrudit cu regele Marii Britanii. Asta nu i-a impiedicat sa se ia la tranta cu rezultate dezastruoase pentru primii doi si tarile lor.
4. regele sau regina sunt educati si pregatiti din frageda pruncie pentru "post". Presedinte poate ajunge oricine, chiar fara urma de pregatire sau inclinatie reala - despre educatia regilor......ultimele exemple...nu repet ce am spus mai sus. Presedintele poate fi schimbat mult mai usor decat un rege, recunosc ca nu prea ne-a iesit cu basescu, dar poate fi un inceput
5. Regele domneste, dar NU guvernează. Premierul este factorul executiv. Regele veghează doar la respectarea Constituţiei şi intervine atunci când lucrurile NU mai pot fi ţinute în frâu sau când se fac abateri de la Constituţie. În astfel de situaţii poate cere dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate pentru un nou guvern. Regele este garantul democraţiei, al respectării Constituţiei - o astfel de logica a dus la dictaura Carlista (cea mai corupta perioada din istoria moderna a Romaniei, perioda in care asasinatul a fost dus la rangul de politica de stat) si apoi la cea Antonesciana. In ce priveste abaterea de la Constitutie....pentru asta avem Curtea Constitutionala, organism care a functionat cu succes in ultimul deceniu
6. Faţă de republică, unde fiecare conducător care vine la putere încearcă să-şi asigure familiile lor cumulând averi, în cazul monarhiei constituţionale, averea Casei Regale rămâne aceeaşi, NU se modifică în timp, ea transmiţându-se prin moştenire urmaşilor la Tron - maaaaa! Tu nu ai auzit de printi, printese, neamuri, amante, etc.? Vrei sa iti aduc aminte de ~Duduia~ si influenta ei in economia romaneasca? Poate ala de mosteneste tronul are aceiasi avere (desi in cazul asta nu inteleg cum a ajuns Betty sa aibe o avere asa mare), dar regele mai are si alti copii pe care trebuie sa ii asigure material. Predintele care fura poate fi bagat la puscarie si i se poate confisca averea. Sper sa am cat mai curand un exemplu in acest sens.
7. Am avea un factor de stabilitate politica si neutralitate absoluta, in conditiile in care monarhul este mai presus de partidele politice si nu este propulsat de nici unul dintre ele - nu tine. Pur si simplu nu tine. E om si va avea simpatii, va putea fi influentat, va putea fi cumparat
8. Membrii familiilor legale sunt de multe ori educati la universitati de top, sunt vorbitori nativi de mai multe limbi, sunt buni cunoscatori ai protocolului de la intalnirile de nivel inalt si n-ar fi sanse sa faca gafe cum mai fac alesii nostri pe la diverse reuniuni internationale. - despre educatia lor am discutat mai sus. Daca urmam logica ta la reuniunile mondiale vor participa numai famiiile regale, inrudite intre ele, avand acelasi scop si aceleasi idei. Nu-ti suna alarma cand vezi asta??? Spui ca sunt educati sa vorbeasca mai multe limbi, pai Mihaita nu stie decat romana (mai balbait, dar o stie) si franceza. Sora mea, care e din os de baiat de pravalie, stie 5 (cinci) limbi straine. Crezi ca se incadreaza la...macar.....ducesa????
9. Reprezentativitate (Cine ne reprezinta mai bine in lume?) - adica cordaciul ala de Carol l-a reprezentat pe bunicu si nepoata lui constipata ma va reprezenta pe mine????? NUUUUU!!!! In cazul asta il prefer pe base.
10. Echidistanta (Cine poate fi deasupra luptelor partizane?) - vezi pct. 7
11. Stabilitate (Stabilitate regala in loc de minciuni care ne dezbina?) - vezi pct. 5
12. Profesionalism (Meseria de rege) - unde e scoala profesionala unde se invata meseria asta, ca ma bag si eu.
13. Educatie (CV+educatie patriotica) - amice, intreaga istorie moderna te contrazice
14. Continuitate (România intermitentă sau România permanentă?) - China are continuitate fara sa aibe monarhie, la fel Polonia, Rusia, USA sau Italia
15. Traditie, vizune si strategiei pe termen lung. - fugi ma, ca nici tu nu crezi asta. Traditie in tradare, viziune in furat,strategie in prostit.

Astept urmatoarea serie de argumente!
Cu stima, al dvs. CSAA!
csaa

Mesajde Shrek » 31 Mar 2016, 22:29

Dom' csaa!? Vezi ca intri intr-un razboi pe care deja l-ai pierdut! Nu vezi ca M_63 este profesor in ....istorie si filozofie? Are cuvintele potrivite pentru fiecare argument! Diferenta intre postarea ta si a dumnealui este ca intre o statie de cale ferata si un aeroport! Nu ai observat ca ultimele randuri din argumentatia lui M_63 incep cu litere care formeaza un cuvant ce tie iti cam lipseste: RESPECT!? Hai pa!
Shrek

Mesajde csaa » 01 Apr 2016, 21:56

Fi atent la ce scriu aici: ARGUMENTE!!!!!!! Tu (voi) ma acuzati de bolsevism si tu(voi) folosesti (folositi) lozincaraia specifica anei pauker.
Vrei sa scriu si vetical ca sa pricepi? Pot sa pun si luminite daca simti nevoia.
Mircea a inteles si a expus cateva argumente, tu....nu stiu...poate!
Vrei sa fi ironic dar .....Hai ca devin rautacios si nu e cazul.
Vino cu argumente si le discutam, eu vin cu ale mele si le poti combate. Principiile dpa care sunt acceptate argumentele sunt:
1. sa fie sustinute de fapte
2. sa fie logice
3. sa fie morale
4. sa fie in sprijinul argumentatiei
5. sa fie legale
Principiile pot suferi imbunatatiri la propunerea voastra.
csaa

Mesajde Donbazil » 01 Apr 2016, 23:57

Salut!

Cred ca s-a cam depasit limita .....Reveniti in "poiana"....Batalia mutati-o la cocosi....
- Dă bă' Mirceo o tigare!..... :lol: :lol: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=rEK-xca0ifk
Donbazil

Mesajde Donbazil » 02 Apr 2016, 23:42

Salut!

De asta ce ziceti?....Ne trebuie mai bun exemplu pentru dictonul " OMUL SFINTESTE LOCUL "????? :idea: :idea: :idea:

O femeie, pastor reformat Molnar Irma.....
http://www.voceatransilvaniei.ro/povest ... isparitie/

..." Dacă eu am tras clopotul din curtea şcolii la ora 11.00 seara, oamenii au auzit şi au venit să descarce maşina cu ciment, cărămidă sau ce era când construiam. Într-o seară când am avut nevoie de ajutor am mers şi la cârciumă. Le-am spus oamenilor: până acum aţi băut, acum veniţi la treabă. Asta a fost mare lucru"...
..."Viaţa şi slujba doamnei Molnar Irma e o adevărată sculptură însufleţită, întruchipată în mâna lui Dumnezeu. După terminarea Teologiei a fost numit ca preot capelan în judeţul Bihor, au urmat apoi alţi trei ani la parohia reformată din Cuzăplac, judeţul Sălaj, şi începând din luna octombrie a anului 1992 a fost ales ca preot paroh la parohia reformată din Jebuc. Cea ce a urmat aici după această dată poate fi exprimat în două cuvinte: minune cerească"...
Donbazil

Mesajde akmm » 04 Apr 2016, 12:41

Mircea_63 scrie:....
Cu mare mandrie isi poarta unii nationalismul si cu dispret privesc pe cei care nu le impartasesc ideile, fara sa le treaca prin minte ca o idee atat de frumoasa, care te umple de mandrie si simti cum zvacneste in tine vana de roman la fel cum le-a zvacnit vana alora de zbierau Deutschland Uber Alless, poate fi o idee otravitoare.

Ani de zile ne-am purtat cu mandrie nationalismul, iar acum sa vina cineva sa ne spuna ca nu e bun...asta trebuie omorat cu pietre! :roll:
OK, asta este, dar va rog sa fie pietre si nu rahat si mai ales, faceti-o civilizat!

Eu incep sa trag niste concluzii.Cu cat este mai zgomotos cu atat este mai ticalos, iar romanii nu sunt o exceptie.Orice natiune are prostii ei.cand un nationalist roman iubitor de neam coboara dintr-o masina nemteasca si spune cat de tare isi iubeste neamul, aproape ca ti s-a ivit prilejul sa-i vari un rahat in vorbitor. Nationalismul nu presupune sa atragi cat mai multi naivi de partea ta.Inseamna sa fii un exemplu de urmat pe toate palierele.Un exemplu indispensabil natiunii.Parerea mea, mai ales ca sunt un refugiat crestin, ratacit acum 300 ani intr-o tara musulmana.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde csaa » 04 Apr 2016, 18:50

akmm scrie:
Eu incep sa trag niste concluzii.Cu cat este mai zgomotos cu atat este mai ticalos, iar romanii nu sunt o exceptie.Orice natiune are prostii ei.cand un nationalist roman iubitor de neam coboara dintr-o masina nemteasca si spune cat de tare isi iubeste neamul, aproape ca ti s-a ivit prilejul sa-i vari un rahat in vorbitor. Nationalismul nu presupune sa atragi cat mai multi naivi de partea ta.Inseamna sa fii un exemplu de urmat pe toate palierele.Un exemplu indispensabil natiunii.Parerea mea, mai ales ca sunt un refugiat crestin, ratacit acum 300 ani intr-o tara musulmana.

Mare dreptate ai! Dar sa nu picam in capcana sarlatanilor care se afiseaza in straie taranesti (vezi Corneliu Zelea Codreanu) sau folosesc numai masini romanesti (vezi traian basescu)
csaa

Mesajde nicus » 05 Apr 2016, 14:31

Ei uite ca de cand avem presedinte neamt ne baga si pe noi nemtii in seama si chiar mai mult, ne arata la toata lumea.
Nu pe toti bineinteles, ci decat pe cei care merita fiindca de faci o comparatie intre Transilvania si alte zone aproape ca.. nu ai ce compara.
Deci:
- neamtul s a stabilit acum 20 de ani in RO
- vrea sa si faca propria rezervatie pentru protectia animalelor 2600km patrati . (160 deja ii are)
- zice una tare pentru vanatori: In the long term, there is more money to be made by taking tourists to observation points than by killing the animals illegally.
(bine, e pentru aia care inteleg mai mult decat limba engleza)
- ne face reclama pozitiva si alte cele. Bravo!

pag. 32/92
http://www.lhm-lounge.de/downloads/stan ... _inter.pdf

In concluzie: sper ca macar acest neamt sa lase copacii in tara si mai mult..sa ne lase si pe noi sa discutam in poiana lui. pam=pam
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Donbazil » 05 Apr 2016, 23:15

Salut!

Vedeti, voi carcotasii care tot bagati strambe: In Banat si in Ardeal asta n-o sa gasiti!....Restul e can-can!.... :idea:

..."Am luat și noi la pas Bărbăteștiul să vedem ce fac oamenii în mijlocul unei zile de muncă, atunci când în fabrică se muncește. Și am găsit o coadă uriașă la poștă. Într-o ambianță de veselie și voie bună de la muzica ce suna în difuzoarele celor două cârciumi de vis a vis, zeci de localnici așteaptau cuminți și optimiști la coadă să vină poștărița cu ajutoarele sociale și cu alocațiile copiilor. E zi de pomană. Cea mai frumoasă zi din lună pentru localnici"....

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/rep ... 11393.html
Donbazil

Mesajde Donbazil » 05 Apr 2016, 23:24

Salut!

..."Şi deodată au apărut maşini.
Mașini și iar mașini!
Toate negre!
Toate în viteză!
Toate cu aspect de maşini blindate!
Tote aruncînd în dreapta, şi-n stînga așchiile de lumină albastră ale girofarurilor şi punînd în văzduhul Primăverii vaierele sirenelor.

Alaiul a încetinit goana pentru a putea pătrunde pe poarta larg deschisă a Academiei.
O maşină a Poliţiei s-a aşezat de-a curmezişul Bulevardului pentru a nu îngădui nici păsărilor să treacă pe acolo.
Al cui alai era?
Al lui Mohamed al II-lea, Cuceritorul Constantinopolului? Al lui I.V. Stalin, despre care o poezie din epocă spunea Am fost pe Arbat/ L-am văzut pe Dumnezeu trecînd în cinci maşini?
Nu.
Alaiul era al Preşedintelui ţării mele, Klaus Iohannis.
Şi nu ducea Preţiosul Trup la o şedinţă de bilanţ a Armatei, sau a SRI sau la o manevră militară.
Îl ducea la un eveniment cultural:
Şedinţa festivă a Academiei dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare"...
..." De ce n-o fi lăsat Klaus Iohannis mașinile undeva, pe o stradă laterală, pentru a străbate pe jos drumul pînă la Academie?
Nu de alta, dar se ducea – repet, la o întîlnire cu academicienii, cu oameni care au încărunțit deasupra cărților, care au scris cărți, care au dat culturii noastre valori de excepție.
Măcar în semn de respect față de Carte putea veni la Academie pe jos"... :shock: :?:

http://www.evz.ro/presedintele-klaus-io ... riota.html :idea:

P.S. VOX POPULI!.... Iata si unul dintre comentariile la articolul lui Cristoiu:
Ilie Mihalteanu
Domnule Cristoiu, pai in alai era si "custoadea" Marghiolita Duda, viitoare kkdemiciana, si consortul sau, viitorul kkdemician Radu Duda, d-aia era asa impresionant convoiul NULITATILOR care au invadat kkdemia.Kkdemie, pt ca printre adevarti oameni de stiinta se numara si numeroase nulitati, fara nici un fel de merite stiintifice...A fost penibil, caci am vazut cum kkdemicienii romani au acceptat ca nulitatea Marghiolita Duda sa minta fara pic de jena ca criminalul Carol I ar fi infiintat academia, desi in realitate la 1/13 aprilie 1866 Locotenenta Domneasca a infiintat "Societatea Literara Romana"...
"
Donbazil

Mesajde Donbazil » 06 Apr 2016, 00:04

Salut!

Asta am vrut s-o postez ieri, dar m-am luat cu altele .....Oricum e " istorie" ....Dureroasa, dar se pare ca nimic n-am invatat....

..."Marea tragedie din 4 aprilie 1944, când Bucureştii, capitala României, au fost victima unui masiv SI UNIC bombardament al aviaţiei americane. Au fost vizate ţinte civile, cu deosebire zona Gării de Nord, dar şi partea centrală a oraşului:Palatul Regal,Universitatea,hotelul Athenee Palace,Ateneul Roman.hotelul Splendid,etc. Ele nu aveau o justificare militară, deoarece frontul se afla departe, la peste 300 km, pe linia Iaşi-Chişinău, iar luptele încetaseră de la sfârşitul lunii martie. Ostilităţile aveau să se reia abia la 20 august, scria profesorul Ioan Scurtu . Practic, atacul americanilor a fost in sprijinul sovieticilor,care nu puteau rupe frontul spre Romania. Potrivit ziarului “Timpul”, faimosii aviatori de vânătoare români şi servanţii bateriilor antiaeriene au reuşit să respingă totusi valurile de bombardiere americane. Astfel,in ziua tragica de 4 aprilie au fost doborâte 44 de aparate inamice, mai mult de o treime din numărul total cu care americanii ne-au atacat! A doua zi,deasupra Ploiestilor, numărul avioanelor doborâte a fost de 54 !
Cum se vede,cat erau ei de americani,Romania nu prea era atunci “sat fara caini”… :idea: :cry: :idea:
Donbazil

Mesajde a_costy » 06 Apr 2016, 22:56

Romanii au fost soldati curajosi, in toate razboaiele in care au luptat.
In primul razboi mondial au murit peste 800. 000 de soldati, iar in cel de-al doilea 300.000.
Marea lor majoritate erau tarani, trimisi pe front dupa putina pregatire si prost echipati.
Cu toate astea, indemnizatia unui veteran de razboi este aproape inexistenta.
Ei nu beneficiaza de pensii speciale, asa cum au militarii de cariera, pensionati fara sa treaca prin niciun razboi.
a_costy

Mesajde Donbazil » 07 Apr 2016, 22:28

Salut!

"În Colonia actuală trebuie reinstaurate regulile de ţară în care cetăţenii decid, nimeni altcineva. România trebuie să se recentreze, cu accent ferm pe democraţie, dezvoltare economică şi eliberarea cetăţenilor dintr-un sistem care nu îi reprezintă. Cele mai elementare decizii vor trebui supuse votului public...Andrei Popescu :shock:

http://www.cotidianul.ro/nesfarsita-colonizare-274252/
..."Aducerea în scenă, deloc întâmplătoare, a unor nulităţi, cu dublă cetăţenie, pune în pericol resursele publice. Politica de cadre la nivel guvernamental pare a nu mai fi sub niciun control al societăţii, situaţie mai mult decât alarmantă. Funcţionarii guvernamentali trebuie să aibă o relaţie perfectă, obligatoriu transparentă, cu societatea, pentru o apreciere exactă a situaţiei realităţilor. Toate acestea mult deasupra specificului birocratic, în care se camuflează mercenarii. Folosirea unor marionete tehnocrate, a căror expertiză e mai modestă decât a politrucilor, creează un vid poate mai grav decât cel provocat de corupţie. România are destui potenţiali funcţionari capabili să ocupe orice poziţie, oameni de care nu ştie nimeni. Aducerea în sistem a unor persoane din exterior, lipsite de relieful minim necesar, continuă mizerabilul algoritm politic. Absolvenţi de la Harvard, Cambridge nu pot fi peste noapte nişte voci din simplul fapt că aceste mari universităţi nu fabrică roboţi ai succesului. Sfera valorilor este ceva mai complicată, asemenea vieţii, şi numai emulaţia intelectuală poate fi decisivă. Folosirea unor garanţii ridicole ascunde o nesfârşită manipulare căreia va trebui să i se pună punct prin aducerea în discuţie a unor proiecte, fără ingrediente politicianiste"... :idea: :!:
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE