Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde akmm » 30 Mai 2016, 08:04

Donbazil scrie:Salut!

De pe un blog:

Adevarul neacceptat, on 25 mai, 2016 at 09:22 said:

Degeaba ...... :shock: :shock: :shock: :shock:

Mandri ca suntem romani, cu masina nemtesca ultra lux.Si multumim lui Dumnezeu ca avem destui prosti care nu se prind cum sta treaba, sau mai rau, destul de ticalosi sa ne ravneasca.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Donbazil » 30 Mai 2016, 23:51

Salut!

Haideti domnilor suduiti-ma!....Raman un nostalgic. Dat cu paru' ca aveti in cine!....

http://fluierul.ro/jsp/article/indexDis ... 1965-1989-
Donbazil

Mesajde Donbazil » 30 Mai 2016, 23:51

Salut!

Haideti domnilor suduiti-ma!....Raman un nostalgic. Dati cu paru' ca aveti in cine!.... :idea: :idea: :idea: :idea:

Donbazil

Mesajde cucubau » 31 Mai 2016, 00:27

In anii 60- 70 , in perioada de inceput a industrializarii la orase se traia bine. V-ati intrebat oare cum traiau in schimb cei de la " tara" , cei care asigurau bunastarea la oras? .
Stiti oare cum se muncea in acele timpuri ,cum se produceau alimentele care se gaseau in magazinele alimentare ?
Pe masura ce timpul a trecut cei care au muncit in agricultura au deveni tot mai putini iar cei de la orase tot mai multi asa s-a creat dezechilibrul din anii 80 cand pentru un Kg de adidasi sau calculatoare pierdeai cateva ore la coada .
Pune-te in pielea unui taran din acea epoca nu in pielea unui militian ghiftuit si inbuibat .
........
cucubau

Mesajde akmm » 31 Mai 2016, 08:13

Haideti domnilor suduiti-ma!....Raman un nostalgic. Dati cu paru' ca aveti in cine!.... :idea: :idea: :idea: :idea:

Am citit cu nostalgie articolul.Asa cum a mai spus acolo, cineva, e de bun simt si nu denatureaza, dupa parerea mea, nimic.
Nenorocirea este ca ce e bun nu dureaza si ca viata din anii 70 era una artificiala, nesustenabila, dovada ca a tinut foarte putin.Unii dau vina pe cutremur, canci, cutremurul doar mai inalta cateva macarale.Problema era de sistem, cand e bine imediat se inmultesc cei ce vor sa manance, iar asta darama.Cand lasi privatul sa se bucure de munca lui, teoretic toti vor sa devina privati.Cand faci bugetarul sa o duca cel mai bine, practic toti vor sa fie bugetari.In special securisti.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Mircea_63 » 31 Mai 2016, 08:50

Intradevar se traia relativ NORMAL. Va dati seama in ce hal suntem daca de traiul absolut normal ne minunam?

Dupa inundatiile din ”75 si cutremurul din ”77 a inceput sa fie din ce in ce mai anormal, dar in realitate cauza a fost criza petrolului. A crescut brusc si mult pretul petrolului. Industria era energofaga. De asemenea beneficiaseram de imprumuturi si venise vremea scadentei....

In vreme de razboi magazinele erau la fel de pline, daca cumva asta e un etalon. Totusi, caz concret: un simplu muncitor calificat (singurul salariat din familie) si-a permis sa-si duca sotia si cei trei copii la mare cinci ani la rand, `70 -`75 apoi a devenit din ce in ce mai greu...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 31 Mai 2016, 09:36

Shrek scrie:Postarea mea de mai 'nainte nu este un pamflet. Este un punct de vedere al unui provincial referitoare la politica damboviteana. Si nu am de gand sa iau parul ori să arunc găleata cu rahat pentru a convinge pe cineva ca numai eu am dreptate!
Când spui ca ies la pensie," decreteii" esti cel putin neinformat daca nu esti rău intenționat. Vârsta legală de pensionare a acestei generații este de 63-65 ani. Deci vor începe sa iasă la pensie peste fo' 14-15 ani. Atunci este posibil sa apara probleme la plata acestora desi asa cum am mai spus pensionarii, se răresc văzând cu ochii si nu citind statistici. Pe de alta parte ce vina are aceasta generatie ca s-a nascut obligat, fortat. Dar aceasta generatie a sustinut fondul de asigurari sociale din care cu onor si dumneata ai beneficiat mergand la scoala gratuit, asistență medicală gratuită pe timpul cât ai fost adolescent.
Sunt sigur ca ai un suflet bun, altfel nu te-ai fi împăcat cu albinele! Dar uneori prea multa ură răzbate din postarile dumitale mai ales când vine vorba de politisti/milițieni ori pensionari! De multe ori, ura distruge caractere.......
Si este pacat.....

ei .... uite cum ne mai place sa ne auzim vorbind (de fapt sa ne citim scriind :) )

spui de "politica damboviteana" si subliniezi satutu de "provincial" .... probabil ca te frustreaza ceva situatia ....

politica romaneasca se "desfasoara" la Bucuresti dar ... nu e facuta decat in mica masura de bucuresteni (chiar si acest termen este relativ greu de definit .... ) ... majoritatea politicienilor de azi sunt veniti la bucuresti.
Spui ca vezi scazand numarul de pensionari dar nu din statistici .... poate nu ar strica sa-ti revizuiesti sursele de informare .... si poate cine stie sa treci si pe la oftalmolog.
Realitatea este ca numarul de pensionari este in crestere .... si asta de vre-o 30 de ani, iar tendinta este de accelerare (speranta de viata a crescut etc) si cel mai important scade numarul contribuabilor (foarte multi pleaca din tara, se lucreaza fara acte, etc). -
Imi pui mie in carca contributiile celor care acum ies la pensie ... ai dreptate .... am beneficiat de tot ce spui mai sus ... de ce ai impresia ca as fi negat ...

nu vad de unde ai inteles ca eu vad aspectele referitoare la politisti/milițieni si pensionari "cu ura" ... te asigur ca vad si analizez aceste aspecte cu obiectivitate.

Donbazil scrie:
feederman scrie:
Cristian IONITA scrie: .... as spune ca optiunea pentru Nicusor Dan este cea mai "feciorelnica".

Curat feciorelnica! Si arhangheliceasca, caci individul pare picat din luna.

Salut!

A recunoscut ca a primit " decat niste bani" , de la fundatia Soros.... :shock: :lol: :lol: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=5ptTKMR8CBo

ce te mira / distreza atat de mult?

faptul ca a "recunoscut" ? .... fara sa fie obligat, prins cu mata-n sat, etc
sau ca Soros a finantat asa ceva?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 31 Mai 2016, 09:43

ce-ti mai place sa te aliniti .... auzi la dumnealui .... nostalgic ??!!
mai degraba incapabil de acceptare a faptului ca se poate trai si altfel ... ba mai mult .... ca exista unii care traiesc mai bine ....

Tot vad vehiculata aceasta marota ... al traiului bun din ani 70-80 .... dar fara a realiza faptul ca acei ani de glorie au fost realizati pe mizeria din ani 50-60 si au avut ca si consecinta grotesacul ultimilor ani 80. Sa tratezi lucrurile diferentiat denota daca nu rea intentie imbecilitate crasa.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 31 Mai 2016, 09:49

cucubau scrie:In anii 60- 70 , in perioada de inceput a industrializarii la orase se traia bine. V-ati intrebat oare cum traiau in schimb cei de la " tara" , cei care asigurau bunastarea la oras? .
Stiti oare cum se muncea in acele timpuri ,cum se produceau alimentele care se gaseau in magazinele alimentare ?
Pe masura ce timpul a trecut cei care au muncit in agricultura au deveni tot mai putini iar cei de la orase tot mai multi asa s-a creat dezechilibrul din anii 80 cand pentru un Kg de adidasi sau calculatoare pierdeai cateva ore la coada .
Pune-te in pielea unui taran din acea epoca nu in pielea unui militian ghiftuit si inbuibat .

va rog sa-mi permiteti sa nu impartasesc decat in mica masura opinia dumneavoastra

poate ca cei de la tara munceau mult .... dar in mod sigur munceau (si din pacate in mare parte inca o fac) ineficient.

privind un pic in afara se poate observa ca productii agricole profitabile se obtin cu implicarea minima a personalului uman .... ineficienta agriculturii romanesti se datora (eaz) si numarului mare de oameni care se bazeaza pe acest sector economic.
Majoritatea militienilor nu au de ce sa fie invitati a se pune in pielea taranilor .... ca de din ranbdurile acestora provin .... e drept acum ca mai degraba din randurile scursorilor si nu a varfurilor .... dar majoritatea dintre ei nici acum dupa generatii de purtat uniforma si suflat in fluier nu-s capabil sa-si depaseasca conditia.
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 31 Mai 2016, 12:30

Nu am de ce sa fiu frustrat pentru ca sunt provincial! Asta sunt si nu îmi este rusine! Daca doream sa fiu " mitic" ma mutam în Bucuresti! Dar am preferat " vestul"' în speță Banatul, pentru ca îmi place natura si iubesc.... spatiile largi.
Daca te deranjează existența pensionarilor ce propui? Sa-i adunam pe toți în lagăre si sa-i trimitem apoi la "baie"? Crezi ca dumneata nu o sa imbatranesti niciodată?Ori nu o sa fii pensionar? Parca ar avea o oarecare tenta rasistă dar sunt sigur ca ma însel.
Mulți evocă traiul din anii 70-80. Eu nu mi-l amintesc.Eram copil. Dar țin minte pe cel după '80, când statea-i la cozi infernale pentru a cumpăra te miri ce. Apoi acea atmosfera apăsătoare când toata lumea spiona pe toata lumea. Când era un delict sa asculți Europa libera cu actualitatea românească! Când au fost rase de pe fata pământului sate întregi pentru a face loc " progresului" netinand cont de faptul ca astfel se distrug destine.... Cand lacase de cult ori monumente istorice au fost demolate pentru a construi blocuri de beton chele pentru omul nou... Cand femei tinere se stingeau pentru simplul fapt ca doreau sa-si traiasca viata si nu neaparat sa devina mame.... Si mereu aud in urechi indemnul " sa nu uiti Darie"..... Eu n-am uitat....
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 31 Mai 2016, 12:37

Shrek scrie:Nu am de ce sa fiu frustrat pentru ca sunt provincial! Asta sunt si nu îmi este rusine! Daca doream sa fiu " mitic" ma mutam în Bucuresti! Dar am preferat " vestul"' în speță Banatul, pentru ca îmi place natura si iubesc.... spatiile largi.
Daca te deranjează existența pensionarilor ce propui? Sa-i adunam pe toți în lagăre si sa-i trimitem apoi la "baie"? Crezi ca dumneata nu o sa imbatranesti niciodată?Ori nu o sa fii pensionar? Parca ar avea o oarecare tenta rasistă dar sunt sigur ca ma însel.
Mulți evocă traiul din anii 70-80. Eu nu mi-l amintesc.Eram copil. Dar țin minte pe cel după '80, când statea-i la cozi infernale pentru a cumpăra te miri ce. Apoi acea atmosfera apăsătoare când toata lumea spiona pe toata lumea. Când era un delict sa asculți Europa libera cu actualitatea românească! Când au fost rase de pe fata pământului sate întregi pentru a face loc " progresului" netinand cont de faptul ca astfel se distrug destine.... Cand lacase de cult ori monumente istorice au fost demolate pentru a construi blocuri de beton chele pentru omul nou... Cand femei tinere se stingeau pentru simplul fapt ca doreau sa-si traiasca viata si nu neaparat sa devina mame.... Si mereu aud in urechi indemnul " sa nu uiti Darie"..... Eu n-am uitat....

ma bucur ca e doar o impresie faptul ca ai avea frustrari relativ la "mitici"

in ceea ce priveste

Daca te deranjează existența pensionarilor ce propui? ...

te rog sa fii amabil si sa-mi indici ce anume din ceea ce am scris eu te-a dus la aceasta impresie .... ca as fi deranjat de pensionari

multumesc frumos :)

LE: deschizi o tema interesanta .... cea a demolarii lacaselor de cult ....
consider ca totusi se exagereaza in ceea ce priveste scopul demolarii lacaselor de cult ... se incearca in mod evident neadevarat impunerea ideei ca pe acele vremuri biserica ar fi fost opresata ... pe cand in realitate lucrurile au stat taman invers .... cel putin in ceea ce priveste biserica ortodoxa.

au fost multe lacase de cult demolate in perioada comunista, dar nu numai lacase de cult .... si ce cred ca e mai important foarte multe au fost salvate prin relocare cu tehnologii inovatoare ... mai ales pentru acele timpuri si locuri .... chiar gasesc simpatice emisiunile TV in care prin america se muta cate o casuta de busteni cu mare tam tam .... pe cand in RO au fost mutate blocuri cu 10 etaje .... ba mai mult ... au fost cazuri cand mutarea a fost facuta cu locatari in apartamente (bineinteles ca scopul a fost in principal propaganda dar ... nu e de trecut peste realizarea tehnologica) si nimeni nu se exatiaza si nici emisiuni pe aceasta tema nu prea am vazut :) .
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 31 Mai 2016, 12:50

De exemplu' trimiterea la oftalmolog! Eu personal nu am analizat si nici nu am facut trimiteri la controale de specialitate pentru nici un coleg. Pentru ca nu sunt medic! Nici acum nu am de gand sa fac pe suparatul pentru ca.... mi se taie nasul.Dar este loc pentru toata lumea sub soare iar un minim de decenta in limbaj nu strica nimanui. Natura m-a inzestrat cu multa rabdare si bun simt iar de regula, tin si la gluma si la tavaleala. Pana cand se gata rabdarea......
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 31 Mai 2016, 12:55

Shrek-ul .... te faci ca nu intelegi .... si atunci poate emitem trimitere catre alte specialitati

ai afirmat ca din postarile mele ar reiesi "ura" si/sau "deranjul" cu privire la existenta pensionarilor .... reiterez rugamintea ... pune degetu' pe aceea / aceele postari ...

altfel .... e o vorba cu lingurita .... care in ceea ce te priveste trebuie bine bine spalata
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 31 Mai 2016, 13:02

si revenind la politica "damboviteana"

http://www.biziday.ro/2016/05/31/fratia ... edistilor/

viitorul pare tare trist .... ba chiar sinistru'
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 31 Mai 2016, 21:53

Precum iti povesteam, nu sunt medic sa evaluez oamenii si apoi sa-i trimit la un control de specialitate. Nu ma învârt in asfel de medii! Cei mai mulți prieteni ai mei, sunt din constructii, mai exact amenajeaza mansarde. Uite, daca vrei, pot sa ti trimit pe cineva sa iti ajute sa repari acoperisul . Se pare ca nu ai toata tigla pe casa, ținând cont, ca de la o vreme, tot iti ninge si iti ploua iar dumneata tuni si fulgeri impotriva celor ce nu îți împărtăsesc opțiunile politice.
In privința folosirii linguritei ce pot sa zic!? S-ar putea sa ai dreptate! Dar parca mai bine cu lingurița spre deosebire de altii care servesc cu apa rece! Părerea mea!
Aici cred ca este cazul sa punem punct discutiei! Pana la urma, combatem idei si nu persoane! Parerea mea despre politica si politicieni!? O exprima Stefan Hruscă în melodia "Aia hoți.... Ăstia hoți.... "
Shrek

Mesajde Mircea_63 » 31 Mai 2016, 22:16

Shrek scrie: Cei mai mulți prieteni ai mei, sunt din constructii, mai exact amenajeaza mansarde. Uite, daca vrei, pot sa ti trimit pe cineva sa iti ajute sa repari acoperisul .

Asta e reclama pe faţa! Strigi in gura mare pe forum ca cei care au probleme cu mansarda sa apeleze la tine... pai se poate?! Te rog sa-ti revizuiesti atitudinea. :cry:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE