Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ignatov andrei » 08 Mar 2017, 22:45

gorjeanul scrie: Cum nu se dezbara unii de naravuri apucate pe timpuri demult apuse.

Oooo... tu nici nu stii cat de repede pot rasari toate cele apuse....!
ignatov andrei

Mesajde Shrek » 08 Mar 2017, 23:31

ignatov andrei scrie:Oooo... tu nici nu stii cat de repede pot rasari toate cele apuse....!

Nici nu stii cat de mult adevăr graiesti .......
In primele momente de după fuga lui Ceausescu ,cu ocazia constituirii cpun - urilor locale, foarte mulți " comunisti convinsi " s-au lepădat de " ciuma rosie" si au inceput sa proslaveasca capitalismul , infierand cu manie proletara " sistemul"de care profitasera din plin. Cu siguranta, o schimbare bruscă si forțată a regimului politic ( pro rus de exemplu), va aduce in prim plan alți...cameleoni politici. Asa este in viata. Cand vine apa mare, deasupra ies gunoaiele!
Shrek

Mesajde Puffy » 08 Mar 2017, 23:37

Nuie bine
Puffy

Mesajde Donbazil » 09 Mar 2017, 00:48

Salut!

Pai normal ca nu e bine, pentru ca asa-i filmu' !.... :idea: :idea: :idea:

..."Despre rusofobie

Bombardamentul mediatic al zilelor noastre, plus propaganda fals patriotică existentă de aproximativ un secol şi jumătate, au făcut ca o mare parte din populaţia României să aibă în subconştient sentimentele de antipatie şi de teamă faţă de Rusia şi de poporul său. Aceasta este rusofobia, fenomen extrem de păgubos pentru România, dar benefic pentru Occident. Deoarece Occidentul a urmărit încă din sec XIX blocarea ascensiunii Rusiei, pentru ca, în zilele noastre, sub conducerea SUA, să treacă la ofensivă, pentru a îngenunchea Rusia şi pentru a pune mâna pe ultimele mari resurse energetice şi de materii prime ale planetei."

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/2017030 ... rusia.html
Donbazil

Mesajde tinumaftei » 09 Mar 2017, 01:14

Cea mai tâmpită politică externă românească este politică anti rusească.
Rusia ne-a ajutat sa fim independenți, a dat Dobrogea la schimb pentru sudul Basarabiei și a confirmat unirea Transilvaniei.
Rusia a confirmat după alipirea Crimeii, interesul României față de Bucovina și Basarabia.
Minoritatea rusă din România nu a creat probleme decât în timpul instaurării comunismului.
Comunismul a fost o plagă și pentru România și pentru Rusia, iar primul vinovat pentru instalarea lui la putere a fost regimul autocratic al monarhiei țarului respectiv regimurile dictatoriale ale regelui Carol II și Antonescu instalate cu binecuvântarea partidelor istorice!
La o eventuala înfrângere și divizare a Rusiei actuale, nu vom recupera nici măcar insula Șerpilor, darămite Basarabia și Bucovina!!
După 1945 relațiile cu Rusia au fost dezechilibrare, dar la fel de dezechilibrate sunt și acum...
Rusia a fost un refugiu pentru înaintașii noștri. Dacă voiau să ne inghita, o făceau de mult, Constanta e mult mai aproape de Moscova decât Vladivostok!
tinumaftei

Mesajde Bambucha » 09 Mar 2017, 08:35

Donbazil scrie:..."Despre rusofobie

Bombardamentul mediatic al zilelor noastre, plus propaganda fals patriotică existentă de aproximativ un secol şi jumătate, au făcut ca o mare parte din populaţia României să aibă în subconştient sentimentele de antipatie şi de teamă faţă de Rusia şi de poporul său. Aceasta este rusofobia, fenomen extrem de păgubos pentru România, dar benefic pentru Occident. Deoarece Occidentul a urmărit încă din sec XIX blocarea ascensiunii Rusiei, pentru ca, în zilele noastre, sub conducerea SUA, să treacă la ofensivă, pentru a îngenunchea Rusia şi pentru a pune mâna pe ultimele mari resurse energetice şi de materii prime ale planetei."

Vai de mine, cat bullshit in 2 fraze.
Propaganda fals patriotica de un secol si jumatate? Sa inteleg ca bunicii violati,pradati omorati, sau deportati pe viata in siberia, dupa trecerea rusilor erau manipulati? Ce dragut!!
Nu exista natiune a carui conducator sa-si fi omorat milioane din proprii cetateni cum a facut-o Stalin si aparatul lui! La cate resurse si intindere geografica are Rusia, aceasta tara trebuia sa fie numarul 1 in plan mondial... Probabil ca "occidentul e de vina" fiindca rusii ca natiune baltesc in saracie. :mrgreen:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Shrek » 09 Mar 2017, 09:08

Bambucha scrie:Propaganda fals patriotica de un secol si jumatate? Sa inteleg ca bunicii violati,pradati omorati, sau deportati pe viata in siberia, dupa trecerea rusilor erau manipulati? Ce dragut!!

Asta este o mistificare crasă a adevărului istoric. Stalin a trimis țăranii basarabeni in Siberia la schi nu i-a deportat . Este adevarat ca schiurile le-au primit ma târziu decat bețele, pe spate!
Iar in România, comunismul timpuriu a dovedit grija pentru...bănățeni si nu numai , trimitandu-i in
excursii balneoclimaterice in Bărăgan , unde sa practice impachetarile cu nămol si aerosoli de iarna la ...fundu gol. Cata nerecunostinta dom'le!
Shrek

Mesajde a_costy » 09 Mar 2017, 10:35

Bambucha scrie:
Donbazil scrie:..."Despre rusofobie

Vai de mine, cat bullshit in 2 fraze.
Propaganda fals patriotica de un secol si jumatate? Sa inteleg ca bunicii violati,pradati omorati, sau deportati pe viata in siberia, dupa trecerea rusilor erau manipulati? Ce dragut!!
Nu exista natiune a carui conducator sa-si fi omorat milioane din proprii cetateni cum a facut-o Stalin si aparatul lui! La cate resurse si intindere geografica are Rusia, aceasta tara trebuia sa fie numarul 1 in plan mondial... Probabil ca "occidentul e de vina" fiindca rusii ca natiune baltesc in saracie. :mrgreen:

Sa nu mai balteasca ei in saracie, din respect, ar trebui sa le dam si aurul strans in BNR (cam 200 t). Asta pentru a avea si nepotii motiv sa- i ridice in slavi.
a_costy

Mesajde csaa » 09 Mar 2017, 11:01

Eteee! Acum am ajuns sa ne contram pe tema simpatiilor proamericane sau prorusesti! Mai bine am fi proROMANI!
csaa

Mesajde Mircea_63 » 09 Mar 2017, 11:58

csaa scrie:Eteee! Acum am ajuns sa ne contram pe tema simpatiilor proamericane sau prorusesti! Mai bine am fi proROMANI!

Adica... iti plac blondele sau brunetele?
- Imi place de mine.
Cam asa!? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 09 Mar 2017, 12:49

tinumaftei scrie:Cea mai tâmpită politică externă românească este politică anti rusească.
Rusia ne-a ajutat sa fim independenți, a dat Dobrogea la schimb pentru sudul Basarabiei și a confirmat unirea Transilvaniei.
Rusia a confirmat după alipirea Crimeii, interesul României față de Bucovina și Basarabia.
Minoritatea rusă din România nu a creat probleme decât în timpul instaurării comunismului.
Comunismul a fost o plagă și pentru România și pentru Rusia, iar primul vinovat pentru instalarea lui la putere a fost regimul autocratic al monarhiei țarului respectiv regimurile dictatoriale ale regelui Carol II și Antonescu instalate cu binecuvântarea partidelor istorice!
La o eventuala înfrângere și divizare a Rusiei actuale, nu vom recupera nici măcar insula Șerpilor, darămite Basarabia și Bucovina!!
După 1945 relațiile cu Rusia au fost dezechilibrare, dar la fel de dezechilibrate sunt și acum...
Rusia a fost un refugiu pentru înaintașii noștri. Dacă voiau să ne inghita, o făceau de mult, Constanta e mult mai aproape de Moscova decât Vladivostok!

politica inclusiv ce-a externa din Romania este cu adevarat tampita .... in ceea ce priveste insa Rusia nu avem ce discuta .... ideea ca Rusia ne-a ajutat sa fim independenti este adevarata .... pana la un anumit punct .... in conextul politico-strategic al acelor vremuri .... si nu a fost dorinta lor 100% ci au acceptat un compromis ...

Iar cand spui ca Rusia "a dat" trebuie sa ai in vedere si cat "a luat", dar mai ales in ce conditii ... Rusia (comunista sau nu) este cel mai pardalinic si rapace vecin ... incapabil sa aiba relatii diplomatice altfel decat bazate pe forta (militara si economic ... gen va dau gaz si va cumpar merele daca votati marionetele proruse), .... despre inaltele calitati ale societatii ruse banuiesc ca nu e cazul sa vorbim prea mult .... au dus tirania si cultul personalitate la cote cu greu de imagina pentru un om cu minima tinuta morala.

Ne explici te rugam cum anume mai precis au contribuit regimurile "regimurile dictatoriale ale regelui Carol II și Antonescu" la instalarea Comnismului in tara?

Eu zic sa analizezi ce s-ar fi intamplat daca in 1919 regimul "monarhic" al lui Ferdinand nu ar fi scos cominismul din capu' ungurilor ... unde s-ar fi ajuns?

Care-s inaintasii aia refugiati la rusi? .... Ana Pauker, Iliescu??!!

Rusi au vrut si vor in continuare sa ne inghita .... sa crezi ca suntem acum unde suntem datoria "vointei" rusnacilor nu denota altceva decat ca mai avem mult de lucru la mentalitate.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 09 Mar 2017, 12:51

csaa scrie:Eteee! Acum am ajuns sa ne contram pe tema simpatiilor proamericane sau prorusesti! Mai bine am fi proROMANI!

complicat .... cand tu un profitor oportunist te declari "proRoman" ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 09 Mar 2017, 13:44

Mircea_63 scrie:

Adica... iti plac blondele sau brunetele?
- Imi place de mine.
Cam asa!? :?

Nu chiar asa. Mai degraba imi place nevasta mea! ;)
csaa

Mesajde a_costy » 09 Mar 2017, 14:30

Ce-i care avem o problema cu rusii nu inseamna ca suntem obligatoriu proamericani.
Cum bugetarii nu-l vor ierta pe base nici când i-or face de 7 ani, la fel si majoritatea romanilor nu vor fi prorusi atata timp cat tezaurul Romaniei e la „pastrare„ in Rusia.
Daca rusii nu ne ciunteau din tara si ne inapoiau tezaurul, eram cei mai mari rusofili din lume.
Si ei si noi aveam mult mai mult de castigat.
a_costy

Mesajde Mircea_63 » 09 Mar 2017, 15:15

Ca cica...daca nu iti place rosu, inseamna ca iti place verde. Daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra, zic unii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE