Mircea_63 scrie:ioanpuiu scrie: ... pe cîti ai văzut tu să declare deschis sau chiar cu mîndrie ? (de ce nu?, doar e cel mai mare partid) ... sunt PSD-ist !
Eu sunt social democrat! Monarhist in acelasi timp. Consider ca nu se exclud.
Am votat cu Base si Iohanis! Candva cu Ratiu... si as vota tot asa.
Social - consider ca cei care nu isi pot asigura din motive obiective un trai decent, trebuiesc ajutati. Dar nu e vorba de pomeni sociale nejustificate. Nu poti lasa de izbeliste batrani, copii, bolnavi si sa te pretinzi crestin sau civilizat.
Democrat - desi e o forma cu destule lipsuri, e singura deci cea mai buna cale de a ne pastra libertatea.
Deci trebuie sa-mi recunosc apartenenta la social-democratie. Insa nu am nimic in comun si nu rezonez deloc cu cei care conduc PSD. Ba chiar l-as plagia pe Iliescu si as spune ca acestia nu sunt social-democrati, ci au intinat -numai- idealurile social-democratiei.
Cred ca o parte insemnata a romanilor se recunosc in aceasta profesiune de credinta. In prezent principiile revendicate de adeptii social democratiei se regasesc mai putin sau mai mult in doctrinele asa zis de dreapta. Linia de demarcatie este destul de subtire, iar diferentele deriva din sursa valorilor morale, intentiile si caile de realizare a obiectivelor declarate si mai ales moralitatea gruparilor care le promoveaza. De aceea, cu obiectivitate privind dinspre dreapta, se poate constata cvasiidentitatea aspiratiilor. Aproape nimic de adaugat, decat ca nu credeam vreodata ca voi gandi pozitiv despre trecutul recent al asa zisei stangi. Deoarece acum avem repere ,as indrazni sa spun ca membrii guvernelor Vacaroiu, Nastase, Ponta, au fost prunci nou nascuti, fata de adunatura de agramati si hiene hamesite ce-si zice astazi social-democratie.