Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 06 Dec 2017, 09:56

Mircea_63 scrie:
ioanpuiu scrie: ... pe cîti ai văzut tu să declare deschis sau chiar cu mîndrie ? (de ce nu?, doar e cel mai mare partid) ... sunt PSD-ist !

Eu sunt social democrat! Monarhist in acelasi timp. Consider ca nu se exclud.
Am votat cu Base si Iohanis! Candva cu Ratiu... si as vota tot asa.

Social - consider ca cei care nu isi pot asigura din motive obiective un trai decent, trebuiesc ajutati. Dar nu e vorba de pomeni sociale nejustificate. Nu poti lasa de izbeliste batrani, copii, bolnavi si sa te pretinzi crestin sau civilizat.

Democrat - desi e o forma cu destule lipsuri, e singura deci cea mai buna cale de a ne pastra libertatea.

Deci trebuie sa-mi recunosc apartenenta la social-democratie. Insa nu am nimic in comun si nu rezonez deloc cu cei care conduc PSD. Ba chiar l-as plagia pe Iliescu si as spune ca acestia nu sunt social-democrati, ci au intinat -numai- idealurile social-democratiei.

Cred ca o parte insemnata a romanilor se recunosc in aceasta profesiune de credinta. In prezent principiile revendicate de adeptii social democratiei se regasesc mai putin sau mai mult in doctrinele asa zis de dreapta. Linia de demarcatie este destul de subtire, iar diferentele deriva din sursa valorilor morale, intentiile si caile de realizare a obiectivelor declarate si mai ales moralitatea gruparilor care le promoveaza. De aceea, cu obiectivitate privind dinspre dreapta, se poate constata cvasiidentitatea aspiratiilor. Aproape nimic de adaugat, decat ca nu credeam vreodata ca voi gandi pozitiv despre trecutul recent al asa zisei stangi. Deoarece acum avem repere ,as indrazni sa spun ca membrii guvernelor Vacaroiu, Nastase, Ponta, au fost prunci nou nascuti, fata de adunatura de agramati si hiene hamesite ce-si zice astazi social-democratie.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 06 Dec 2017, 11:20

Shrek scrie:Nu, nu se mai întorc si nu neaparat din cauza politicii si a politicienilor. Nu se mai întorc pentru ca, in timp, isi fac cercul lor de prieteni, se integrează perfect in societatea adoptivă iar singurul avantaj pe care il au , este acela ca nu sunt asa de stresați ca cei rămasi in tara.

Cand esti medic rezident si trebuie sa marci banutu' gros, sa bagi nonstop garzi pentru toti aia marii pentru un loc intr-un spital al carui sistem si conducere este pur politica, cum se cheama asta?

Cand esti antreprenor si participi la o licitatie publica pe care o si castigi, ulterior vine o firma de apartament fara nici o treaba cu activitatea in cauza si contesta rezultatul, urmand culmea sa si castige, constati "cu surprindere" ca acolo se cunoaste dom' primar cu dom' judecator cu patron de firma apartament, o intreaga retea care-ti propune sa iei lucrarea in subantrepriza ulterior, cum se cheama asta?

Mai zic? Nu din cauza asta pleaca oamenii capabili?

Shrek scrie: In rest toti fac politica! Nu e bine dom' roman, nu e bine!

"Avem nevoie de liniste, oameni buni!"
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 11:22

dan pescarul scrie:.....ceilalți 3 copii sînt la școli de stat, grădinițè,nu a plătit pt.culori,caiete,fondul clasei,etc.......

Sa fim corecti. Cat plateste lunar la gradinita?
csaa

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 11:44

ioanpuiu scrie:
csaa scrie:........ i-am criticat pe cei care au protestat isteric fara sa stie ce vor provoca?

Te-am atenţionat şi cu altă ocazie măi csaa, în legătură cu opiniile tale despre fapte pe care nu le cunoşti.
Pe ce se bazează afirmaţia: au protestat isteric ?

O declaraţie despre un eveniment la care nu ai participat sau măcar asistat, ca martor, se încadrează de obicei la mărturie mincinoasă.

Sa-mi bag....! Auzi dom'le, am ajuns si penal! :lol: :lol:
Corect! N-am participat, dar am stat de vorba cu unii dintre participanti si nu au putut sa-mi spuna un articol din OUG 13 care ii nemultumeste si de ce. La fel si pe acest topic. Doar ati dat cu ~Jos PSD~, Jos corupti!~, etc. lozincaraie ieftina din piata. Cand am initiat o discutie pe text CI-ul a inceput (caracteristic) cu jignirile, asa a i-am aratat cat e de prost (in domeniul asta, inginereste cred ca il duce capul ca are privirea inteligenta) si l-am trimis la culcare.
Va repet: basecu a explicat foarte clar, cu subiect si predicat, ce se va intampla daca va fi anulata OUG 13 si a mai spus ca asta se va intampla chiar daca va veni la putere ......Obama.
De ce am afirmat ca s-a protestat isteric? Pentru ca protestau impotriva a ceva ce cunosteau. Pentru ca li se explica ca alternativa este muuult mai grava, dar nu bagau pe nimeni in seama. Pentru ca daca cineva incerca sa le explice il catalogau imediat ca: PSD-ist, comunist, dusman al poporului! DE AIA!
In ce priveste incadrarea juridica data de tine......tine de ........isterie :lol:

PS - CI-ule scuza-ma ca te-am pomenit in text, am promis ca nu te mai zgandar cat timp ai calusul in gura. Nu e ceva personal, just politics!
csaa

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 12:03

Bambucha scrie:
csaa scrie:De unde ai dedus tu asta?
Usor si gresit cataloghezi si pui etichete! Oare ce arata asta :roll:

Nu pun etichete, insa din continutul postarilor tale in care condamni numai guvernarile conventiei democratice si alianta DA fara sa pui si Partidul Salvarii Detinutilor in aceeasi galeata ma face sa cred ca te postezi de o anumita parte, credinta care imi este intarita de afirmatii "din cauza lui Marinero au plecat romanii din tara".

Ma face sa cred ca ai o ura viscerala pe Base (probabil din cauza taierii salariilor de bugetari?) insa accepti complicitatea faradelegilor care ne sunt servite cu fundita rosie de catre niste mafioti (din cauza ...?).

LE: Mie, cei care au plecat, mi-au descris alte cazualitati. Para-ndaratul, hotia, incompetenta, marlania, prostia, lipsa de predictibilitate in privinta vietii. Nici un partid sau forta politica nu a facut ceva impotriva acestor lucruri! Nici nu aveau interesul din moment ce structurile de cadre erau prezente in tot curcubeul partidic, "privatizand" si facand "afaceri" cu statul avand ca rezultat saracirea noastra ca natie. Culmea ca nici de la fondurile EU nu s-au dat inapoi. Din cauza asta suntem noi cu 5 milioane mai putini, nu din cauza multinationalelor! Daca binevoiesti sa ai buna credinta :P

Bravo!!!!! Ai inteles ceea ce am spus de multe ori! Ii urasc pe basecu si boc, dar nu pentru taierile salariale. Ii urasc pentru ca au folosit taierile salariale sa isi tina ei spaga si parandaratul la acelasi nivel de dinainte de criza. Ii urasc pentru ca spuneau in fata: Da, v-am furat. Si ce daca?
Eeee! Mai am eu vreo doua chestii dar nu sunt (inca) de spus aici.
In ce priveste PSD-ul, n-am nici o problema in ai critica. Reciteste ce am spus despre OUG 13 la momentul respectiv si ce anume nu-mi pica bine in respectivul act.
Pe de alta parte vad ca si tu imi dai dreptate cand spui: Nici un partid sau forta politica nu a facut nimic impotriva acestor lucruri!~ Mda! Ba chiar as spune ca a facut pentru promovarea acelor....noncalitati. Si stii de ce mi-e frica acum!!!??? Gandeste-te la perioada interbelica si ce formatiune politica a fost propulsata pe locul 1 de imbecilitatea si rapacitatea vechilor politicieni. De aia mi-e frica!
csaa

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 12:18

Mircea_63 scrie:Ne jefuiesc "multinationalele"!? Cum procedeaza?

Isi repatriaza profitul? Este ceva ilegal, sau asa e regula stabilita de Statul Roman?

Nu isi declara profitul real? Respecta Sistemul Contabil impus de Stat? Daca da, care este neregula? Daca nu, cine trebuie sa verifice?

Incalca vreo lege? Daca nu, atunci ce avem a le reprosa? Daca da, atunci cine trebuie sa ia masuri.

Au angajati romani si ii plateste prost?
Nimeni nu te obliga sa te angajezi la ei.

Recunosc, eu nu inteleg nimic din reprosurile aduse multinationalelor. M-as bucura sa ma lumineze cineva! Multumiri anticipate. :)

Bre, ce draq, suntem asa scurti la minte??? Pai cand cumparau (pe degeaba) cate o fabrica, uzina, etc. isi luau angajamentul ca vor mentine locurile de munca, a vor investi, ca vor mentine salariile. Imediat dupa ce semnau actele cereau un nou audit prin care cresteau valoarea bunului cumparat si asa justificau investitiile prin cresterea valorii uzinei, dar ei nu bagau un cent acolo. Dupa 1-2 luni incepeau sa dea afara muncitorii, apoi incepeau sa taie utilajele mai vechi iar pe cele mai noi sau mai performante le trimiteau in alte parti. Dupa maxim un an din respectiva uzina, in cel mai fericit scenariu, mai ramaneau doua trei ateliere amarate pe care le revindeau la un pret mai mare decat fusese cumparata uzina initiala. Si uite asa dintr-o unitate de productie cu potential urias s-a ajuns la ~0~, singurul ramas pe profit fiind investitorul (????), care profit a fost (normal!) trimis catre tari exotice d.p.d.v. financiar. Si uite asa am ajuns cu o lipsa acuta de forta de munca calificata. Si uite asa....

AAA! Si pana la urma de ce deranjeaza atat interzicerea ~exportarii~ profitului? Am inteles ca sunt state occidentale care au interzis asta cu mult inainte.
csaa

Mesajde ioanpuiu » 06 Dec 2017, 12:45

csaa scrie:
ioanpuiu scrie:
csaa scrie:........ i-am criticat pe cei care au protestat isteric fara sa stie ce vor provoca?

Corect! N-am participat, dar am stat de vorba cu unii dintre participanti .....................................
.................................................
De ce am afirmat ca s-a protestat isteric? Pentru ca protestau impotriva a ceva ce cunosteau.

Hai măi csaa, că nu eşti băiat rău .......... eşti hazliu :)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 13:03

ioanpuiu scrie:
csaa scrie:
ioanpuiu scrie:

Corect! N-am participat, dar am stat de vorba cu unii dintre participanti .....................................
.................................................
De ce am afirmat ca s-a protestat isteric? Pentru ca protestau impotriva a ceva ce cunosteau.

Hai măi csaa, că nu eşti băiat rău .......... eşti hazliu :)

Da ma!!!! Bine!!! Erata: Pentru ca protestau impotriva a ceva ce NU cunosteau.
Ai priceput tu, dar incerci sa divaghezi.
csaa

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 13:07

Dar lasa corecturile de clasa a III-a, cum e cu incadrarea juridica?
csaa

Mesajde Bambucha » 06 Dec 2017, 13:12

csaa scrie:Bravo!!!!! Ai inteles ceea ce am spus de multe ori! Ii urasc pe basecu si boc, dar nu pentru taierile salariale. Ii urasc pentru ca au folosit taierile salariale sa isi tina ei spaga si parandaratul la acelasi nivel de dinainte de criza...

Ok. Si base de unde provine?
Mai tii minte anii '90? Ce s-ar fi intamplat daca...?
Poti sa ma intrebi pe mine de ce am plecat in '97 din tara daca nu din cauza politicii si a lipsei crase de orice perspectiva. Si care a fost lucrul care m-a facut sa sper in Romania. Banuiesc insa ca stii, dar nu vrei sa recunosti ;)

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 06 Dec 2017, 13:19

Eu nu fac încadrări juridice că nu am calitatea ... am scris-o aşa, în glumă, banuind că tocmai forma aia te va afecta.
Am văzut undeva, acolo unde ai scris că ai alimentat în Dristor, că ajungi frecvent în Bucureşti. Îţi propun să ne întîlnim şi să punem capăt micilor înţepături pe care le practicăm.
Am convingerea că se poate.

PS - dacă eşti de acord, trimite-mi nr. tău de telefon în mesageria privată.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 13:31

basecu provine, asa cum scriu, din vechea Securitate. Ca a trecut intre timp prin FSN, PD, PDL....sunt detalii.

Nu stiu de ce ai plecat din tara, cum as putea eu sa stiu? Nici macar nu te cunosc.

Vin des in Bucuresti, cel putin odata pe saptamana, dar din pacate am timpul limitat. Vin la copii (zona IMGB) sau in pelerinaj pe la spitale. Pentru intalniri cu prietenii, spectacole, piese de teatru, sau concerte...foarte rar.
Nr meu e 0761658728.

Dar de ce sa nu ne intepam? Unde mai e farmecul??? Eu cred ca e de preferat o discutie in contradictoriu, chiar si un pic mai aprinsa, unui scandal cu injuraturi si imbranceli. Vorba aia olteneasca: Ce dai ma, nu stii sa injuri!? :lol:
csaa

Mesajde ioanpuiu » 06 Dec 2017, 14:06

Că tot s-a vorbit ieri despre social-democrţie, PSD şi componenta lui socială:
disperare.PNG

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22 ... ulinei.htm
ioanpuiu

Mesajde akmm » 06 Dec 2017, 14:49

Problema e cam asa: cu cat cresterea economica e mai mare cu atat e mai mult de furat.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde mircea.costache » 06 Dec 2017, 20:30

Buna Seara !

Unde eram atunci cand disparea industria tarii? Ce pacat ca nu functiona boborul.Acum ca functioneaza boborul, pietele de protest in Bucuresti vor da tarii cat mai mult carbune.Si uitea asa discutam,si asteptam minuni de la altii.

Cu respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
mircea.costache

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE