Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 19 Dec 2017, 22:26

Bambucha scrie:Fiindca ai acuzat chiar aici daca nu ma insel ca oamenii care protesteaza sunt niste i.becili manipulati, dezinformati, care nu citesc, etc.......

I-am acuzat pe cei din #rezist ca manipuleaza si am spus ca marea majoritate a celor care au iesit in februarie habar nu aveau de textul ordonantei. Dovada ca nici unul din voi nu a putut sa spuna ce anume nu-i convenea in respectiva ordonanta (poate la modul general: noaptea ca hotii, jos comunistii, etc)
Bambucha scrie:.....
Ce legatura au salariile si primele lor cu ce fac grupurile infractionale organizate din parlament??? Uite aici chiar as fi vrut sa-i aud si parerea lui CI referitor la modul asta de gandire :....

Are legatura cu moralitatea lui Danilet.
Ce parere are CI.....daca sunt curios o sa-l sun, deocamdata nu ma preocupa parerea lui.
Bambucha scrie:...Poate magistratii au iesit sa-si manifesteze indignarea visavis de macelarirea legilor ce asigura un echilibru social? Poate ca dumnealor ies sa protesteze si din alte ratiuni cum ar fi cele salariale? Suna ciudat nu?...

Poate ca da. Nici mie nu-mi plac anumite aspecte din modificari (ex. - trecerea inspectiei judiciare in subordinea ministrului), dar sunt altele pe care le consider absolut necesare (ex - raspunderea magistratilor). Am spus-o si mai inainte, dar tu nu citesti tot mesajul daramite toata conversatia

ioanpuiu scrie:Cînd au început protestele împotriva OUG 13 cele mai frecvente acuzaţii la adresa protestatarilor au fost:
ce caută "aia" acolo ... că nici ei nu ştiu de ce sunt în stradă ... că nu au citit ordonanţa ... că nu înţeleg legile
Despre magistraţii care au protestat împotriva modificărilor legilor justiţiei, nu se poate spune că nu înţeleg efectul acelor modificări.....

Din cei cu care am discutat, ma refer la cei care au protestat in februarie, nici unul nu a putut sa+mi indice un text din ordonanta care l-a nemultumit. Nici voi, aici pe forum, nu ati putut face asta.
Magistratii, normal, stiu ce anume e gresit in modificarile la legile justiei si protesteaza in cunostinta de cauza. Ma deranjeaza remorele politice care incearca sa obtina capital electoral din protestul profesional al magistratilor.

PS - de ce draq credeti voi ca eu sunt total pentru modificarile la legile justitiei? Sunt impotriva mezetelor si a cozilor de topor.
csaa

Mesajde ioanpuiu » 20 Dec 2017, 00:02

csaa scrie:... dar sunt altele pe care le consider absolut necesare (ex - raspunderea magistratilor). Am spus-o si mai inainte, dar tu nu citesti tot mesajul daramite toata conversatia

Am apărat principiul "nimeni nu poate fi mai presus de lege" în discuţii pe forumul vechi, încă îl susţin şi asta înseamnă că răspunderea magistraţilor e binevenită.

Citesc csaa dar nu pot să citez toată conversaţia.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 20 Dec 2017, 00:05

NU ma adresam tie, ci colegului @bambucha. Tu vad ca citesti prea mult :D
csaa

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2017, 00:40

Imi subliniezi te rog unde n-am citit? Chiar daca rastalmacesti si bagi in gura vrute si nevrute, as vreo sa o faci coerent :D
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2017, 01:30

csaa scrie:I-am acuzat pe cei din #rezist ca manipuleaza si am spus ca marea majoritate a celor care au iesit in februarie habar nu aveau de textul ordonantei. Dovada ca nici unul din voi nu a putut sa spuna ce anume nu-i convenea in respectiva ordonanta (poate la modul general: noaptea ca hotii, jos comunistii, etc)

Eu nu imi aduc aminte sa fi purtat noi 2 o discutie despre ordonanta 13, daca vrei putem sa o facem acum. Daca o mai tinem tot asa ma tem ca as putea sa dau admiterea in drept penal, eu la scoala facand doar drept civil si drept public ca studiu de baza.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 20 Dec 2017, 16:20

Bambucha scrie:
csaa scrie:I-am acuzat pe cei din #rezist ca manipuleaza si am spus ca marea majoritate a celor care au iesit in februarie habar nu aveau de textul ordonantei. Dovada ca nici unul din voi nu a putut sa spuna ce anume nu-i convenea in respectiva ordonanta (poate la modul general: noaptea ca hotii, jos comunistii, etc)

Eu nu imi aduc aminte sa fi purtat noi 2 o discutie despre ordonanta 13, daca vrei putem sa o facem acum. Daca o mai tinem tot asa ma tem ca as putea sa dau admiterea in drept penal, eu la scoala facand doar drept civil si drept public ca studiu de baza.

Pai imi cer scuze ca nu te-am amintit in postarile mele, dar credeam ca daca discutam pe forum.......
Reciteste (daca ai citit inainte, daca nu...dooar citeste) ce s-a discutat de la dupa ce am postat asta:
csaa scrie:Daca mai considerati ca e de actualitate, va propun sa discutam O.G. 13 pe text (doar acele articole ne nemultumesc) pentru a evita discutiile sterile bazate doar pe impresii acumulate la tv sau in piata.

PS- recitind postarile din primavara mi-am amintit de un personaj meteoric printre noi: @gorjeanul. Doar a agitat spiritele putin, a aberat pe niste teme si apoi a disparut. Sau poate sta si tace ca....in papusoi!!!
csaa

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2017, 16:39

Ok
Hai sa mergem pe viewtopic.php?f=38&t=7059&p=332727#p332727
sa nu plictisim auditoriul din poiana. Daca esti de acord
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2017, 18:09

csaa scrie:[
Bambucha scrie:...Poate magistratii au iesit sa-si manifesteze indignarea visavis de macelarirea legilor ce asigura un echilibru social? Poate ca dumnealor ies sa protesteze si din alte ratiuni cum ar fi cele salariale? Suna ciudat nu?...

Poate ca da. Nici mie nu-mi plac anumite aspecte din modificari (ex. - trecerea inspectiei judiciare in subordinea ministrului), dar sunt altele pe care le consider absolut necesare (ex - raspunderea magistratilor). Am spus-o si mai inainte, dar tu nu citesti tot mesajul daramite toata conversatia

Si am zis eu undeva ca nu sunt necesare? Poti sa-mi indici asta te rog inainte de a face afirmatiile de mai sus?

Eu doar am afirmat ca niste infractori isi fac legi!

Sa luam bunaoara legea statutlui magistratilor.

Graba, lipsa, oricaror dezbateri, ambiguitatea si scleroza mentala de care dau dovada acesti sobolani in adoptarea unor legi fundamentale incepand de la powerpointul lui tu-dorel din 23 august, pana la forma din comisia lui “alta intrebare”, la forma din camera derutatilor, si culminand cu adoptarea unei cu totul alte forme in senat.
Ti se pare corecta aceasta lipsa totala de previzibilitate, ceea ce este complet inadmisibila in materia oricarei legi si cu atat mai mult in materia legilor sistemului judiciar pana la urma?

Ti se pare corect ca parlamentul, prin incalcarea constitutiei, sa adopte legi care sa afecteze independenta sistemului judiciar?

Legea 317 de pilda (un exemplu dintr-o sumedenie) in ceea ce priveste organizarea CSM. Modul in care a fost adoptata in camera derutatilor: I se ia plenului CSM posibilitatea de a apara independenta sistemului judiciar din oficiu. Acesta o poate face doar la cererea expresa si intr-un timp foarte mare dupa ce intreaba cele doua sectii incluse, care in urma diverselor informatii de exemplu pot avea opinii diferite si in opozitie, si culmea acestea nu se pot pronunta decat dupa ce inspectia judiciara face niste cercetari. Inspectie judiciara care va urma sa intre in subordinea ???

Cu alte cuvinte se castreaza csm, acesta va fi in imposibilitate de a mai face ceva, astfel incat asupra fiecarui judecator/procuror individual se vor putea exercita diverse presiuni, datorita modului in care este reglementata raspunderea penala, materiala si disciplinara.
Legea statutului magistratilor iese din senat (asadar definitiv) diferit fata de cum a iesit din camera, intr-o forma cel putin “interesanta”, magistratii ar putea raspunde fara sa fi savarsit o fapta penala sau abatere disciplinara, in functie de??? In aceste conditii ce independenta mai are un judecator in a-si exprima jurisprudenta?

LE>
Si acum mai intreb inca o data (atat cat ni se va mai permite sa ne exprimam) , ti se pare normal ce se petrece in parlamentul Romaniei?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2017, 21:02

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 20 Dec 2017, 21:27

csaa scrie:................ am spus ca marea majoritate a celor care au iesit in februarie habar nu aveau de textul ordonantei. Dovada ca nici unul din voi nu a putut sa spuna ce anume nu-i convenea in respectiva ordonanta (poate la modul general: noaptea ca hotii, jos comunistii, etc)

Nu am ştiut atunci (cu puţine excepţii) cum nu ştiu nici acum să explic într-un limbaj juridic, în termeni de specialitate.

La intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a celui de procedură penală ... (despre care înţeleg că sunt două lucruri diferite dar cam tot un drac, sau ceva pe-acolo, adică ce mi-e Tanda, ce mi-e Manda) ... pedepsele pentru infracţiuni de tot felul scăzuseră cam pe la jumătate, cu aproximaţie, şi după asta venea Ordonanţa 13 care aducea o nouă relexare judiciară, de data asta mai mult pentru mahări.

Într-o ţară în care se furase cam tot ce era de furat, în care se fura deja pe caiet ... din împrumuturi externe, am vrut să zic, sau pe datorie dacă-ţi place mai mult, nu era nici cazul şi nici momentul pentru micşorarea pedepselor, ba dimpotrivă, trebuiau mărite. Mult.

Protestul magistraţilor vine, cu întîrziere ce-i drept, să-ţi arate că deşi n-am ştiut să ne exprimăm adecvat, am avut în principiu dreptate.
Şi noi atunci ... şi ei de curînd ... am protestat împotriva unei justiţii în care legile sunt făcute de hoţi pentru hoţi.

Cineva ne-a "curăţat" harta ...
Romania harta economică.jpg

... ne poţi spune, cine :?:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Balian » 20 Dec 2017, 22:32

ioanpuiu scrie: ... pedepsele pentru infracţiuni de tot felul scăzuseră cam pe la jumătate, cu aproximaţie, şi după asta venea Ordonanţa 13 care aducea o nouă relexare judiciară, de data asta mai mult pentru mahări.
Într-o ţară în care se furase cam tot ce era de furat, în care se fura deja pe caiet ... din împrumuturi externe, am vrut să zic, sau pe datorie dacă-ţi place mai mult, nu era nici cazul şi nici momentul pentru micşorarea pedepselor, ba dimpotrivă, trebuiau mărite. Mult.

Cred că mult mai eficient era dacă s-ar fi dat legi bine gândite reglementând punctele cheie a unor infracţiuni, decât mărirea pedepselor.
De exemplu micşorarea evaziunii transfrontaliere la anumite produse alimentare după măriri repetate şi ineficiente a pedepsei s-a rezolvat prin micşorarea cotei TVA la aceste produse. Procedură care prin micşorarea cotei ''neaşteptat'' a adus un volum mai mare de colectare.
Vreu să zic micşorând orizontul de acţiune a ''mahărilor'' va scădea probabil şi numărul lor, micşorând presiunea asupra magistraţilor şi aglomeraţia penitenciarelor.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde csaa » 20 Dec 2017, 22:42

Bambucha scrie:....
Si am zis eu undeva ca nu sunt necesare? Poti sa-mi indici asta te rog inainte de a face afirmatiile de mai sus?

Eu doar am afirmat ca niste infractori isi fac legi!

.....
Si acum mai intreb inca o data (atat cat ni se va mai permite sa ne exprimam) , ti se pare normal ce se petrece in parlamentul Romaniei?

Coane tu te dai la mine de parca eu am intiat, votat si aplicat legile astea. Calmeaza-te si o sa vezi ca suntem cam pe aceiasi voce.

ioanpuiu scrie:....
Nu am ştiut atunci (cu puţine excepţii) cum nu ştiu nici acum să explic într-un limbaj juridic, în termeni de specialitate.

La intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a celui de procedură penală ... (despre care înţeleg că sunt două lucruri diferite dar cam tot un drac, sau ceva pe-acolo, adică ce mi-e Tanda, ce mi-e Manda) ... pedepsele pentru infracţiuni de tot felul scăzuseră cam pe la jumătate, cu aproximaţie, şi după asta venea Ordonanţa 13 care aducea o nouă relexare judiciară, de data asta mai mult pentru mahări.

.....

Nu lipsa limbajului (vocabularului) juridic m-a suparat, ci faptul ca nici macar nu se cunostea (cred ca nici acum nu se cunoaste) textul contestat. Nu am avut pretentia unei discutii tehnice, ci a unei discutii in care sa se foloseasca argumente etice, morale, etc. Oricum ce ai postat e gresit de la ”La” pana la ”.” :lol: Iti explic cand o sa am mai mult timp

Reluand postarea colegului @bambucha privind Polonia.....ceva ma incurca.....nu stiu ce, dar cred ca ni se ascunde ceva. Modificarile astea se fac cu un scop si ma astept....dar hai sa nu dau previziuni. Repet: ni se ascunde ceva. O lupta transnationala, transcontinentala si transpartinica intre interese. Nu cunosc sistemul judiciar polonez, dar nu-i vad facand ceva asa de flagrant-gresit pe lesi......
Ma hazardez sa spun ca, si la ei si la noi, se urmareste scoaterea anumitor persoane din sistemul judiciar. Scoaterea anumitor persoane care servesc anumite interese.

Putem reveni la discutia despre manipulare?
csaa

Mesajde Shrek » 20 Dec 2017, 23:07

Nu stiu cum sunt altii......da' io can' ma gadesc la justiție, ma furnică o usora stare de revolta. Se va spun de ce. Urmare a unei tranzacții corecte din punctul meu de vedere, plătind la pretul pietei, am dobândit o parcelă de pământ. Cand am vrut sa o intabulez, am constat ca terenul este in litigiu. Brusc, a aparut un pretins moștenitor al vânzătorului si a inceput meciul. La judecatorie, unu'-zero pentru mine. Repriză a doua, la tribunal, zero -unu'( pierd repriza) Intrăm in prelungiri, la curtea de apel, remiza, se trimite spre rejudecare. O luam de la capăt. Drumuri, avocați, martori, esxpertiza, meciul se termina in favoarea mea. Surpriza! Contestația la punere in execuare. Contestația la ....dracu' stie la ce. După fo 5 ani de procese constat ca am perdut mai mulți bani decat făcea terenul. Si doar il platisem. Concluzia, o intelegere strâmbă este infinit mai ieftină decat o judecată dreaptă!
Penal. Ce tot omu' mi-a fost spartă casa din oltenia. Pagube , cam 1000 eu ( un televizor performant si niste scule electronice). După ce le-am dat mura-n -gura, a fost gasit si hoțul. Prejudiciu recuperat -zero. Noroc ca am avut asigurare facultativa si mi-am recuperat o parte din paguba. Si începe meciul. Drum la poliția pentru declarație. Drum la procuror, pentru aceeasi declaratie. Solicitare de mediere din partea hotului. Refuz. Alt drum. La un moment dat, trimit o notificare catre politie/ parchet ca îmi retrag plângere pentru ca m-am inteles cu hotu'( nu m-am inteles niciodată cu el, nici n-am discutat, doar l-am altoit putin) Degeaba, trebuie sa dau o astfel de declaratie la parchet. Citatie. Drum. Nervi. Stres!
Si unii vor sa ies in strada sa apar justiție. Ete, io nu ies!
Shrek

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2017, 23:12

Si toate astea sunt conseciinta a ce? Probabil a unui sistem alb imaculat ce calarea un cal maro venit din lumina orbitoare a secolului trecut, perpetuat in continuare de imaculata noastra societate!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 20 Dec 2017, 23:16

Sunt consecinta unui cod penal prost facut si a unui sistem judiciar sleampat.
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE