Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 30 Dec 2017, 23:14

“Nu puteam să am speranța să scriu istorie românească în străinătate. M-am convertit când am putut să mă întorc în România. Când am venit aici, am avut totuși un șoc, fiindcă n-am mai găsit același român. Am stat 45 de ani plecat. Este o viață de om. Când plecasem eu din țară, românul pe care-l cunoșteam, de pildă țăranul de la moșia din județul Brăila, era îmbrăcat în alb, cu garnitură la marginea mânecii cămășii. Era curat, era respectuos față de cineva mai învățat decât el, nu că era boier, dar că era mai învățat.

M-am întors și am găsit un țăran mai întâi îmbrăcat ca Mao Zedong, în haine gri. Chiar fața lui m-a speriat, de bețiv. Românul de pe vremea copilăriei mele era un om care mai trântea o țuică exagerată duminica, dar restul săptămânii era treaz. M-am întors după 40 de ani și am văzut că erau bețivi toată ziua, de dimineața până seara. Prin urmare, asta strică o nație. Asta transformă o populație rurală în niște brute. Am devenit foarte pesimist. În plus, un alt motiv de pesimism este că tineretul — că avem totuși un tineret inteligent—, de îndată ce capătă o bursă în străinătate, pleacă și nu se mai întoarce. În tinerețea mea, cu toții am plecat în străinătate ca să facem studii superioare, dar niciunul nu stătea acolo. Toți se întorceau în țară. De îndată ce căpătam o diplomă de la Londra, de la Paris, de la Washington, ne întorceam în țară. Era sfânt, era normal. Acum, domne', capeți o bursă Fulbright sau alta, dus ești din țară. Concluzia mea este că țara e pierdută”
.
Neagu Djuvara
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 31 Dec 2017, 10:08

"Sunt o ţintă politică a Statului Paralel şi în România nu am nici o şansă să beneficiez de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială. Pentru toate aceste motive am decis să solicit azil politic în Republica Madagascar. Atunci când în România va exista o justiţie reală, mă voi întoarce."
Radu Ştefan Mazăre

Doar putina rabdare! In curand tara va sti sa aprecieze astfel de oameni onesti, de o certa valoare, ce au contribuit esential la binele comunitatilor.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 02 Ian 2018, 15:24

cornelioandanciu scrie:Stau si ma gandesc uneori, unde au fost unii pe vreme comunismului ? Ce bine au fust spuse niste lucruri aici ! Ce bine era sa le fi spus voi si atunci ! De ce nu le-ati spus public atunci ? Va spun eu : v-a fost frica !

Eu am purtat cravata de pionier, si da am acumulat frica destul de multa. Ma domina aceasta frica de a nu ma intoarce in timp, cum probabil si pe neamt il domina frica de a nu se intoarce la nazism. Eu cred ca vom fi cu totii eroi daca impingem tara catre un viitor mai bun, viitor catre o Europa unita! :P
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde akmm » 03 Ian 2018, 16:37

Bambucha scrie:An nou 2018 fericit, sanatosi sa fiti!

Se pare ca va fi un nou exod de romani tineri in urmatorul cincinal, dorinta e sa ramana in tara numai batrani bombardati informational/spalati pe creier, care la un moment dat vor trebui ei insisi sa faca revolutie din cauza pensilor tot mai mici/sistarea lor completa (din moment ce contribuitorii dispar).

Like!
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Donbazil » 03 Ian 2018, 21:21

Salut!

Esti mare domnule Cernagor, daca dai "like" la un astfel de mesaj, in care cei mai in varsta sunt jigniti in halul asta.....Spalat pe creier e tat'su si ma'sa care l'or facut....
Dar ma rog - poate ca unii va complaceti....Va regasiti.... :evil:
Sanatate si intelepciune! :idea: :idea: :idea:
Donbazil

Mesajde Bambucha » 03 Ian 2018, 21:52

Donbazil scrie:Salut!

.....Spalat pe creier e tat'su si ma'sa care l'or facut....

Sanatate si intelepciune! :idea: :idea: :idea:

Intr-adevar in fata unor astfel de afirmatii nu pot sa va urez decat Sanatate si Intelepciune! De asemnea va urez sa-L gasiti pana la urma si pe Dumnezeu, dupa ce daramati toate zidurile!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Donbazil » 03 Ian 2018, 22:00

Salut!

I-auziti la nenea asta:

"Vine o vreme când un om inteligent recunoaște și își acceptă eșecul. Același lucru trebuie să-l facă și un popor inteligent. Chiar dacă, în ultima vreme, nația asta n-a prea excelat în domeniu, a venit momentul să recunoască și să accepte falimentul total al tipului de democrație pe care a încercat să-l implementeze. Costurile plătite au fost imensele rezultate catastrofale obținute. Despre costuri și rezultate v-am vorbit într-o expunere sumară postată, acum ceva vreme, tot în acest spațiu. V-am arătat acolo starea reală a economiei, rămasă fără sistem financiar, fabrici, uzine, zăcăminte, păduri, pământuri, forță de muncă, infrastructură de toate tipurile (rutieră, navală, căi ferate, distribuții, stocare), cercetare. V-am arătat situația deplorabilă a sistemului de învățământ și medical, dar ce n-am dezvoltat acolo este mult mai grav decât toate costurile plătite la un loc – degradarea majoră a factorului uman. Imbecilizat, abrutizat, dezumanizat, deprofesionalizat. După 28 de ani de implementare a democrației, am ajuns să ne sfâșiem unii pe alții ca niște haite sălbatice și înfometate de câini"...
Donbazil

Mesajde Donbazil » 03 Ian 2018, 22:03

Salut!

Cernagor, ţi-ai angajat secretară - ( ţucălar ) si noua nu ne-ai spus nimic?....
Donbazil

Mesajde akmm » 04 Ian 2018, 00:36

Lucrurile sunt un pic amestecate.Nimeni nu se bucura sa ramana singur cand ii pleaca copiii afara.Problema e ce fel de oameni pleaca si ce fel de oameni raman.Daca aud ca raman patriotii, subiectul e inchis.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde ioanpuiu » 04 Ian 2018, 11:20

akmm scrie:Daca aud ca raman patriotii, subiectul e inchis.

Şi cam ce aştepţi să auzi măi akmm ...
... să fie ceva ca un sondaj de opine pe un "eşantion reprezentativ" ... să fie pe grupe de vîrstă ... sau de studii ... rural sau urban ? La nivel naţional sau doar la nivel de forum?
O întrebare într-un chestionar la care fiecare să răspundă "cu toată sinceritatea" declarîndu-se patriot ? ? ?

Cum să fie situaţia asta pe care o ceri, ca să merite de la tine încă un "like" ?

Asta şi cu "respect" ... două expresii de gang, două expresii din spatele blocurilor, amîndouă de un minimalism monumental (... ca să nu le descriu altfel)
Şi ce este "de plăcut" în ce a scris bambucha ?
Constatarea că mulţi, foarte mulţi tineri se gîndesc să lase totul în urmă şi să fugă? Că nu mai au speranţă şi nici încredere în ei, că patriotismul lor fragil cedează în faţa greutăţilor la ei în ţară şi că din fragil se va transforma în inexistent pe alte meleaguri de care nu-i legă nimic din punct de vedere istoric, cultural, religios poate, emoţional în cele din urmă.

Ce dracu' ţi-a plăcut ţie acolo ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Ioan Guist » 04 Ian 2018, 11:47

Ioane,
La multi ani !

Si aia ce-or facut treaba de la '848 tot de afara or venit.Cei ce pleaca scalvi afara ,de regula "varsa" tot in tara.Tot acilea vor sa moara si to...t sarmaua-i baza.
Majoritatea de-i plecata nu se cheama ca-i pierduta.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde kovacslg » 04 Ian 2018, 14:23

Din pacate asistatii sociali, pensionarii, si angajatii de la stat sunt o masa de manevra la alegeri. (am bunic 90 ani si parinti pensionari... dar aste e realitatea)
TOATE fortele politice sunt interesati sa mentina aceasta masa de manevra INTACTA, adica numeroasa, la care odata la 4 ani sa dea ceva, compensand inflatia, ca m..tă electorala.
Primele doua categorii sunt momiti cu foarte putin, o suta doua la pensie la ajutor...cei cu pensii speciale si anumite categorii de salariati sunt mai scumpi de cumparat.

Trebuie sa recunoastem ca avem o societate in care, economia reala miiiica cu 3 mil angajati sustine o tara cu 17 mil locuitori. ASA NU MERGE!
NU SUNT SANSE DE DEZVOLTARE! Multi au observat si au plecat si pleaca, dar politicienii nu se trezesc.

Societatea consuma in SECUNDA 2 TOT CE SE PRODUCE, nu ramane nimic pt dezvoltare investitii, si asa batem pasul pe loc.
kovacslg

Mesajde Mircea_63 » 04 Ian 2018, 14:40

Ma bag avocat in apararea lui AKM, sau... "tucalar" cum o spune iubitorul de dictatura Donbazil!

Nu plecarea primeste like, ci faptul ca oamenii nu sunt indiferenti si reactioneaza. Da, e discutabil daca asta e cel mai bun mod de a reactiona, dar tot e mai bun decat vestita mamaliga, iar de protestat s-a protestat pana la epuizare.

Majoritatea celor ce pleaca, o fac cu gandul ca se intorc. Deseori, tineri fiind, isi duc acolo si copii, iar apoi tot pentru viitorul lor nu se mai intorc.
Se poate oare sa iti pese de Romania si poporul roman, fara sa iti pese de oamenii ce alcatuiesc acest popor?
Majoritatea celor plecati aduc si moduri de gandire, idei noi. Nu dispare Romania din cauza asta, iar pe langa bani si conceptii aerisite, diaspora are drept de vot. Oameni pe care politicienii nostri ii manipuleaza mai greu.

Donbazil, nenea ala pe care il citezi declara sus si tare ca nu e buna democratia. Esti deacord cu el?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Bambucha » 04 Ian 2018, 15:33

@ Puiu
Nu e nimic de placut acolo, eu personal vad in acel "like" mai degraba o aprobare al acelui fapt, care desi este urat si rusinos pentru societatea noastra, din pacate ne reprezinta. Va trebui sa invatam sa ni-l asumam, sa constientizam asta. Acest razboi informational, al manipularii, minciunii, propagandei, ce sub paravanul liberei exprimari afecteaza pe termen mediu-lung destinul unor tari intregi este un flagel mondial.
Don Bazil, probabil nici nu constientizeaza cat de ieftin este sa manipulezi milioane de oameni cu ajutorul informatiilor false, afectandu-le acestora sanatatea morala si culminand cu adevarate tragedii individuale prin radicalizare si fundamentalism ideologic.

Constat cu tristete ca atacarea pesoanei (originilor acestuia) nu mai este tratata ca atare de catre moderatori :(
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 04 Ian 2018, 16:00

Ioan Guist scrie:Si aia ce-or facut treaba de la '848 tot de afara or venit.Cei ce pleaca scalvi afara ,de regula "varsa" tot in tara.Tot acilea vor sa moara si to...t sarmaua-i baza.
Majoritatea de-i plecata nu se cheama ca-i pierduta.

Eu zic ca va inselati, cei care am plecat singuri teleleu prin lume cu traista-n bat si dor de casa, da, astia ne-am intors, dam acum cu teasta de ziduri pana le inrosim.
Insa odata cu deschiderea granitelor si libertatea aproape neingradita de a circula si a munci, grosul tinerilor care au apucat sa faca copchii pe acolo, nu se vor mai intoarce... poate doar in caz de razboi pe acolo. Ii impiedica civilizatia, sistemul de educatie de acolo, sistemul de sanatate fara emotii, drumurile, infrastructura si in general standardul de viata predictibil. Coroborat si cu faptul ca majoritatea nu au cunoscut comunismul decat din manualul de istorie, si deci nu au punct de referinta sa se raporteze la prezent, cu atat le este mai usor sa ia aceasta decizia in timp ce tara natala nu vrea sa se faca bine.

Previziunile pentru 2030 e ca vom ramane circa 15-16 milioane, mare parte formata din decretei! Sa dea Domnu' sa se insele!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 04 Ian 2018, 16:04

Bambucha scrie:Don Bazil, probabil nici nu constientizeaza cat de ieftin este sa manipulezi milioane de oameni cu ajutorul informatiilor false, afectandu-le acestora sanatatea morala si culminand cu adevarate tragedii individuale prin radicalizare si fundamentalism ideologic.

Din punctul meu de vedere, Donbazil este un trădător de neam şi de ţară.
Scria mai în urmă că el este un patriot naţionalist de stînga. Şi-a agăţat astea trei valori ca pe trei tinichele la costumul de gală crezînd că păcăleşte pe cineva.
Poate ... dar nu pe mine.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE