BUNKA scrie:
Nu cred ca formularea sau contextul au fost tocmai asa...el se refera la faptul ca toata lumea face hraniri energetice mai ales in toamna insa prea putini fac si proteice...
Ai scris cu litere mari "exagerat" dar nu ai citat exact...ci din memorie!
Ia cartea si mai citeste=o odata ca eu am citit=o de vreo 4 ori si vezi ce spune mai exact...si intra si pe situl tradus de Catalin Profiri.
paul scrie:Tot el (Malaiu) spunea ceva de genul, citez din memorie ... " pana cand stuparii nu vor baga in stupi o cantitate de proteina EGALA cu cantitatea de zahar , nu vom putea vorbi de productie de miere" !!!Adica, daca eu bag 15 kg. de zahar (transformat in invertit) ar fi musai sa bag si 15 kg. polen (care nu-i) sau 15kg. lapte praf, drojdie, faina de soia ...
Mi se pare ... EXAGERAT !!!
paul scrie:Adi, am cartea-n fata !
La pag. 164 !
Poate o fi ... greseala de tipar !Dar, daca nu e ???
BUNKA scrie:
Ai citit si celelalte pagini sau doar pagina 164? Si daca da ce ai inteles din ele?
treaba cu cutiile...miere se face cu orice typ de cutie,dar sa ai cu cine pleca la lupta(cules-popor)...in rest sunt ,,variatiuni pe o coarda de paganini"
cine nu e in stare sa umple cu albina, cutia de doishpe rame D1/1...trece la sistemul pe zece rame D1/1...apoi la cel pe opt rame D 1/1...si ca ultima solutie...micsoreaza si rama! si rezulta stupi ,,frumosi si populati"!
BUNKA scrie:
Si tu sa fii iubit Paul...acuma dor` nu te-ai suparat!!![]()
![]()
Uite..iau cartea de la prietenul meu la care o sa fac tot numa` Deloni si iti raspund la treaba asta aici..ok...
paul scrie:BUNKA scrie:
Si tu sa fii iubit Paul...acuma dor` nu te-ai suparat!!![]()
![]()
Uite..iau cartea de la prietenul meu la care o sa fac tot numa` Deloni si iti raspund la treaba asta aici..ok...
Nu m-am suparat , stai linistit !![]()
Sincer, chestia pe care-am citat-o , n-am inteles-o si iarasi nu-mi prea iese la socoteala treaba cu hranirile "curajoase" in ... ianuarie!
Cand nu mai este depus puiet in toamna, albinele care eclozioneaza se imbuiba cu polen, din moment ce nu mai au puiet de hranit, ele stocheaza toata acea mancare buna in corpurile lor, prin aceasta pregatindu-se penttru o viata lunga in iarna. Aceste albine ingrijite, cu viata lunga au fost denumite albine grase ( fat bees) (Sommerville 2005, Mussen 2007). Albinele grase sunt pline pana la refuz de vitellogenin. Intelegerea conceptului de albine grase este cheia sanatatii familiei, iernarea de success, dezvoltarea de primavara si productia de miere.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori