danman scrie: eu am vorbit de o zona din Bucovina unde m-am mutat recent si de stuparit stationar.
Arhivistu scrie:Asta e problema,de trait mi-au trait toti ..dar is cam lesinati
Florin Dobre scrie:In toamna voi fi mai atent cu rezervele si voi incerca sa bag la iernat colonii mai bune.
Florin Dobre scrie: Azi am dat tura III de sirop. Unii il iau rapid, cativa sunt mai lingavi.
paul scrie:danman scrie: eu am vorbit de o zona din Bucovina unde m-am mutat recent si de stuparit stationar.
Mai exact ... despre ce zona-i vorba ?Arhivistu scrie:Asta e problema,de trait mi-au trait toti ..dar is cam lesinati
Cat de ... lesinati ? Pe cate rame ii ai acum (media) ???
cornelioandanciu scrie:Dinca Catinel scrie:Astazi am aflat ca un apicultor batran care are stupina la 3-4 km de mine a ramas fara nicio familie. Din cate stiu avea spre 100.
Eu am ramas cu 24 din 27, unul mort in noi-dec, altul in ian si altul in feb. Toti facuti anul trecut, toti morti cu miere ramasa in stup si turta energetica neatinsa. Tratamente le-am facut 5 sau 6 in toamna, ca si celorlalti. Inclin sa cred ca matcile au fost de vina deoarece nu s-au dezvoltat inca de la inceput. Sanatosi sa fim!
Morti cu mierea in stup? Si zici ca matcile sint de vina? Asta nu o mai cred! Nu te supara, acolo au fost alte baiuri, matcile nicidecum!
hntrnth@mailinator.com scrie:Asta am dedus eu, albina fiind putina in toamna. Toti au fost tratati la fel, hraniti la fel si in lazi de maxim 3 ani, deci nu vad alt motiv decat matca, care de exemplu la cel care a murit primul, nu a trecut toata vara la mai mult de 2 rame de puiet. Eu cred ca din cauza ca a fost putina albina, posibil si batrana.
Daca banuiesti alte cauze poti sa spui linistit.
Ted scrie:In sfatul dv.,dupa unire ,raman cu o matca.Ce fac cu ea?Cum o iernez?
Multumesc!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 62 vizitatori