paraul_porcului scrie:visanc scrie:Este adevarat ca este deranj pentru familia de albine sa deschizi stupul... auzisem la un moment dat o varianta ca ar fi necesare 2 saptamani pentru ca familia respectiva sa restabileasca perfect echilibrul interior al stupului... dar gandeste-te ca familia de albine daca ar fi in salbaticie si noi sa nu intervenim si-ar asigura strict necesarul de iernare si cu un mic surplus. Tocmai prin interventiile noastre noi aducem un plus de valoare si o ajutam si acest surplus il extragem noi din ciclul lor de viata prin miere, ceara, propolis, etc.
"I've tried about every combination over the years and my conclusion is that weather has everything to do with the success or failure of any stimulative feeding attempt. So some years it seems to help some, some years it misleads them into rearing too much brood too early when a hard freeze could be disastrous or having too much moisture in the hive in that precarious time of late winter when a hard freeze could still happen. Plus the really impressive results you get are usually from feeding a hive that is light in stores. Leaving more stores still seems to be a more reliable method of getting a lot of early brood in my climate." M. Bush
Aici se spune ca succesul hranirii de stimulative tine exclusiv de vreme si ca mai important este lasarea in stup a mai multor resurse si daca citesti pe siteurile lor astia lasa 30-40 kg de miere in stup toamna(in nord). Mai are rost sa mai umbli la ele in cazul asta cand au tot ce le trebuie(miere si polen)?
"Pollen
The other issue of what, of course, is pollen and substitute. The bees are healthier on real pollen, but substitute is cheap. I try to feed all real pollen, but some times I can't afford that and I settle for 50:50 pollen:substitute. On just substitute you get very short-lived bees."
La multi ani.
alexx scrie:Salut..exista posibilitatea ca albinele sa se duca dupa diafragma daca am lasat rame acolo?
alexx scrie:Salut..exista posibilitatea ca albinele sa se duca dupa diafragma daca am lasat rame acolo?
gica.mosu scrie:alexx scrie:Salut..exista posibilitatea ca albinele sa se duca dupa diafragma daca am lasat rame acolo?
Dar daca eu trec o apa cu gheta subtiri....ma pot ineca
...s-au faci o baitaaa
...Intrebarea e,ce caut eu p'acolooo
dorindafi scrie:nu pun poza deoarece maritul SAH, a cerut sa avem bunavointza de ai respecta rugamintea cu orele de varf
din experientza spun :albinele pot trece pe ramele dupa diafragma fiind ele cu s-au fara miere , asta in cazul impachetarea se face mai devreme
iar daca se intampla asha nu strica sa verificam odata la 2/3 saptamini familia pina ce se lasa frigul
dorindafi scrie:daca nu s-au mutat pina sa lasat frigul, acum nu mai sunt probleme
gica.mosu scrie:alexx scrie:dorindafi scrie:daca nu s-au mutat pina sa lasat frigul, acum nu mai sunt probleme
Nu se muta nici in cazul unui zbor de curatire???multumesc
Boieruliiii, sa nu mai batim apa'n piua.....Dupa prima brumaaaaaNu ari ci cauta rami dupa DF
Pina'nfloresti-Alunul...Spor!!!!
Treaba cu gheataAm batut...C..u(saua),sa priciapa...Ma...u
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori