Sal,
Nu are nimeni o formula de calcul a resurselor ca sa nu mai bajbaim atat?
Consum in Tara Fagarasului.
Azi 12 ianuarie 2014.
Stup 1 6-7 intervale 22 kg(corp) - 5 (corp) - 3.6 (rame + ceara) - 3 (albine???) = ~10 miere
Stup 2 3-4 intervale 22-5-3.2-2 (idem) = ~11 miere
Dupa capul meu stau bine - ar trebui sa fie in jur 10 kg resurse in fiecare stup; norocul incepatorului

. Am ridicat putin de rame ieri si majoritatea par la fel de grele ca in toamna in afara de 2 din centru care is mai usurele insa au coroana intacta. Matcile au ouat sa zicem sporadic inca din Noiembrie dupa ce in prealabil incetasera la sfarsit de August. Stupul 2 s-a cam depopulat in toamna ca a/m piert matca la un moment dat.
Ce ziceti sa dau turte sau sa le pun niste cozonac?
Stupii sunt ME, au intrat in toamna pe 2 corpuri iar acum le-am luat corpurile de jos ca au gatat toata mierea din ele(au fost rame destul de goale).
Ce ziceti de metoda cu zaharul brut peste rame sau aiurea prin stup? Daca e bai il papa daca nu il lasa neatins, fara sa mai depoziteze sirop aiurea prin rame. Mi se pare o metoda destul de fair play. Oricum eu unul prefer sa ii controlez din cand in cand la greutate si intervin doar daca e cazul. E OK?
Vremea
Noiembrie: temperaturi ridicate(15-20 grade ), zboruri intense de curatire
Decembrie: -5/3 C pana la Craciun cand au crescut pana la 10 C
Ianuarie: -2/4 C
Iarna a fost doar in prima parte de Decembrie cand am avut si zapada, in rest arata ca o toamna prelungita. E putin probabil sa ramana asa pana in primavara. Genul asta de iarna a fost in 2010 cand tot asa am avut un Ianuarie calduros dupa care au venit zapezi si ger napraznic in Februarie. La noi zapada era 40-50 cm si frig pana la -20 C daca nu mai jos. Aia a fost ultima iarna mai serioasa ... cel putin la noi.
Doamne ajuta.