gabi bee scrie:ce nu stiu eu este daca la temperaturile de acum , daca albinele raman fara nici un pic de mancare pe un interval si au si puiet acolo , se pot deplasa pe alte rame dupa miere ?
Peter Janos scrie:Cu tot respectul fata de parerea tuturori : eu nu iernez albinele , nu formez cuibul. Fac albinele toate astea eu numai le ajut un pic . In august fac compectarea totala a hranei de iarna dar inainte scot ramele necoraspunzatoare pentru cuib. Dupa asta stimulez ponta pina este puiet capacit.(de fapt asigur hrana pentru a nu consuma rezerva ) .Cind incep sa se stringa dar inaintea opririi zborului scot ramele neacoperite dar cu grija ca ultimul sa fi cu 4kg miere . Mai bine las o rama neacoperita decit sa ramina fara mincare. Pe cite rame? Pe cite sint cu albine fara sa string prea mult. In general roiurile mai slabe 5rame si de aici pina lapaul scrie:Peter Janos scrie:la polul frigului in aprilie 2011 http://www.youtube.com/user/peterjanos1?feature=mhee sirop si lapte praf pentru viteii (9lei/kg) Siropul in stup lapte praf in vase in fata stupuluila 3 metri. Incercati si ascultati a doua parte pe romaneste.
D-le Peter Janos ... tot respectul ... va rog , chiar daca suntem off topic ... pe cate rame iernati familiile ? Ce hraniri faceti si incepand cu ce perioada (iarna-primavara)? Multumesc !!!20 rame. Iarna ascult cu stetoscopul : daca zgomutul este in fata e BINE .Cind zgomotul trece in spate mincarea e pe terminate . Daca zgomotul e un fosnet slab "sint pe moarte" si desfac imediat si la -20 grade si stropesc cu miere calduta si dau punga cu miere deasupra ghemului. In conditii normale in februarie dau un kg zahar PRAF amestecat atita miere incalzita (sau apa) cit sa se formeze ca nutela . la inceputul zborului dau sirop 1/1 fara numar deasupra ghemului in borcane ( primavara timpuriu noaptea nu ies albinele la margine la hranitorul cu uluc. ) In afara stupului le dau inlavit (lapte praf pentru vitei pina le ia . ) Daca mai vreti sa va inpartasesc din experienta mea cu placere va stau la dispozitie DACA NU DERANJEZ PE NIMENI!
valentin scrie:cum reusiti sa le faceti sa ia laptele praf?eu n-am reusit mai degraba se tavaleau prin rumegus decit sa se atinga de lapte praf amestecat cu soia
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori