Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde redoo » 23 Oct 2013, 09:00

Dezvolti putin si metoda de lucru cu ei? Asa mai la rece....
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde activ » 29 Oct 2013, 08:34

redoo scrie:Dezvolti putin si metoda de lucru cu ei? Asa mai la rece....

Mai la rece mai la cald ... mare lucru nu pot să dezvolt, fiindcă însăşi metoda de lucru cu stupii MEA, ci nu doar stupii în sine, sunt într-unul din stadiile de cercetare, dezvoltare, ori perfectionare. Şi până când n-o să fiu sigur de ceea ce spun, n-o să vă împui capul cu bâjbâielile mele, că doar nu vând castraveţi la grădinari.
Ce pot să va spun clar, pe parcurs, vă voi spune, ... în sensul că observ o caracteristică, trăsătură clară, definitorie prin care să se deosebească şi/sau să se evidenţieze stupii MEA faţă de ceilalţi, în bine sau în rău. Şi acest lucru l-am mai facut în paginile anterioare din topic.

Redoo ... tu ştii la fel de bine ca şi ceilalţi care au citit acest topic, că eu în această primăvara am populat primii mei stupi MEA şi in consecinţă nu pot vorbi despre o metoda de lucru cu ei, în ceea ce mă priveşte, decât dupa cel puţin 2-3 sezoane. Daca cumva cunoaşte cineva sau are habar de vreo metodă de lucru cu stupii MEA, mai ampla decât cea descrisa de d-nul Antonescu în cartea sa, cu mulţumirile de rigoare, este invitatul meu pentru a comenta şi dezvolta împreună ideile sau metoda în sine. :)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 29 Oct 2013, 23:51

activ scrie:
redoo scrie:cata miere ai in corpul de jos?

Puţină sau deloc, ... sus e full.

Cam aşa arată ramele din catul de jos şi cele din catul de sus înainte de intrarea în ghemul de iernat.
Fişiere ataşate
13830786643672.jpg
Ridici folia şi vezi ce vezi ... un cat plin cu miere şi multă albină.
13830781501881.jpg
Ramă de MEA din catul de sus la 26.10.2013.
13830780660600.jpg
Ramă de MEA din catul de jos la 26.10.2013.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde Florin Dobre » 30 Oct 2013, 00:13

Frumos!
Nou si curat!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde activ » 01 Noi 2013, 00:22

Florin Dobre scrie:Frumos!

La ce funduri au ... normal ! :)
Fişiere ataşate
13832153863473.jpg
Din faţă,
13832154296044.jpg
şi de la spate.
activ

Mesajde Mircea_63 » 01 Noi 2013, 00:39

activ scrie:

La ce funduri au ... normal ! :)

Daca ati ajuns sa va uitati si dupa funduri de stupi, e clar. Sunteti obsedati rau. Sa nu cumva sa mai luati si Apilarnil ca e grav. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde activ » 01 Noi 2013, 00:44

Şi la ce talie au ... intorci capul după ele, firesc. :)
Fişiere ataşate
13832148482390.jpg
Suplă ca o căprioară şi fertilă ca o iepuroaică.
13832531411110.jpg
Deja sub lumina reflectoarelor.
activ

Mesajde BUNKA » 01 Noi 2013, 12:08

Is faini...o sa prinda la public... :P
Asa trebuie sa arate o lada...cand o sa vada colegii cum merg si ce galopant ne vom inmulti pe genul asta de lazi...o sa fie jale !! :mrgreen:
BUNKA

Mesajde balu » 01 Noi 2013, 21:15

Cind am citit despre stupul ANTONESCU, am zis ca voi face si eu din aia, dar lenea e mare :x
balu

Mesajde activ » 01 Noi 2013, 23:17

balu scrie:Cind am citit despre stupul ANTONESCU, am zis ca voi face si eu din aia, dar lenea e mare :x

Eu nu citisem nimic despre supul d-nului Antonescu sau macar despre cotele stupui sau ramei dânsului, ... şi tot l-am făcut, din convingere.
activ

Mesajde Florin Dobre » 02 Noi 2013, 01:46

BUNKA scrie:Is faini...o sa prinda la public... :P
Asa trebuie sa arate o lada...cand o sa vada colegii cum merg si ce galopant ne vom inmulti pe genul asta de lazi...o sa fie jale !! :mrgreen:

Cine nu-si doreste sa aiba o stupina neckermann?!
Numa' ca asta necesita bani, multi bani.
Pana una alta eu defilez cu ce am si fac proiectii in viitor. La anu' dau lovitura la salcam, minim 4o de kile/familie, si-mi iau lazi lux. :lol:
Aaaa...si mai fac si vre-o 100 de roi. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Trantorul@ » 03 Noi 2013, 21:58

activ scrie:Pe cât de anevoios ... in ce priveşte pregatirea de iernare a Dadanţilor, saturându-mă de muncă, ... atât ca volum, cât şi ca număr de intervenţi/familie ( unificări, strâmtorări, dezcăpăciri, complectări, împachetări, etc.) :(, ... pe atât a fost de lesne şi de simplu la MEA-uri, :) ... sunt pregătiţi de iernat încă de la începutul lui septembrie. ;)

Pe semne ca nu ai invatat inca sa mesteci cum trebuie in ei ( ma refer la dadanti si bineinteles ca glumesc) , ori si cum faci o alegere castigatoare din toate punctele de vedere !!! (grija mare sa nu te plictisesti ) :lol:
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde activ » 04 Noi 2013, 00:03

Trantorul@ scrie:
activ scrie:Pe cât de anevoios ... in ce priveşte pregatirea de iernare a Dadanţilor, saturându-mă de muncă, ... atât ca volum, cât şi ca număr de intervenţi/familie ( unificări, strâmtorări, dezcăpăciri, complectări, împachetări, etc.) :(, ... pe atât a fost de lesne şi de simplu la MEA-uri, :) ... sunt pregătiţi de iernat încă de la începutul lui septembrie. ;)

Pe semne ca nu ai invatat inca sa mesteci cum trebuie in ei ( ma refer la dadanti si bineinteles ca glumesc) , ori si cum faci o alegere castigatoare din toate punctele de vedere !!! (grija mare sa nu te plictisesti ) :lol:

Dacă se pune problema să mă plictisesc ... mai fac 100 şi gata, s-a rezolvat.
Problema se pune ca eu însumi să fiu convins de ceea ce fac. ;-)
activ

Mesajde Trantorul@ » 04 Noi 2013, 22:01

activ scrie:
Trantorul@ scrie:

Dupa ce ai scris sub poza din mijloc la mesajul comentat de mine cred ca esti destul de convins si ai observat ce trebuia sa observi , daca ai rezolvat si chestia cu logistica (transportul ) spor spre profesionisti (+501) .
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde activ » 05 Noi 2013, 00:00

Trantorul@ scrie:
activ scrie:
Trantorul@ scrie:
activ scrie:Pe cât de anevoios ... in ce priveşte pregatirea de iernare a Dadanţilor, saturându-mă de muncă, ... atât ca volum, cât şi ca număr de intervenţi/familie ( unificări, strâmtorări, dezcăpăciri, complectări, împachetări, etc.) :(, ... pe atât a fost de lesne şi de simplu la MEA-uri, :) ... sunt pregătiţi de iernat încă de la începutul lui septembrie.

Pe semne ca nu ai invatat inca sa mesteci cum trebuie in ei ( ma refer la dadanti si bineinteles ca glumesc) , ori si cum faci o alegere castigatoare din toate punctele de vedere !!! (grija mare sa nu te plictisesti )

Dupa ce ai scris sub poza din mijloc la mesajul comentat de mine cred ca esti destul de convins si ai observat ce trebuia sa observi , daca ai rezolvat si chestia cu logistica (transportul ) spor spre profesionisti (+501) .

Mai rămâne cel din urmă test dar cel mai important ... TESTUL IERNARII în condiţiile mele ... adică: fără prea multe restrângeri, împachetări şi alte artificii ... asta ca să pot să tind spre +500.

PS. Să lămuresc odată problema asta ... eu nu sunt aşa de convins de rama şi/sau stupul MEA, fiind doar un experiment care trebuie să mai dureze cel puţin un an pentru a lua o hotărâre definitivă, ... pe cât sunt de decepţionat de rama Dadant 1/1 la iernare, lucru care pentru mine este o certitudine, ... deci cu asta consider că am spus totul.

Şi tot răspicat vă spun că dacă voi fi dezamăgit de MEA-uri ca stupi de producţie, că de înmulţire sunt ideali, ... voi rămâne pe LAYENŞI CU CAT , doar în sectorul de producţie.

DADANŢI 1/1 vor rămâne pentru mine ISTORIE şi DE VÂNZARE. :-)
activ

Mesajde Trantorul@ » 05 Noi 2013, 00:51

Daca au 1 cat de miere in cap pana prin martie cand permite timpu sa tragi o geana ii ei sa vezi cum stau cu rezervele nu ai ce sa le faci , asa nerestransi si neimpachetati , o sa treca testu cu bine stai linistit. ( ii si normal ca pana nu vede omul cu ochii lui ce si cum toate aspectele zice ca-s povesti ).
Un pierde vara!!!

Trantorul@

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR