alt stupar scrie:dar tu Ambee... de cand te ocupi de albine ???
ambee scrie:Albinel scrie:cristi x scrie:"matci tinere performante "cad" in timpul iernarii!! motive.."
eu nu pierd asa ceva pe timpul iernii. ori nu ai fost prea inspirat cand ai ales titlul, ori problema ta este in alta parte si nu esti sincer.
de ce n-as fi sincer ?? si unde crezi ca ar fi problema mea ??
felicitari daca tie nu-ti cad matci pe perioada de iernat ,sper ca acelasi lucru sa-l spui si referitor la pierderile de familii de albine..
Niciodata nu am pierdut o matca tanara in timpul iernii,nici in familii si nici in roiuri.Problema este la tine Albinel .De cand te ocupi de albine?
"-aerisirea necorespunzatoare ,faptul ca au fost prea aproape de sol ,padurea de la cativa metri ..au dus la cresterea umiditatii in stupi si desigur la alterarea unei parti din miere si cred eu si a polenului ce nu apucase sa fie transformat in pastura sau de ce nu chiar a pasturii necapacite..
rezultatul ..: 10% matci cazute si subtierea familiilor destul de masiva ..jenant dar real.."
Daca ramele erau acoperite de albine mierea nu se strica si nici nu mucegaiau.Si cred ca-i infofolesti prea tare cartoane, paturici si alte absorbante care tin umiditate.....
nae scrie:Da.
csaa scrie:Familiile orfane aduc si depoziteaza polen?
catalin_CJ scrie:Azi am descoperit ca am o familie orfana desi o stiam foarte puternica de cind iam administrat turte azi fiind o zi mai calduroasa nu a iesit la zbor precum celelalte familiisi nu aducea polen de cit arareori cite o albina ba mai au iesit si trintori la zbor. Iam pus o rama cu puiet in 2 stadii unele albine eclozau iar in altele erau oua abia depuse nici nu au apucat albinele sa le aseze in fundul celulei (o parte din ele erau asezate) am deformat citeva celule ca sasi traga botci de salvare trintori sint iar albina era pe 5 rame mai avea ceva puiet dar tot trintor, mataca sau oua ioc. Miam comandat pe net o matca de la albinesimatci.ro sper sami ajunga in citeva zile. Oare ar fi posibil sasi traga botca de salvare din celule deformate de mine si trintori or fi viabili sau nu? Las putea salva daca isi trage botca sau pina depune matca iesita din botca o sa moara albina?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori