Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: matci tinere performante "cad" in timpul iernarii!! moti

Mesajde alt stupar » 29 Mar 2013, 22:37

dar tu Ambee... de cand te ocupi de albine ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ambee » 30 Mar 2013, 01:44

alt stupar scrie:dar tu Ambee... de cand te ocupi de albine ???

De 10 ani
aaa
ambee

Mesajde csaa » 30 Mar 2013, 17:26

Familiile orfane aduc si depoziteaza polen?
csaa

Mesajde nae » 30 Mar 2013, 19:32

Da.
nae

Mesajde csaa » 30 Mar 2013, 19:34

Inseamna ca si mie mi-a murit cea mai tanara matca (iulie 2012). Mai trageam sperante.
csaa

Mesajde Albinel » 30 Mar 2013, 20:43

ambee scrie:
Albinel scrie:
cristi x scrie:"matci tinere performante "cad" in timpul iernarii!! motive.."
eu nu pierd asa ceva pe timpul iernii. ori nu ai fost prea inspirat cand ai ales titlul, ori problema ta este in alta parte si nu esti sincer.

de ce n-as fi sincer ?? si unde crezi ca ar fi problema mea ??
felicitari daca tie nu-ti cad matci pe perioada de iernat ,sper ca acelasi lucru sa-l spui si referitor la pierderile de familii de albine.. ;)

Niciodata nu am pierdut o matca tanara in timpul iernii,nici in familii si nici in roiuri.Problema este la tine Albinel .De cand te ocupi de albine?
"-aerisirea necorespunzatoare ,faptul ca au fost prea aproape de sol ,padurea de la cativa metri ..au dus la cresterea umiditatii in stupi si desigur la alterarea unei parti din miere si cred eu si a polenului ce nu apucase sa fie transformat in pastura sau de ce nu chiar a pasturii necapacite..
rezultatul ..: 10% matci cazute si subtierea familiilor destul de masiva ..jenant dar real.."
Daca ramele erau acoperite de albine mierea nu se strica si nici nu mucegaiau.Si cred ca-i infofolesti prea tare cartoane, paturici si alte absorbante care tin umiditate.....

-stiu ca problama-i la mine desi nu in totalitate ..!!
-ma ocup de ceva timp..ambee.!!
-sigur am iernat cu ramele foarte bine acoperite de albina si am avut umiditate pe rame ..NU mucegai
-desi am antivarroua la toti ,in fund in partea din spate sub cuib am iernat cu doua gauri de 2-2,5cm diametru si am constatat ca nu au fost deajuns ..
-impachetaj..: "doua cartoane absorbante la peretele din V ,diafragma ,cuibul,diafragma doua cartoane absorbante ..sus ziar si paturica..
-
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Albinel » 30 Mar 2013, 20:44

nae scrie:Da.

Salutari Nae si bine ai revenit !!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 30 Mar 2013, 20:54

csaa scrie:Familiile orfane aduc si depoziteaza polen?

Dati-mi voie sa nu fiu de acord! In aceasta perioada, dupa iesirea din ghem albinele fara matca nu aduc polen ci isi plang regina, stau cu fundul in sus si ies pe scandura de zbor in nr. mare ,agitate cautandu-si mama lor!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Cristina-Irina » 30 Mar 2013, 21:29

Si eu am citit ca primavara, unul din semnele ca exista matca in familie este faptul ca albinele aduc polen. Acest lucru nu mai este, insa, valabil vara.
Repet, am citit, nu am facut aceasta afirmatie din experienta, pentru ca nu o am.

Toate bune.
Cristina-Irina

Mesajde peterneamt » 30 Mar 2013, 22:22

Este adevărat şi logic .....! ;)
peterneamt

Mesajde csaa » 30 Mar 2013, 23:39

Ale mele nu stau afara, nu plang......luni vad daca are puiet.
Multam pentru incurajari.
csaa

Mesajde catalin_CJ » 31 Mar 2013, 16:49

Azi am descoperit ca am o familie orfana desi o stiam foarte puternica de cind iam administrat turte azi fiind o zi mai calduroasa nu a iesit la zbor precum celelalte familiisi nu aducea polen de cit arareori cite o albina ba mai au iesit si trintori la zbor. Iam pus o rama cu puiet in 2 stadii unele albine eclozau iar in altele erau oua abia depuse nici nu au apucat albinele sa le aseze in fundul celulei (o parte din ele erau asezate) am deformat citeva celule ca sasi traga botci de salvare trintori sint iar albina era pe 5 rame mai avea ceva puiet dar tot trintor, mataca sau oua ioc. Miam comandat pe net o matca de la albinesimatci.ro sper sami ajunga in citeva zile. Oare ar fi posibil sasi traga botca de salvare din celule deformate de mine si trintori or fi viabili sau nu? Las putea salva daca isi trage botca sau pina depune matca iesita din botca o sa moara albina?
catalin_CJ

Mesajde catalin_CJ » 31 Mar 2013, 16:56

Familia orfana aducea polen dar foarte putin si nui activa la fel ca celelalte te uiti la ele si le compari activitatea daca toate zboara si cara polen iar la o familie vine doar cite o albina cind si cind cu polen clar aia ii orfana sau are alte probleme.
catalin_CJ

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2013, 18:44

catalin_CJ scrie:Azi am descoperit ca am o familie orfana desi o stiam foarte puternica de cind iam administrat turte azi fiind o zi mai calduroasa nu a iesit la zbor precum celelalte familiisi nu aducea polen de cit arareori cite o albina ba mai au iesit si trintori la zbor. Iam pus o rama cu puiet in 2 stadii unele albine eclozau iar in altele erau oua abia depuse nici nu au apucat albinele sa le aseze in fundul celulei (o parte din ele erau asezate) am deformat citeva celule ca sasi traga botci de salvare trintori sint iar albina era pe 5 rame mai avea ceva puiet dar tot trintor, mataca sau oua ioc. Miam comandat pe net o matca de la albinesimatci.ro sper sami ajunga in citeva zile. Oare ar fi posibil sasi traga botca de salvare din celule deformate de mine si trintori or fi viabili sau nu? Las putea salva daca isi trage botca sau pina depune matca iesita din botca o sa moara albina?

Spune si tu de unde esti! Daca esti de la Ecuator, e posibil, dar daca esti de la Radauti- Suceava, nu este posibil! Dupa umila mea parere, tu ai o famile bezmetica!
ignatov andrei

Mesajde MyBees » 31 Mar 2013, 19:22

Am scuturat si eu ieri o familie besmetica. Aveam trantori in el sa marit toate reginele din jur... L-am scuturat in afara stupinei dar contrar celor teoretice, foarta putina albina s-a mai intors la locul vechi.
Seara le-am bagat in cutie, pe locul unde le-am scuturat si dupa estimarea mea mai sunt minim 3 rame de albina. Pacat de ea...
In cutie le-am lasat pe o rama hranitor(fara fagure) si prinse intre o diafragma si perete. Sunt curios daca mai pleaca din ele catre vechiul loc si cat timp rezista fara hrana.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde catalin_CJ » 31 Mar 2013, 23:41

Sint din judetul IS dupa cum imi scrie si dupa nume))
catalin_CJ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR