Eu il prefer asa, decat sa ma gadile-n urechi cu ce-mi place sa aud. Mai da cate o scatoalca visatorilor, astora de vrem sa ardem etapele.
Peace!
Florin Dobre scrie:Mata erai doxa de carte si pregatire practica. Nu se pune. Sa nu lansam iluzii.
Respect!
ignatov andrei scrie:doru c., eu le am de 13 rame, adica incap lejer 6 rame! La inceputuri, foloseam ce aveam in dotare (modificam imediat cu 6 sipculite de 10mm si o diafragma de PFL dur de 3mm, o lada de 10 rame)! Acum am lazi numai pentru asa ceva, iar diafragma este din PFL dur de 3mm.
Lazile de baza, unde ierneaza familiile "grele" sunt pe 10 rame.
Vineri, pe data de 11 octombrie vin cu poze ale sectorului "dublu"!
ignatov andrei scrie:Florin Dobre scrie:Multumim de raspuns domnule ignatov.
E insa imposibil sa nu ne bagam nasul in ei...sa vedem noi domle ce si cum. Siguranta vine o data cu trecerea anilor.
Dumneavostra, la inceput, aveati rabdarea care o aveti acum? Eu si cand dorm imi visez stupii.
Da, am avut rabdare, pentru ca 2 ani am facut (1984 si 1985, daca nu gresesc) ucenicie la Statiunea ICPA Poieni - Iasi, iar acolo nu puteam umbla decat conform caietelor de evidenta! In stupina proprie, eram deja obisnuit!
ignatov andrei scrie:Scuze, nu m-am referit strict la tine! Ruttner, ca si Loveaux, abordeaza - in cartile lor - mai mult biologia familiei de albine "in detrimentul" tehnologiei. Incepatorii cauta cai mai scurte pentru a "invata", aspectul biologic fiind lasat deoparte! Daca stii sa-ti dezvolti si sa ingrijesti familiile foarte bine, cresterea de matci devine doar o chestiune de timp! Acum 35 de ani am invatat sa cresc matci la o statiune a I.C.P.A. din Romania, am colaborat cu d-na Mihaela Serban, D-zeu s-o ierte, iar acum 22 de ani am colaborat cu statiunea Krasnaia Poliana din Rusia. Cred ca am putea sa facem schimb de experianta!
Multa bafta!
paul scrie:"Eu de ex. cand am citit mesajul in care i se adresa lui Andrei am interpretat ca-l trage de urechi din cauza mea, ca ma stie ca nu de idei "istete" duc lipsa
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 19 vizitatori