Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Problema ciudata

Mesajde reformistul » 06 Iun 2011, 20:31

Va rog pentru cei care s-au mai lovit de asemenea caz sa dea un sfat: am observat zilele trecute la un stup albina moarta in fata urdinisului, mai mult de 100 de albine. Am vazut ca albina din cuib nu prea urca in cat si nu baga miere in faguri si am considerat ca e necesar sa umblu in cuib dupa aceste semnale. In cuib surpriza: nu am gasit matca, dar nu am gasit nici puiet sau larve. Doar miere,polen si pastura. Exista riscul sa fie intoxicatie cu polen sau nectar sau poate fi mai grav? Familia este foarte, foarte slaba. Alaturi de aceasta am si o familie foarte puternica la care in fata urdinisului am gasit albina moarta tot multa, insa nu la fel de multa ca la stupul anterior, dar mai multa decat la ceilalti. Ce parere aveti? Am pus 2 rame cu puiet de toate varstele ,la cel foarte slab, din alt stup pentru a trage botci. Exista risc de bezmeticire?
reformistul

Re: Problema ciudata

Mesajde balasbebe » 13 Iun 2011, 22:29

Daca tot este albina putina, trebuia doar o rama cu larve si era suficient. Acum sa le lasi asa cum sunt. Este ciudat fenomenul. Am intalnit si eu asa ceva. Sunt urme de la matcile Buckfast. Ele daca nu au matca nu mai trag botci de necesitate. Se intampla sa ramana fara matca si nu-si mai trag botci.
Sunt curios daca-si vor trage ceva din puiet.
balasbebe

Mesajde reformistul » 11 Sep 2011, 15:26

Am salvat familia.Dar cauza - furtisagul!
reformistul

Mesajde stuparul2011 » 11 Oct 2011, 11:52

buna,
eu sunt incepator.
nu te supara imi poti spune cum ti-ai dat seama k era furtisag? s-au batut in fata urdinisului sau? la furtisag este posibil sa pierd matca?
eu acum toamna tot urmaresc sa nu am probleme cu furtisagul si de asta intreb sa stiu exact cum se manifesta si cam care ar fi urmarile.
multumesc.
stuparul2011

Mesajde proapis13 » 11 Oct 2011, 12:21

stuparul2011 scrie:buna,
eu sunt incepator.
nu te supara imi poti spune cum ti-ai dat seama k era furtisag? s-au batut in fata urdinisului sau? la furtisag este posibil sa pierd matca?
eu acum toamna tot urmaresc sa nu am probleme cu furtisagul si de asta intreb sa stiu exact cum se manifesta si cam care ar fi urmarile.
multumesc.

Furtisagul violent se poate observa repede dar ce te faci cu unul lent prin spatele stupului
sau prin crapaturile din lada pe care apicultorul grijuliu nu le observa?? :shock:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde liviu1965 » 11 Oct 2011, 21:07

trebuie putina observatie.....asta cand ai 2 , 5 stupi ca mine....cu o cana de cafea....stai ca... mine si urmaresti...
Cand ai stupi..... ii las pe ei sa spuna....
liviu1965

Mesajde Badea. claudian » 11 Oct 2011, 23:15

reformistul scrie:Va rog pentru cei care s-au mai lovit de asemenea caz sa dea un sfat: am observat zilele trecute la un stup albina moarta in fata urdinisului, mai mult de 100 de albine. Am vazut ca albina din cuib nu prea urca in cat si nu baga miere in faguri si am considerat ca e necesar sa umblu in cuib dupa aceste semnale. In cuib surpriza: nu am gasit matca, dar nu am gasit nici puiet sau larve. Doar miere,polen si pastura. Exista riscul sa fie intoxicatie cu polen sau nectar sau poate fi mai grav? Familia este foarte, foarte slaba. Alaturi de aceasta am si o familie foarte puternica la care in fata urdinisului am gasit albina moarta tot multa, insa nu la fel de multa ca la stupul anterior, dar mai multa decat la ceilalti. Ce parere aveti? Am pus 2 rame cu puiet de toate varstele ,la cel foarte slab, din alt stup pentru a trage botci. Exista risc de bezmeticire?

Alo colegu suntem in luna octombrie vine iarna situ vrei botci de salvare ???.... nu se poate nai nici o sansa de reusita ... mai bie unestel cu fam. de unde ai loat cele doua rame si la primavara vei avea o satisfactie mare !!!
Badea. claudian

Mesajde jenica67 » 12 Oct 2011, 07:06

Alo colegu Badea. claudian, citeste te rog si data cand a scris colegul reformistul textul, ca era in iunie la inceput, si intre timp a trecut vara, si probabil nu mai este actual mesajul initial. :P
jenica67

Mesajde liviu1965 » 12 Oct 2011, 09:54

Alo, colegii... sunteti simpatici.
liviu1965

Mesajde stuparul2011 » 12 Oct 2011, 11:12

pentru reformistul,
va multumesc pentru raspuns
numai bine si sanatate.
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 12 Oct 2011, 11:26

buna,
tot eu. imi cer scuze, raspunsul era de la liviu 1965 si proapis, \numai bine
stuparul2011

Mesajde Badea. claudian » 12 Oct 2011, 16:01

jenica67 scrie:Alo colegu Badea. claudian, citeste te rog si data cand a scris colegul reformistul textul, ca era in iunie la inceput, si intre timp a trecut vara, si probabil nu mai este actual mesajul initial. :P

Da !!!!.....da daca taceai filozof ramaneai :lol: :lol: :lol:
Badea. claudian

Mesajde jenica67 » 12 Oct 2011, 19:21

Ai dreptate, puteai sa ii mai dai indicatii si mai scrii toata iarna la subiect :lol: :lol: :lol: Te rog sa ma scuzi ! :o
jenica67

Mesajde reformistul » 21 Oct 2011, 19:04

Badea. claudian scrie:
jenica67 scrie:Alo colegu Badea. claudian, citeste te rog si data cand a scris colegul reformistul textul, ca era in iunie la inceput, si intre timp a trecut vara, si probabil nu mai este actual mesajul initial. :P

Da !!!!.....da daca taceai filozof ramaneai :lol: :lol:

Puteti sa continuati...ca m-am trezit si eu acum sa citesc :lol:

Actualizez mesajul din iunie. Si-au tras regina fetele. A si bagat ceva puiet, dar concluziile asupra eficientei pe care o are le voi trage in primavara. Primavara numaram fagurii cu puiet si atunci stim ce si pe cine strangem de gat :lol: Iernare linistita va doresc!
reformistul

Mesajde proapis13 » 21 Oct 2011, 19:46

reformistul scrie:Primavara numaram fagurii cu puiet si atunci stim ce si pe cine strangem de gat :lol: Iernare linistita va doresc!

Punem pariu ca nu te poti strange singur de gat??? :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde reformistul » 21 Oct 2011, 21:54

proapis13 scrie:
reformistul scrie:Primavara numaram fagurii cu puiet si atunci stim ce si pe cine strangem de gat :lol: Iernare linistita va doresc!

Punem pariu ca nu te poti strange singur de gat??? :lol:

Salutare. Cred ca nu :lol:
reformistul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR