stuparul2011 scrie:buna,
eu sunt incepator.
nu te supara imi poti spune cum ti-ai dat seama k era furtisag? s-au batut in fata urdinisului sau? la furtisag este posibil sa pierd matca?
eu acum toamna tot urmaresc sa nu am probleme cu furtisagul si de asta intreb sa stiu exact cum se manifesta si cam care ar fi urmarile.
multumesc.
reformistul scrie:Va rog pentru cei care s-au mai lovit de asemenea caz sa dea un sfat: am observat zilele trecute la un stup albina moarta in fata urdinisului, mai mult de 100 de albine. Am vazut ca albina din cuib nu prea urca in cat si nu baga miere in faguri si am considerat ca e necesar sa umblu in cuib dupa aceste semnale. In cuib surpriza: nu am gasit matca, dar nu am gasit nici puiet sau larve. Doar miere,polen si pastura. Exista riscul sa fie intoxicatie cu polen sau nectar sau poate fi mai grav? Familia este foarte, foarte slaba. Alaturi de aceasta am si o familie foarte puternica la care in fata urdinisului am gasit albina moarta tot multa, insa nu la fel de multa ca la stupul anterior, dar mai multa decat la ceilalti. Ce parere aveti? Am pus 2 rame cu puiet de toate varstele ,la cel foarte slab, din alt stup pentru a trage botci. Exista risc de bezmeticire?
jenica67 scrie:Alo colegu Badea. claudian, citeste te rog si data cand a scris colegul reformistul textul, ca era in iunie la inceput, si intre timp a trecut vara, si probabil nu mai este actual mesajul initial.
Badea. claudian scrie:jenica67 scrie:Alo colegu Badea. claudian, citeste te rog si data cand a scris colegul reformistul textul, ca era in iunie la inceput, si intre timp a trecut vara, si probabil nu mai este actual mesajul initial.
Da !!!!.....da daca taceai filozof ramaneai![]()
reformistul scrie:Primavara numaram fagurii cu puiet si atunci stim ce si pe cine strangem de gatIernare linistita va doresc!
proapis13 scrie:reformistul scrie:Primavara numaram fagurii cu puiet si atunci stim ce si pe cine strangem de gatIernare linistita va doresc!
Punem pariu ca nu te poti strange singur de gat???![]()
salve
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori