as vrea sa stiu cat de valoroasa este albina eclozionata in ianuarie , februarie !!! isi mai formeaza corp gras ??? cam cat traieste ???
mare multam !!! fi-ti sanatosi !!!
ves.lucian.zabrani scrie:as vrea sa stiu cat de valoroasa este albina eclozionata in ianuarie , februarie !!! isi mai formeaza corp gras ??? cam cat traieste ???
ves.lucian.zabrani scrie:as vrea sa stiu cat de valoroasa este albina eclozionata in ianuarie , februarie !!! isi mai formeaza corp gras ??? cam cat traieste ???
amadeusmbi scrie:Din punctul asta de vedere generatia din ian/feb e generatia de aur. Miere si polen/pastura sa ai sa le dai, in rest n-are ce sa fie rau.
vlad scrie:din punctul meu de vedere albina eclozionata in febr ( pt ca in ianuarie nr albinei eclozionate e mic ) e foarte valoroasa pt ca ea preia din mers sarcinile albinei din toamna care e pe duca . ea va fi cea care iti va incalzi si va hrani puietul in primavara alaturi de albina batrana care a traversat iarna si care ,asa cum ziceam ,o mai duce pana prin aprilie ( si asta maxim in cazul in care a avut conditii normale de iernat )
janese scrie:Din proprie experienta pot spune ca cele mai puternice familii au fost cele care au inceput ponta mai tarziu putin.(a zis johnyit)
intreb si eu....am inteles...mai tarziu!...dar cuvantul ,,putin" m-a bagat in ceatza...sa insemne o luna...doua????trei zile????
amadeusmbi scrie:Malaiu recomanda inceperea hranirilor de stimulare in luna ianuarie, astfel incit, la sfirsitul lui ianuarie/inceputul lui februarie sa ai prima generatie de albine daca vrei sa ai "albine de productie" cum le numeste el.
Din punctul asta de vedere generatia din ian/feb e generatia de aur. Miere si polen/pastura sa ai sa le dai, in rest n-are ce sa fie rau.
georgica scrie:De acum e si timpul ca regina sa depuna ou. Am gasit azi la un roi pe 3 rame ou si puiet capacit. Motiv de ingrijorare.O sa creasca consumul de hrana.
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori