Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: imi mor albinele

Mesajde andrei c-ta » 08 Apr 2013, 21:27

o sa deschid un nou topic in care rog apicultorii cu experinta sau pe cei care au mai patit ca albinele sa li se intoxice din pricina hranei sau in cazul meu din cauza nepriceperii ori prostiei sa spuna cum se rezolva mai bine aceasta situatie
andrei c-ta

Mesajde Mircea_63 » 08 Apr 2013, 21:30

Daca sunt Crestine, cele care au murit vor invia la judecata :shock:

Nu prea ai ce sa mai faci dupa ce le-ai intoxicat, decat sa elimini sursa intoxicarii si sa te rogi. Sirop cu multa zeama de lamaie, deoarece vitamina C are efect detoxifiant, dar nu te astepta la minuni.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 08 Apr 2013, 21:36

andrei c-ta scrie:o sa deschid un nou topic in care rog apicultorii cu experinta sau pe cei care au mai patit ca albinele sa li se intoxice din pricina hranei sau in cazul meu din cauza nepriceperii ori prostiei sa spuna cum se rezolva mai bine aceasta situatie

NU e nevoie sa deschizi un alt topic unde nu intelegi daca in prealabil ai folosit functia;
Cauta - viewforum.php?f=69
O sa ghasesti mai multe topice pe tema intoxicarii albinelor
viewtopic.php?f=4&t=3110&p=98514&hilit=intoxicatie+la+albine#p98514
Mai jos ai si alte cauze ale ,,intoxicatiilor'' la albine
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 08 Apr 2013, 22:17

ditamai pihoiu de sfaturi si pareri !
ce diagnostic sa-i pui unuia care "vrea sa faca stupi" de fapt are 3 si poate-poate candva se indura si cica invata ?
la alde astia sunt o mie una cauze pentru care crapa stupii :oops:

Pe vremuri, la mine-n sat era unu Nila sofer pe camionul colectivului. Avea ala un stil de cand mergea mai bine camionul se punea si-i desfacea motorul sa vada ce pita lui are de merge asa de fain... asa si astia de chinuie albinele !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde talex » 08 Apr 2013, 22:58

@alt stupar

Asta e mesaj de la un moderator?!
talex

Mesajde csaa » 08 Apr 2013, 23:18

alt stupar scrie:ditamai pihoiu de sfaturi si pareri !
ce diagnostic sa-i pui unuia care "vrea sa faca stupi" de fapt are 3 si poate-poate candva se indura si cica invata ?
la alde astia sunt o mie una cauze pentru care crapa stupii :oops:

Pe vremuri, la mine-n sat era unu Nila sofer pe camionul colectivului. Avea ala un stil de cand mergea mai bine camionul se punea si-i desfacea motorul sa vada ce pita lui are de merge asa de fain... asa si astia de chinuie albinele !

Si daca vrea, care e problema? Ieri a gresit, maine poate nu repeat greseala. Tu cum ai invatat? La mine in sat Nila a devenit mester la motoare dupa ce a invatat de la un mecanic. Sti de ce? Pentru ca vroia sa invete, nu s-a multumit doar sa constate.
csaa

Mesajde lucky5strike » 08 Apr 2013, 23:38

Csaa, talex, pai noi nu putem scrie ca stupari, ce naiba?

Legat de scormonitul des in familiile de albine, sunt foarte de acord cu Adi, mai ales pe vremea asta... Sa nu-mi spuneti ca voi n-ati fi de acord!. Nu e bine sa le dai sirop, pe ploile care au fost! Nu! Maxim o turta deasupra, daca era risc e foame.

In plus, cum dracu de se apuca copiii astia cu lapte praf si drojdie din primul sezon??? Vreti sa va spun ce potop de intrebari am primit ieri prin telefon de la un incepator?

"" Spuneti-mi, zice, as putea ierna albinele in sera? Ca unchiul meu are solar..."", pe undeva spre Desa, sau Macesu, habar n-am de unde sa-l mai iau, cu vatra aia a lui.

Am ingaimat ceva de gen... l-am intrebat, ceva... in genul lui AltStupar... bine, mai delicat: ""In ce carte ai gasit mai treaba asta?"".... el; ""Niciunde, m-am gandit eu!""
....

Si flacaul e vrednic, cu studii si bursa, medicinist, anul 5. Da vrea sa invete apicultura din capul lui. Rau!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 08 Apr 2013, 23:42

badea razvan scrie:Salut eu si tatal meu vrem sa facem stupi dar am treminat anul 2012 cu 3 famili acum mi-au murit 2 , defapt 1 e pe cale sa moara . Nu prea avem experienta in albine acum vrem sa invatam

Poze, ca sa stim exact de ce-i vorba... apoi vei gasi destui sa-ti ofere sfaturi !
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde LUCIAN AVRAM » 08 Apr 2013, 23:48

talex scrie:@alt stupar

Asta e mesaj de la un moderator?!

DA, mesajul este de la un stupar care este si moderator , care-i treaba ? ce nu-ti convine ? :shock: da-i tu un sfat mai bun ..........
LUCIAN AVRAM

Mesajde ovidiu_78 » 08 Apr 2013, 23:48

Am primit si eu cu sponsorisarea bursei Gica Romanescu 5kg de drojdie inactiva,am inceput sa ma gandesc,nu prea este polen....hmmm..ceva turta cu drojdie,lapte praf(de capra ce a ramas de la fiica mea),zahar macinat...suna bine,dar mi-am zis,hai intai sa vad ce mai scrie pe net....retete multe,dar nici una in stilul gandit de mine...opsss mai bine apifonda(dar s-a terminat),si am luat un dulcofruct si cu protofil si in curand vor primi...ideea e ca ori te documentezi....s-au cel mai simplu INTREBI!!!ca doar nimeni nu s-a nascut invatat
Numai bine

Ps:daca ar citi multi pe aici pe forum intai,nu ar mai fi poate situatii de genul asta,oricum cei experimentati au nervi si de otel cu noi cei incepatori,pt care am toata stima
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde talex » 08 Apr 2013, 23:55

@lucian avram

daca expresia de genul - "la alde astia sunt o mie una cauze pentru care crapa stupii" vi se pare fireasca, n-am ce comenta.
macar de i-ar fi dat un sfat...
talex

Mesajde lucky5strike » 08 Apr 2013, 23:59

Talex, fii atent, sfatul e, dar in partea a doua, cu Nila!

----

Prafuri si sirop... deranj al cuibului... inactivitate cu frigurile care au fost... si inca sunt... cum sa n-o dai in intoxicatii?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde LUCIAN AVRAM » 09 Apr 2013, 00:03

talex scrie:@lucian avram

daca expresia de genul - "la alde astia sunt o mie una cauze pentru care crapa stupii" vi se pare fireasca, n-am ce comenta.
macar de i-ar fi dat un sfat...

mai omule , cand citesti ce pot sa le faca unii la stupi , te crucesti , nu alta , ce ar fi daca acesti oameni ar mai pune mana pe carte din cand in cand ? eu zic ca ar fi mai bine , mult mai bine , nu crezi ca un dus rece te mai trezeste .....................un pic ? ;)

PS vezi ca maine trec prin Galati , poate bem o cafea ? :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde andrei c-ta » 09 Apr 2013, 00:08

lucky5strike scrie:Csaa, talex, pai noi nu putem scrie ca stupari, ce naiba?

Legat de scormonitul des in familiile de albine, sunt foarte de acord cu Adi, mai ales pe vremea asta... Sa nu-mi spuneti ca voi n-ati fi de acord!. Nu e bine sa le dai sirop, pe ploile care au fost! Nu! Maxim o turta deasupra, daca era risc e foame.

In plus, cum dracu de se apuca copiii astia cu lapte praf si drojdie din primul sezon??? Vreti sa va spun ce potop de intrebari am primit ieri prin telefon de la un incepator?

"" Spuneti-mi, zice, as putea ierna albinele in sera? Ca unchiul meu are solar..."", pe undeva spre Desa, sau Macesu, habar n-am de unde sa-l mai iau, cu vatra aia a lui.

Am ingaimat ceva de gen... l-am intrebat, ceva... in genul lui AltStupar... bine, mai delicat: ""In ce carte ai gasit mai treaba asta?"".... el; ""Niciunde, m-am gandit eu!""
....

Si flacaul e vrednic, cu studii si bursa, medicinist, anul 5. Da vrea sa invete apicultura din capul lui. Rau!

Domnule lucky5strike credeti ca am gresit ca m-am apucat sa le dau lapte praf si drojdie la albine din primul an? Tot de pe forum am aflat ca drojdia de bere e inlocuitor de polen si ca e bine sa o dai albinelor cand culesul din natura este sarac.Acum am gresit si nu mai pot da inapoi. I-mi pare asa de rau de ele saracele...iar de la dumneavoastra m-as bucura sa primesc si un sfat din experienta ,chiar daca nu ati patit asa ceva sigur a-ti mai auzit. La familii am umblat cand temperatura era de 16-20 grade.
andrei c-ta

Mesajde lucky5strike » 09 Apr 2013, 00:20

Atunci, asculta-ma, stimularea cu sirop (max. 500ml) trebuie facuta atunci cand ai cat de cat puiet capacit (macar 50%) si rezerve de pastura in fagure. Daca ai facut-o cand n-ai pastura in fagure, ai terminat familia. La fel cum o stresezi cu siropul in conditii de frig.

Prafurile din Romania, pe care le testez si eu de multisor, nu prea dau randamentul scontat... Nu am studii inalte de alimentatie a albinei, dar la prafurile astea... lapte si drojdie, puietul apare la fel de repede pe cat dispare musca, deci... hm... sa fiu dragut, sa zic ca poate mai am eu ceva de invatat. Apifonda, o turta comoda de repozitionare, e doar o gluma proasta cand vine vorba de hrana pentru albine... si o mare pedeapsa pe timpul iernii.

Sfatul meu e urmatorul, mai ales pentru un incepator: baga la iernat familii puternice, intretinute sau unificate... ca nu stiu ce vatra ai tu... dar, retine, puternice.

Familii acum 3 zile insemna 6-8 rame bune de albina, si 4-5 cu puiet.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ovidiu_78 » 09 Apr 2013, 00:26

Drojdia de bere nu se da cand culesul de polen din natura e sarac,ci primavara cand nu e,in turte,si toamna cand le pregatim de iernat,pt proteina,cel putin asa am citit de la mai multi,e corect?!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE