andrei c-ta scrie:o sa deschid un nou topic in care rog apicultorii cu experinta sau pe cei care au mai patit ca albinele sa li se intoxice din pricina hranei sau in cazul meu din cauza nepriceperii ori prostiei sa spuna cum se rezolva mai bine aceasta situatie
alt stupar scrie:ditamai pihoiu de sfaturi si pareri !
ce diagnostic sa-i pui unuia care "vrea sa faca stupi" de fapt are 3 si poate-poate candva se indura si cica invata ?
la alde astia sunt o mie una cauze pentru care crapa stupii![]()
Pe vremuri, la mine-n sat era unu Nila sofer pe camionul colectivului. Avea ala un stil de cand mergea mai bine camionul se punea si-i desfacea motorul sa vada ce pita lui are de merge asa de fain... asa si astia de chinuie albinele !
badea razvan scrie:Salut eu si tatal meu vrem sa facem stupi dar am treminat anul 2012 cu 3 famili acum mi-au murit 2 , defapt 1 e pe cale sa moara . Nu prea avem experienta in albine acum vrem sa invatam
talex scrie:@alt stupar
Asta e mesaj de la un moderator?!
talex scrie:@lucian avram
daca expresia de genul - "la alde astia sunt o mie una cauze pentru care crapa stupii" vi se pare fireasca, n-am ce comenta.
macar de i-ar fi dat un sfat...
lucky5strike scrie:Csaa, talex, pai noi nu putem scrie ca stupari, ce naiba?
Legat de scormonitul des in familiile de albine, sunt foarte de acord cu Adi, mai ales pe vremea asta... Sa nu-mi spuneti ca voi n-ati fi de acord!. Nu e bine sa le dai sirop, pe ploile care au fost! Nu! Maxim o turta deasupra, daca era risc e foame.
In plus, cum dracu de se apuca copiii astia cu lapte praf si drojdie din primul sezon??? Vreti sa va spun ce potop de intrebari am primit ieri prin telefon de la un incepator?
"" Spuneti-mi, zice, as putea ierna albinele in sera? Ca unchiul meu are solar..."", pe undeva spre Desa, sau Macesu, habar n-am de unde sa-l mai iau, cu vatra aia a lui.
Am ingaimat ceva de gen... l-am intrebat, ceva... in genul lui AltStupar... bine, mai delicat: ""In ce carte ai gasit mai treaba asta?"".... el; ""Niciunde, m-am gandit eu!""
....
Si flacaul e vrednic, cu studii si bursa, medicinist, anul 5. Da vrea sa invete apicultura din capul lui. Rau!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 60 vizitatori