Am dat in seara asta un fum de s-a facut o ceata s-o tai cu cutitul ( de descapacit, desigur

).
Alta viata cu ulei de PARAFINA in aparat. Iese un fum de mai mare dragul: mult, dens, alb. Am avut noroc si de o vreme calma, fara pic de vant. Scoteau fetele pe urdinise fum ca la locomotiva

. Am mai folosit in trecut diverse lichide de aprins carbuni ( de exemplu) nu se compara cu uleiul de parafina la densitatea fumului. Asta ar fi tratamentul nr 7. 3 in august imediat dupa floare, 3 in septembrie cand incepuse sa scada puietul si acum sper sa fac inca unul peste 3-4-5 zile ( depinde de vreme).
Desi am estimat un nr mic de paduchi anul asta dupa tratamentul din august cred ca m-am cam inselat. Nu este infestatia de anul trecut nici pe departe dar o infestatie medie sa zicem ...cam este. E a dracu rau lighioana se inmulteste pe albina in august-septembrie si scapam greu de ea.
Cireasa de pe tort ( sau mai degraba o visina amara) este ca am la una din vetre un nene cu o stupina de vreo 40 care nu i-a mai vizitat din iunie. La 100m de mine. Ce-o fi acolo...nu stiu.