cristi_vidican scrie:Eu nu știu ce să zic, decât că am văzut următorul fenomen - mulți din cei care-i cunosc și folosesc tot felul de substanțe și mașinării la tratamentele AV, au probleme cu albinele. Nu e universal valabil, dar e o constatate.
Fondul problemei consta in micile detalii , foarte importante pentru cei versati si neinteresante pentru cei fara experienta. Sunt foarte multi cei care isi urmeaza stilul fara sa poata explica de ce face asa si nu altfel .Cei cu multa, multa practica au propriul stil dezvotat pe parcursul timpului si rezultatele sunt influentate nu de nou ci de experienta.
In schimb cei lipsiti de experienta acorda o foarte mare importanta paduchilor in defavoarea altor cauze daunatoare albinelor.
Aici este exact ca in bancul cu limbricii, ori ce s-ar intampla paduchele este de vina.
P.S. In aceasta primavara pe fondul scaderii bruste a temperaturii insotita de perioada umeda familiile de albine au inregistrat o stagnare a dezvoltarii , iar in unele cazuri chiar de depopulare .
Cauza ... protozoarul nosema apis cat si nosema cerana au ajutat ca tot ce a insemnat albina de iernare sa-si dea obstescul sfarsit .
........