Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde paul » 06 Oct 2015, 23:00

emil_sorin scrie:De o săptămâna am pus benzi de mavrirol in stupi , și vreau să va întreb dacă se poate face și un tratament cu VF , undeva după jumătatea lunii . În august am făcut 4 tratamente cu VF la interval de 7 zile . În ceea ce privește puietul , doar o singură familie mai are puiet destul de mult , este un buckfast , jar restul pfoarte puțin capacitate și larve și ouă de loc..
Nu se întâmplă nimica dacă fac fum cu VF și am și benzile de mavrirol ?

Nu se intampla absolut nimic rau daca le mai faci un varachet sau doua ! Oricum Mavrirolul e apa de ploaie !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mellis » 07 Oct 2015, 00:45

Te contrazic Paul,
Anul trecut am văzut păduchi pe albine, infestație destul de mare, am pus doar benzi deasupra, fara fum si nici o mortalitate peste iarna.
Trebuie sa verific caietul daca am pus mavrirol sau super strips, dar cu aceeași substanță activa.
Sănătate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde alt stupar » 07 Oct 2015, 08:30

paul scrie:
emil_sorin scrie:De o săptămâna am pus benzi de mavrirol in stupi , și vreau să va întreb dacă se poate face și un tratament cu VF , undeva după jumătatea lunii . În august am făcut 4 tratamente cu VF la interval de 7 zile . În ceea ce privește puietul , doar o singură familie mai are puiet destul de mult , este un buckfast , jar restul pfoarte puțin capacitate și larve și ouă de loc..
Nu se întâmplă nimica dacă fac fum cu VF și am și benzile de mavrirol ?

Nu se intampla absolut nimic rau daca le mai faci un varachet sau doua ! Oricum Mavrirolul e apa de ploaie !

eu as zice sa nu fii asa de sigur !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde emil_sorin » 07 Oct 2015, 08:34

Din păcate nu am făcut niciodată un control cu foaia , așa ca nu știu ce să zic . La tratamentele cu VF făcute cu fitil pe tablita metalică ( 25 cm lungime și 3 lățime) am văzut câte unu doi păduchi , doar atata .am verificat ier unnroi și i-am dat fundul jos ( plin) și am numărat 20 de paduci pe fund .
emil_sorin

Mesajde akmm » 17 Mar 2016, 08:41

https://beeinformed.org/2016/03/08/why- ... -bees-die/
Am atasat o adresa, in engleza, ce descrie in 7 pasi o posibila invazie cu varroa in familie.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde lucky5strike » 01 Apr 2016, 22:01

Mai, dar ce usor de gasit a devenit Varachetul... Si s-a mai si ieftinit din greu! :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 02 Apr 2016, 08:30

Ceva interesant ...
Un prieten cumpără niște stupi săptămâna aceasta de la mine.
Rămâne impresionat de albina de la data asta - 4-5 rame cu puiet, albină care acoperă 8-9 rame.
Omu merge acasă și vorbește cu un alt prieten. Amândoi nedumeriți cum de stupii lor sunt mai slabi.
Discutând despre cum fac eu tratamentul AV și cum fac ei, concluzia lor a fost aceasta - diferența o face faptul că eu folosesc Varachet forte iar ei alte leacuri (băbești).
E concluzia lor, nu a mea.

Eu nu știu ce să zic, decât că am văzut următorul fenomen - mulți din cei care-i cunosc și folosesc tot felul de substanțe și mașinării la tratamentele AV, au probleme cu albinele. Nu e universal valabil, dar e o constatate.

P.S. Nu vând stupi.
P.S.S. Trăiască varachetul și PNA-ul care ne ajută să-l luăm ieftin.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 02 Apr 2016, 08:36

La Craiova e simplu. Sunt farmacii care au de vanzare la pret mai mic, cica 45-48 de lei, dar n-au pe stoc.
Si sunt farmacii care profitand de asta, au urcat la 60-65 lei, de ex. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mausica » 02 Apr 2016, 09:28

cristi_vidican scrie:
Eu nu știu ce să zic, decât că am văzut următorul fenomen - mulți din cei care-i cunosc și folosesc tot felul de substanțe și mașinării la tratamentele AV, au probleme cu albinele. Nu e universal valabil, dar e o constatate.

Da tu ai impresia ca ala care are stupi multi sta sa faca toate tratamentele la fitile ?? Face intradevar 1 in stil clasic dar restul la aparat....ca e cu Varachet ca e cu alte subst altfel l-ar prinde sarbatorile la tratament.
Eu nu cred ca acest ca datorita acestui lucru familiile tale aratau mai bine.Eu fac dupa cum am spus mai sus si nu am probleme.Conteaza foarte mult sa faci tratamentele la timp si sa ii dai la albina ce trebuie cand trebuie !!!
Deci in viziunea mea......pica teoria ta ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristi_vidican » 02 Apr 2016, 20:32

cornelioandanciu scrie:An de an am surprize la tratamentul cu Varachet Forte ! Cumpar sticluta, cu eticheta pana sub dop, si dupa ce dau banii, rup o parte din eticheta, sa vad si eu ce este inauntru, asa, de curiozitate . Si cand colo, surprizaaaa ! :o Sticluta este doar pe jumatate plina ! Sau pe jumatate goala ! Semi nuda, adica ! :lol: S-o fi evaporat ?
:o S-o fi varsat sticluta ? :shock: O fi baut din ea un "profesionist "sa vada cum este ? Da ce s-o fi intamplat oare ? Cine a umblat la stecluta ? :oops:

Pe cutie scrie clar că acolo sunt 6.5 ml soluție.
că nu au avut sticluțe mai mici ....
Că nu au avut etichete mai mici ...
O sticluță ajunge la vreo 50-60 de stupi.
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 02 Apr 2016, 20:36

mausica scrie:Da tu ai impresia ca ala care are stupi multi sta sa faca toate tratamentele la fitile ??

Un prieten îmi zicea: stai la VF prin metoda clasică, că se merită. Chiar dacă îți ia timp.
eu 60 de stupi îi fac în 1 oră.
Dacă ai 200 îți ia 3,5 ore.
De 3 ori în august, 2 ori în septembrie, 1 în noiembrie.
Vreo 21 de ore.
Cred că „pierdem” mai multe ore într-o săptămână pe forum. :lol:
Acum, fiecare-și face socotelile și face cum crede.
Eu așa fac și să știi că am tot mai mulți adepți.
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 02 Apr 2016, 20:58

cornelioandanciu scrie:An de an am surprize la tratamentul cu Varachet Forte ! Cumpar sticluta, cu eticheta pana sub dop, si dupa ce dau banii, rup o parte din eticheta, sa vad si eu ce este inauntru, asa, de curiozitate . Si cand colo, surprizaaaa ! :o Sticluta este doar pe jumatate plina ! Sau pe jumatate goala ! Semi nuda, adica ! :lol: S-o fi evaporat ?
:o S-o fi varsat sticluta ? :shock: O fi baut din ea un "profesionist "sa vada cum este ? Da ce s-o fi intamplat oare ? Cine a umblat la stecluta ? :oops:

Esti ghinionist! Dai ai fi nimerit vre-o sticluta cu varachet "falsificat" ai fi putut spune ca toate se intampla numai la tine! Totusi eu ma intreb daca tocmai calitatea solutiilor anivaroua ori inexistenta lor din flacoane este una din explicatiile pentru pierderile masive de efective din iarna.
Shrek

Mesajde mausica » 02 Apr 2016, 21:44

cristi_vidican scrie:
Eu așa fac și să știi că am tot mai mulți adepți.

Se prea poate insa la fel de multi sunt cei care fac cu aparat o mare parte din tratamente....si sunt convins ca si adeptii tai vor trece candva la aparate :lol: :lol:
mausica

Mesajde cucubau » 03 Apr 2016, 07:47

cristi_vidican scrie:Eu nu știu ce să zic, decât că am văzut următorul fenomen - mulți din cei care-i cunosc și folosesc tot felul de substanțe și mașinării la tratamentele AV, au probleme cu albinele. Nu e universal valabil, dar e o constatate.

Fondul problemei consta in micile detalii , foarte importante pentru cei versati si neinteresante pentru cei fara experienta. Sunt foarte multi cei care isi urmeaza stilul fara sa poata explica de ce face asa si nu altfel .Cei cu multa, multa practica au propriul stil dezvotat pe parcursul timpului si rezultatele sunt influentate nu de nou ci de experienta.
In schimb cei lipsiti de experienta acorda o foarte mare importanta paduchilor in defavoarea altor cauze daunatoare albinelor.
Aici este exact ca in bancul cu limbricii, ori ce s-ar intampla paduchele este de vina.

P.S. In aceasta primavara pe fondul scaderii bruste a temperaturii insotita de perioada umeda familiile de albine au inregistrat o stagnare a dezvoltarii , iar in unele cazuri chiar de depopulare .
Cauza ... protozoarul nosema apis cat si nosema cerana au ajutat ca tot ce a insemnat albina de iernare sa-si dea obstescul sfarsit .
........
cucubau

Mesajde mausica » 03 Apr 2016, 09:36

cornelioandanciu scrie:
Ca o parere a mea personala este ca si neonicotinoidele au fost direct implicate in aceste mortalitati masive !

Aici ai mare dreptate !!!
mausica

Mesajde cristi_vidican » 17 Iun 2016, 14:21

Atenție la varroa!
Aseară am căutat de curios într-un stup. Era unul dintre cei mai buni.
Am observat varroa pe o albină, apoi pe alta, apoi pe alta.
Stupul e în condiții normale, are puiet căpăcit.

Imediat am dat un fum (cu VF) la jumătate din stupi. La atâția am putut (mai am 2 săptămâni bune până la FS).
La 3 stupi (din 30) a căzut ca toamna, în septembrie.
La majoritatea foarte puțini.

La urdiniș, albina scotea trântorii afară.

N-ar strica făcut un sondaj, ca să nu ne trezim în august cu albina puțină. Atunci e prea târziu.

P.S. Am făcut tratamente doar toamna cu VF.
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE