Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea cu rama in exterior

Mesajde jenica67 » 17 Ian 2015, 23:20

Si eu sunt curios !!! Dar vezi ca vrem sa vedem data pusa de aparatul de fotografiat, nu pusa de tine cu paintu !! :lol:
jenica67

Mesajde thomas » 17 Ian 2015, 23:53

Domnilor, n.ati inteles. nu vreau sa le hranesc cu ramele astea neaparat maine. poate ca o sa le dau in cuib, cum ati zis voi, la largire..
Eu intrebam din ce cauza imi rod ramele asa puternic?

Poze, toata lumea face..
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde proapis13 » 18 Ian 2015, 00:00

In cazul asta ai face bine sa te mai familiarizezi cu termenii apicoli si sa nu mai duci lumea in eroare... ;)
Reciteste prima mea postare pe acest topic si o sa intelegi....asta ca sa nu scriu mai multe...
P.S. Sper ca maine sa fie frumos timpul sa iasa bine pozele... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 18 Ian 2015, 00:00

Eu intrebam din ce cauza imi rod ramele asa puternic?

Ca sa scoata si ultima picatura de miere, ca sunt goale !! :lol:
jenica67

Mesajde jenica67 » 18 Ian 2015, 00:04

Maine la 14 daca faci pozele, o sa iasa bine ca sunt 10 grade si soare !!
Fişiere ataşate
Vremea la Pucioasa.jpg
Ultima oară modificat de jenica67 pe 18 Ian 2015, 00:04, modificat 1 dată în total.
jenica67

Mesajde lucky5strike » 18 Ian 2015, 00:04

thomas scrie:Negasind acest subiect, am creeat acest topic.
Asadar, cum hraniti cu ramele in care mai aveti miere, amplasate in aer liber?
Eu folosesc aceasta metoda la sfarsitul iernii sau inceputul primaverii, cand temperatura este in jur de 15*C la amiaza.
In aceasta perioada mi.e teama sa bag ramele respective dupa diafragma pt ca poate veni ceva ger si nu sunt langa stupi asa des. Plus ca nici nu prea trag mierea din ramele de dupa diafragma.
Deasupra ramelor pe orizontala nu prea merge asezata alta rama, ca nu prea mai pot pune izolatia si capacul stupului.
Am hranit in aer liber si albinele curata bine ramele, poate prea bine.. Problema e ca mi le cam gauresc si mi le strica. Care ar fi cauza, le las prea mult?

Hranirea in aer liber e de fapt un fel de furtisag dirijat. E o solutie ieftina pentru stupar, dar nepotrivita pentru albine. In primul rand, fiindca din ramele respective se infrupta un mic numar de familii... cam una din 10... cele care au mirosit si s-au mobilizat mai repede. Astea ocupa rama si deja nu mai e loc pentru alte hamesite sa simta ce e acolo. In valmasagul creat se intampla ce spui tu, stricarea fagurilor, mai ales daca sunt noi; ca inghesuiala dezvolta o temperatura la care ceara se inmoaie, e linsa... presata... rontaita... etc.

Si ar mai fi alte inconveniente, dar pe scurt, renunta la aceasta metoda.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde thomas » 18 Ian 2015, 00:25

Multumesc lucky5strike!

Ceilalti ce poze doriti? Cu ramele care le am la pastrare? Daca am timp, fac.
thomas

Mesajde nae » 18 Ian 2015, 00:32

thomas scrie:
Ceilalti ce poze doriti? Cu ramele care le am la pastrare? Daca am timp, fac.

Cu gagici ! :D

Nu mai dorm de curios . :( Multumesc ca-ti faci timp , multumesc !
nae

Mesajde paul » 18 Ian 2015, 10:30

lucky5strike scrie:
Hranirea in aer liber e de fapt un fel de furtisag dirijat. E o solutie ieftina pentru stupar, dar nepotrivita pentru albine. In primul rand, fiindca din ramele respective se infrupta un mic numar de familii... cam una din 10... cele care au mirosit si s-au mobilizat mai repede. Astea ocupa rama si deja nu mai e loc pentru alte hamesite sa simta ce e acolo. In valmasagul creat se intampla ce spui tu, stricarea fagurilor, mai ales daca sunt noi; ca inghesuiala dezvolta o temperatura la care ceara se inmoaie, e linsa... presata... rontaita... etc.

Si ar mai fi alte inconveniente, dar pe scurt, renunta la aceasta metoda.

Discutabil ! Dupa ce sunt linse ramele, verific prin sondaj 1-2 mai amarati sa vad daca au beneficiat si ei de ... praznic. Intotdeauna gasesc si la amaratii astia celule pline cu miere proaspata !
Cu aceste rame scoase afara primavara le momesc si la galetusele cu lapte praf ! Adica, alaturi de aceste rame pun si galetuse cu lapte praf pt. vitei , cam 1cm pe fundul galetuselor. La TOTI stupii vin albine ca de la moara, ceea ce inseamna ca-i o buna metoda de stimulare, drept e ca difera frecventa !
Asa am procedat primavara trecuta si am fost foarte multumit ! Intentionez sa procedez asa si primavara aceasta !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde thomas » 18 Ian 2015, 16:38

Cam asa arata rezerva de rame care intentionam s.o dau albinelor in exterior. M.am razgandit oarecum din cauza unui posibil furtisag..
O sa le dau prin martie-aprilie dupa diafragma, sau largesc cuibul cu ele.
Fişiere ataşate
IMAG0936.JPG
IMAG0935.JPG
thomas

Mesajde basarabaflorin » 19 Ian 2015, 15:34

V-ati prostit cu totul peste iana,nu conteaza perioada declansati un furtisag de nu mai ramine nimic.
basarabaflorin

Mesajde jenica67 » 19 Ian 2015, 17:05

Foarte frumos. Alea le introduci in stupi si suprafetele respective de miere, le vei transforma in suptafete de puiet. O zgarii cu fulculita si le bagi la sfarsitul zilei, cand albinele nu mai zboara, de preferat incalzite inainte in camera.
jenica67

Mesajde thomas » 21 Ian 2015, 00:06

asa voi face, insa acum nu cred ca.i timpul. daca prind ceva zile cu caldura si soare, voi lua stupii la mana, scot ramele cu miere putina mancate peste iarna si le inlocuiesc cu astea care le am la rezerva. Dar asta e subiectul altui topic! :)
thomas

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2015, 00:14

thomas scrie:asa voi face, insa acum nu cred ca.i timpul. daca prind ceva zile cu caldura si soare, voi lua stupii la mana, scot ramele cu miere putina mancate peste iarna si le inlocuiesc cu astea care le am la rezerva. Dar asta e subiectul altui topic! :)

Vezi tu cum vii pe calea cea buna si gandesti ca un apicultor
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde florio » 24 Ian 2015, 22:02

In fiecare primavara stimulez albinele la exterior cu rame cu miere si drojdie inactiva si faina de soia la troaca si sunt foarte multumit de rezultate .Inportant este sa nu ai alte stupine in apropiere si sa te opresti cu hranitul in momentul cand prinzi prinzi cateva zile de vreme rea fara zbor.
florio

Mesajde nae » 24 Ian 2015, 22:31

florio scrie:... si sa te opresti cu hranitul in momentul cand prinzi prinzi cateva zile de vreme rea fara zbor.

:o
Pai ?
De ce ?, atunci pun ''piua'' la mancare ?
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA