Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde Badea Alin » 04 Ian 2013, 00:10

proapis13 scrie:Majoritatea familiilor si roilor erau pozitionati pe mijloc-jos si in spate cu rezervele de miere intacte inspre partea din fata

Salut Proapis13 și„La Muți Ani”. Vreau să te întreb de ce ai ghemul în spatele stupului? faci rotația corpurilor în toamnă?
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde proapis13 » 04 Ian 2013, 09:34

Sincer cred ca acolo a fost rezerva de hrana mai buna
Oricum mai bine sa plece spre in spate decat in laterale unde nu este miere
Fiind folia peste cuib si-au ales singure incotro sa se deplaseze
Oricum undeva prin februarie cind or sa suie o sa fac inversarea ramelor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Badea Alin » 04 Ian 2013, 11:04

și eu folosesc același sistem: fund Av+folie, dar doar circa 5% din familii se dezvoltă din spate către față. Inversarea corpurilor era folosită de nea Gică. Este de preferat acest mod de distribuirea a ghemului pentru că în februarie, când razele soarelui cad pe peretele frontal al stupului, aceste familii ies mai repede la zborul de curățire. în consecință, eu nu cred că este bine să faci rotația ramelor.
Badea Alin

Mesajde proapis13 » 04 Ian 2013, 11:22

Nu uita ca nea Gica lucra cu catul,nu cu cuibul si avea ME :!:
Pot si eu face inversarea corpului la 180 grade deoarece am fundurile detasabile si distanta dintre fund si cat i-mi permite
Nu am incercat pina acum insa e o varianta de lucru ce nu trebuie neglijata;vad eu,ma mai consult si cu altii si poate aplic
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 04 Ian 2013, 11:56

Titlul cartii recomandate astazi spune totul
Fişiere ataşate
Fotografie-0276 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde horia_ch » 04 Ian 2013, 14:05

proapis13 scrie:Astazi va supun spre atentie o carticica despre hranirea albinelor cum era ea perceputa la data cand a fost scrisa
In mare multe nu s-au schimbat de la prima editie pina in prezent

Oare are cineva cartea asta curată? Adică nepătată? Şi a mea e... praf! :lol:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde proapis13 » 04 Ian 2013, 14:58

Am avut cartea Iernarea familiilor de albine de Miloiu de nu se mai cunosrea coperta
Am gasit-o la cineva la tara sprijinea pe ea ce lua de pe soba de gatit,vai si amar
mai ma inca una vraiste :lol: la asta nu i-am pus foto
proapis13

Mesajde proapis13 » 04 Ian 2013, 20:43

Astazi am strecurat maceratul de plante facut acum aproape 2 saptamini
viewtopic.php?f=15&t=3042&start=160#p99011
I-am mai adaugat 1L de apa distilata si acum e numai bun de folosit la turte

Deoarece am observat ca plantele rezultate din macerat inca mai aveau aroma
le mai foloseam in ceaiuri insa datorita alcoolului din ele ce le facea sa fiarba si sa dea peste oala am renuntat
Dupa ce strecor maceratul torn 1L apa distilata peste plantele uscate agit bine si scurg
spor la treaba
Fişiere ataşate
Fotografie-0428 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde Badea Alin » 04 Ian 2013, 23:27

proapis13 scrie:Nu uita ca nea Gica lucra cu catul,nu cu cuibul si avea ME :!:
Pot si eu face inversarea corpului la 180 grade deoarece am fundurile detasabile si distanta dintre fund si cat i-mi permite
Nu am incercat pina acum insa e o varianta de lucru ce nu trebuie neglijata;vad eu,ma mai consult si cu altii si poate aplic

așa este, nea Gică lucra cu ME, noi cu dadant 12 rame. dacă rotim cu 180 grade ne trezim că avem cuibul în partea opusă.
Badea Alin

Mesajde proapis13 » 05 Ian 2013, 00:06

Eu unul lucrez numai cu 10 rame,la anul am de gind sa incerc 3 DB cu 12,
in stationar sa vad cum se comporta si mai mult pentru ,,carne'' ;)
proapis13

Mesajde sakala » 05 Ian 2013, 11:25

domnule proapis 13 anul acesta mai folositi turta zahar candy sau ati renuntat ? si daca ati folosit va rog sa imi spuneti ce rezultate ati avut comparativ cu turtele cumparate din comert ? sunt mai bune sau sunt asemanatoare la calitate?
sakala

Mesajde proapis13 » 05 Ian 2013, 15:08

Turta de zahar Kandy dupa metoda Gica NU o sa gasesti in comert
Nu folosesc din comert decat Apifonda deoarece am verificat-o in timp si la mine nu au fost probleme
Turta cind o folosesti trebuie sa fie ca un colac de salvare :o i nu este pt hrana efectiva a albinei
Este o hranire de salvare ce o administrezi atunci cin nu ai certitudinea ca rezervele acumulate
in toamna nu o sa-ti fie de ajuns la albine sa apunce primul polen
Anul acesta nu cred ca o sa folosesc deoarece am destule rezerve de miere...sau poate mai stiii??
Calitativ,daca faci invertirea ca la carte sau ca la reteta sunt mai bune deoarece cele din comert din cate stiu eu NU sunt invertite :!:
proapis13

Mesajde gerulla77 » 05 Ian 2013, 15:48

Spune-mi te rog,ce inseamna ceaiul medicinal apicol?
gerulla77

Mesajde proapis13 » 05 Ian 2013, 15:57

gerulla77 scrie:Spune-mi te rog,ce inseamna ceaiul medicinal apicol?

Citeste aici iar unde nu intelegi intrebi
viewtopic.php?f=15&t=3042&start=160#p99011
proapis13

Mesajde tiby visan » 05 Ian 2013, 17:40

ce garantie are acest produs, inlocuitor de protofil adica in cit timp trbuie consumat?ma refer la mine care am 8 familii ma gindesc,ca nu trebuie sa fac asa mult daca nu-l pot pastra mai mult timp.multumesc.LA MULTI ANI.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde proapis13 » 05 Ian 2013, 18:41

Protofilul de casa fiind un extract alcoolic din plante NU are termen de valabilitate
Este o tinctura iar tincturile pe baza de alcool chiar si diluat la 40 de grade nu are termen de garantie
Singura atentie pe care trebuie sa o ai cu extractul este sa fie tot timpul inchis ermetic
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?