Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2013, 11:36

Astazi va recomand sa cititi o carticica de buzunar din care o sa ramineti cuceva conostinte apicole :!:
salve :D
Fişiere ataşate
Fotografie-0379 (Copy) (2).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 08 Ian 2013, 13:35

Eu zic sa ducem discutia mai departe pe marginea diferitelor carti pe care le pui si sa vedem ce au bun acele carti...din pacate abia mai pe seara voi putea rasfoi aceasta carte! Ce o recomanda din continutul ei? Daca stai asa putin si te uiti pe marginea literaturii apicole vezi ca toti vor sa scrie o istorie generala a albinaritlui si oarecum aproape fiecare aparitie are cate o replica! Sigur in aceasta tendinta generalista exista si ceva aspecte particulare pe ici pe colo...Ne auzim mai tarziu sa vedem de ce recomanzi aceasta carte...parte a unei serii destepte la vremea ei...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde tiby visan » 08 Ian 2013, 19:15

sa discutat de sucul de ceapa,ce prere avati se ceaiul de ceapa?adica ;luam o ceapa ,desfacem foile pina ajungem la alb o taiem in 4 si o punem la fiert,ceaiul rezultat punem in sirop de zahar 25ml la 1l ,bun pentru nosemoza?multi stupari de pe aici asa fac.la sucul de ceapa efectiv trebuie sa stoarcem ceapa pt a obtine bsucul iar asta inseamna cam multe kg de ceapa pt. o cantitate mare de sirop.siropul de ceapa nu este bun si pt. prelungirea vietii albinei?
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2013, 19:33

Ceaiul de ceapa din cate stiu este un bun diuretic si calmant al tusei la om
Nu am dat niciodata ceai de ceapa la albine
La albina stiu doar ca se foooseste 25ml/1000g si duce la dublarea duratei de viata a albinei
Are nea janesse la adresa de mai jos cea mai buna reteta dintre cele citite de mine vrodata
Incearca si nu o sa-ti para rau;vezi ca si partea fibroasa se foloseste la reteta asta si nu se pierde nimic ;)
http://stuparitul.3xforum.ro/post/3761/ ... _de_ceapa/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2013, 19:46

delorin I scrie:.... Ce o recomanda din continutul ei?
Sigur in aceasta tendinta generalista exista si ceva aspecte particulare pe ici pe colo...

De aici am retinut o reteta naturala de ,,Apifug'' despre care am citit prima data la Donbazil - salve :!:
Se pun 20g floare uscata de soc la macerat in 150ml spirt/alcool de 60 de grade
Se lasa amestecul la macerat timp de 15 zile la soare si se agita zilnic
La final se strecoara si se foloseste la datul pe maini inainte de a lucra la stupi
Din cauza mirosului respingator albinele sunt tinute la departare
Cine a folosit-o stie cat de folositoare este o astfel de solutie la stupina
cu toate ca majoritatea incepatorilor folosesc cel mai des otetul
proapis13

Mesajde delorin I » 08 Ian 2013, 20:38

Remarc la pagina 165... faimosul adapator apicol pe care l-au confectionat pe aici unii dintre colegi..:)

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 08 Ian 2013, 20:42

La pagina 149 inca o chestie despre care intrebam acum ceva vreme pe aici- in cazul vremii nefavorabile sun 15 grade....nu se va deschide urdinisul stiut find faprul ca familia are nevoie de 3 zile pentru a reface temperatura optima!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 08 Ian 2013, 20:49

Interesanta este afirmatia privind fortificarea organismului albinelor daca li se da la iesirea din iarna putina apa calduta cu putina sare in ea, sub 10 %. Se pare ca are drept urmare cresterea cuibului in proportie de 45%, ceea ce nu e putin. Deja cred ca voi pune aceasta carte pe lista de prioritati chiar daca uneori citeaza destul de vag anumite operatii care se fac.

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2013, 20:55

Eu zic sa memorezi paginile 139-144 unde esti invatat sa citesti urmele lasate de albine
iarna pe fundul stupului si semnele mirosul de stup sanatos si de stup bolnav

Apropo de ce scriu cartile despre deschiderea stupului iarna uite ce face sirbul asta aici
deschide stupul iarna la -9 grade celsius si pret de minute bune tine deasupra acestuia o lectie de apicultura
viewtopic.php?f=15&t=1468&start=416#p104002
proapis13

Mesajde MIHAI BALS » 08 Ian 2013, 20:57

bravo ma proapis,ti-am citit paginile,totul la obiect,nu te-ai pierdut in chestii inutile.
iar cu colectia de carti esti de invidiat.
MIHAI BALS

Mesajde delorin I » 08 Ian 2013, 20:58

:) L-am vazut pe la ora 16 30...si ma gandeam sa il mut pe pagina ta sa ne traduci cate ceva..:)) Se pare ca avem cumva niste deprinderi mai mult decat comune!:))

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 08 Ian 2013, 21:04

Dar are totusi un stup special...un vagure izoleaza sub capac....iar peste are cel putin o folie daca nu un geam! Voi ce ati mai observat?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2013, 21:07

Inteleg si vorbesc sirbeste insa nu la nivel de a purta o conversatie in termeni tehnici apicoli
Discutia de poarta pe tema deschiderii stupului iarna si daca este necesar sau nu si in ce conditii se poate face
Impachetajul stupilor lipseste plus ca deasupra familiei este un cat de 1/2 in care e pusa o rama de 1/1 cu miere
Nu am retinut data insa albinele NU s-au atins de miere deoarece NU au nevoie
proapis13

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2013, 21:12

delorin I scrie:Dar are totusi un stup special...un vagure izoleaza sub capac....iar peste are cel putin o folie daca nu un geam! Voi ce ati mai observat?

Este sita de transport ce se foloseste vara,nu are nici folie nici geam si nici impachetaj
iar filmuletul este facut pe 8 ianuarie la -9 grade celsiu
proapis13

Mesajde proapis13 » 09 Ian 2013, 14:17

Astazi va supun spre atentie cartea APITERAPIA
Este o carte scrisa de 2 farmacisti si un profesor

Pentru cine nu stie,apiterapia este stiinta si arta prin care cele mai multe si diverse afectiuni sunt tratate cu produse apicole
naturale fara nicio prelucrate,cu extracte sau combinatii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standardizate

Sa mai amintes doar faptul ca veninul de albine reuneste in compozitia sa tot ce e mai bun in tratarea sclerozei multiple
Eu unul mi-am tratat artroza de la cotul drept in urma cu 4 ani cu intepaturi de albine si astazi pot folosi normal incheietura cotului
Fişiere ataşate
2013-01-09 12.54.09 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde pin » 09 Ian 2013, 17:35

proapis13 scrie:Astazi va supun spre atentie cartea APITERAPIA
Este o carte scrisa de 2 farmacisti si un profesor

Pentru cine nu stie,apiterapia este stiinta si arta prin care cele mai multe si diverse afectiuni sunt tratate cu produse apicole
naturale fara nicio prelucrate,cu extracte sau combinatii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standardizate

Sa mai amintes doar faptul ca veninul de albine reuneste in compozitia sa tot ce e mai bun in tratarea sclerozei multiple
Eu unul mi-am tratat artroza de la cotul drept in urma cu 4 ani cu intepaturi de albine si astazi pot folosi normal incheietura cotului

Scrie ceva despre folosirea capacelii pentru administrarea veninului?
pin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?