Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 09 Ian 2013, 18:05

pin scrie:
proapis13 scrie:...Scrie ceva despre folosirea capacelii pentru administrarea veninului?

Din cate stiu eu capaceala se administreaza separat si cu un scop iar veninul injectabil cu alt scop :!:
Nu am inteles intrebarea.....
Daca te referi la o eventuala mixtura intre cele doua mi se pare ca se gaseste in produsul Apireven; nu sunt sigur....
Reformuleaza te rog
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pin » 09 Ian 2013, 18:20

proapis13 scrie:
pin scrie:
proapis13 scrie:...Scrie ceva despre folosirea capacelii pentru administrarea veninului?

Din cate stiu eu capaceala se administreaza separat si cu un scop iar veninul injectabil cu alt scop :!:
Nu am inteles intrebarea.....
Daca te referi la o eventuala mixtura intre cele doua mi se pare ca se gaseste in produsul Apireven; nu sunt sigur....
Reformuleaza te rog

Capaceala contine venin de albine. Mi-a confirmat si nea Gica aici: http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=13&t=629&p=10955&hilit=+capaceala#p10955. Eu consum capaceala pentru venin ca alternativa la apiterapie si ma interesa daca scrie despre asa ceva in aceasta carte.
pin

Mesajde proapis13 » 09 Ian 2013, 19:06

Am recitit cu drag cele scrise de nea Gica vizavi de cantitatea de venin din capaceala si sursa informatiei
Stiu sigur ca am mai citit undeva dar nu-mi aduc aminte
Am rasfoit cartea de la pag1 la pag 135 si NIMIC despre capaceala,ce sa mai vorbim despre veninul din capaceala
Despre venin si proprietatile si intrebuintarile acestuia sunt pgini de informatie valoroasa

Mi-a picat ochiul pe ; ,,Proprietatile farmacologice ale apilarnilului,efecte'' si iata ce am gasit printre altele;
,,Apilarnilul a fost administrat la caini si la porci inaintea actului sexual; urmasii lor au fost mai mult de sex.....masculin :!: ''

Apilarnilul stimuleaza spermatogeneza,imbunatateste erectia si creste durata actului sexual

Cind se administreaza la adultii tineri,cresc sansele ca viitorii copii sa fie baieti

Asa ca tineri apicultori,......spor la treaba ....daca vreti sa aveti baieti....:lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 09 Ian 2013, 21:31

Cu pasi repezi odata cu cresterea duratei zilei reginele or sa-si inceapa gradual ponta
Apropo,zilele trecute un coleg forumist la un control ochiometric si prin sondaj a descoperit
la o familie buna folia plina de condens.Imediat a deschis stupul cu toate ca nu erau decat 6-7 grade afara
si nu mica i-a fost mirarea cind a gasit puiet cat un pumn de copil depus pe ambele fete a doua rame
Refuz sa ma gindesc ce se poate intampla intr-o astfel de familie pina la primavara daca in toamna
nu s-au facut tratamentele corespunzatoare si la timpul potrivit
Priviti imaginea de mai jos ca sa va faceti o idee ce inseamna o infestare cu varooa :!:
Brrrrrr.....
Fişiere ataşate
varroa1 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde delorin I » 09 Ian 2013, 22:36

4 pe o celula.....si cate or sa mai fie daca astia se inmultesc...cumplit! Si eu aud ca am ceva albine moarte in stup si rosatura de ceara la roi! Astept sa fie ceva mai cald...macar vreo 12 grade daca or sa fie...sa vad ce e acolo!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde gigibecalul » 09 Ian 2013, 22:38

Eu vad cel putin 9 intr-o celula...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde proapis13 » 09 Ian 2013, 22:51

gigibecalul scrie:Eu vad cel putin 9 intr-o celula...

Initial a fost decat unul....si ala era mort....restul au venit la inmormintare.... :lol:
proapis13

Mesajde delorin I » 09 Ian 2013, 23:07

Da corect....se vede ca nu am ochi format:) Acum am remarcat marginile...pe principiul ca daca vrei sa ascunzi ceva de mine....pune la vedere...am ochelari de cal...si dupa chiezi...sunt CAL:)

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 10 Ian 2013, 17:39

Astazi va supun atentiei cea ma complexa lucrare aparuta la vremea ei despre alicultura si care a ramas ca punct de referinta pt urmatoarele publicatii apicole ce au aparut dupa care nu au facut decat sa copieze din aceasta iar autorii sa mai aduge pe ici pe colo ce au mai compilat de pe site-urile de profil de afara sit si propriile experimente si realizari

P.S. Cele scrise mai sus reprezinta parerea mea personala,cei ce au alte pareri sa si le argumenteze ;)
Fişiere ataşate
Fotografie-0270 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde delorin I » 10 Ian 2013, 20:33

Crezi ca se mai gaseste pe undeva?
Nu are editie electronica, deci nici macar nu stiu ce contine, daramite sa mai si rasfoim din ea!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Razvan HD » 10 Ian 2013, 20:44

Aceasi intrebare o am si eu se mai gaseste pe undeva ?
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde proapis13 » 10 Ian 2013, 22:27

L-am gasit pt voi doi la cel mai mic pret de pe piata la adresa de mai jos
http://www.okazii.ro/bibliofilie/carti- ... a118530875
Grabiti-va ca la pretul asta e chilipir mai ales ca din cate stiu nu se gaseste in format pdf

PS.Daca se considera reclama adresa sa se stearga
proapis13

Mesajde MIHAI BALS » 10 Ian 2013, 23:01

MIHAI BALS scrie:bravo ma proapis,ti-am citit paginile,totul la obiect,nu te-ai pierdut in chestii inutile.
iar cu colectia de carti esti de invidiat.

te salut inca o data!
da...dupa ce am urmarit douazecisiceva de pagini ca sa te VAD intervine plictiseala.
esti secretos!
am un fix!
nu doresc sa interactionez cu cineva pana nu-l cunosc fizic!
daca ma intelegi.
MIHAI BALS

Mesajde proapis13 » 10 Ian 2013, 23:16

MIHAI BALS scrie:da...dupa ce am urmarit douazecisiceva de pagini ca sa te VAD intervine plictiseala.
.... esti secretos!.

Apropo de secrete zi-mi ce te intereseaza ca spun tot....nu sunt rusinos :lol:
proapis13

Mesajde MIHAI BALS » 10 Ian 2013, 23:19

sa te vad si io cum arati ma proapis,ca poate ne intalnim maine pe strada si trecem asa unu pe langa altu.
MIHAI BALS

Mesajde delorin I » 10 Ian 2013, 23:23

Din intamplare tocmai scriam pe un site de socializare ceva pe tema maruntisurilor despre care se discuta! Sau de impresiile unora! Sunteti liberi sa le exprimati ! Dar sa nu facem un capat de tara din ele! Eu am invatat de la proapis de cateva luni multe lucruri si nu mi-a lasat deloc impresia ca tien ceva ce stie la secret! Aici pe aceasta pagina unde face invitatie la cultura apicola si citit cat si pe mesajele private! Poza...nu e obligatorie! Fiecare are dreptul sa-si pastreze intimitatea si identitatea!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?